Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Не бе, ти знаеш најдобро.
Доволно да знам за факт дека Википедија е подобар извор за информации од тебе. Па сега пресметувај колкава вредност имаш ти и таа.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Ја ти викам свиркај си, а ти сакаш паметен да се правиш......ок е се тоа. Не знаев што е атеизам а ти ми објасни:facepalm:
Па очигледно не знаеш штом создаваш некоја вештачка одбивност, од која константно непотребно се конфронтираш со „атеисти“ и воедно донесуваш глупави заклучоци...

1.„Атеистичка доктрина
Тоа ти е цел механизам, од основно па на даље.....у основа е анти спиритуализам. Без разлика која е дефиницијата на вики.
Од увек си имало две спротивставени страни, на двајцата полубраќа следбениците...сега сте вие трети. Не можам точно да откријам кој се крие позади ова движење, ама ќе биде. Убаво рекле старите, на лагата и се кратки нозете.“

2.„Не знаев што е атеизам а ти ми објасни“

и ред други...

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Кои се тие анти-спиритуалисти? Да не мисли овој на скептициве и цинициве?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Не, него како викаа? Не треба да си копаш ров ако не си спремен и ти да влезеш во него. Ако не си сакал до ова дереџе да дојде дискусијава, ќе си седеше ти мирен и ќе свиркаше позади монитор, а не да се правиш паметен и да ме цитираш, да изнакажеш глупости, и после да ми речеш батали. Ова се вика evasive tactics.

Ти ја започна супава, сега на ред е ја да ја зачинам. Ти реков ако моите однесување не било во ред, да ми посочиш каде и кого сум навредил директно - сакам да знам за во иднина да немам вакви поплаки ко твоите, да личиш како портпарол увреџених христијанских граџана.

Во иднина, искалкулирај ги последиците од тоа што го пишуваш, ако не сакаш вакви епизоди, а не да ми бегаш од реплики после ко некоја пицајзла и да ме советуваш да баталам.
Демек сега ме исплаши :pos:
Какви последици, не калкулирам кога треба со куртони да се расправам.....идам на ризик. До сега не сум имал никакви консеквенци, фала Богу. А имаш среќа што ме фаќа по некад мрза хахахх.
Како и да е, ќе дојдеме до тоа што ти сугерирав полека.
--- надополнето: 21 јуни 2012 во 23:45 ---
Кои се тие анти-спиритуалисти? Да не мисли овој на скептициве и цинициве?
Тебе до вчера ти објаснуваа што било атеист не се лупај.
--- надополнето: 21 јуни 2012 во 23:51 ---
Кој и да се крие зад такво некакво си движење, па макар и да се атеисти, не значи дека е тоа некаква си кауза на Атеистите, таква генерализација чувај си ја зебе. Нам не ни е потребна. И во однос на дефинициите, која и да е земеш, ете нека е и не е од Вики... Е сосем јасна. спиритуалноста не е одлика само на верниците и на тие третите во кои ти се самодекларираш. Јас ти гарантирам дека ти си и од мене поголем атеист, со оглед на твоите критики кон постоечкиве религии.
Не е кауза?
Па кои алтернативи ги нудат?
НИКАКВИ, со големи букви.....тоа е доволен показател.
А дека е организирана целата таа заебанција доволно е што едни те исти имиња ми се цитираат на форумов, од типот на Richard Dawkins и ред други што функционираат само на мал мозок.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Демек сега ме исплаши :pos:
Какви последици, не калкулирам кога треба со куртони да се расправам.....идам на ризик. До сега не сум имал никакви консеквенци, фала Богу. А имаш среќа што ме фаќа по некад мрза хахахх.
Како и да е, ќе дојдеме до тоа што ти сугерирав полека.
--- надополнето: 21 јуни 2012 во 23:45 ---

Тебе до вчера ти објаснуваа што било атеист не се лупај.
Па немам внатрешна потреба да се пикам у некој кош, за да бидам дел од некаква си група, и да бидам прифатен, тоа е одамна фрлено низ прозор кога се работи за мене и за адаптација на културолошко-социјални норми.

Кога луѓето слушале мои ставови, одма ме пикале во некаков ќош (комуњар, наивен, радикал, анти-патриот, сатанист, ултра-либералист, предавник, анархист, алтруист, натурист итн - сите во едно комплет не можам да бидам, можам делумно да личам на сите овие социјални закачалки, благодарение на некои мои ставови, и мааната на луѓето да буткаат нешта во некоја категорија).

А ако јас сум за тебе куртон, слободно имаш игнор опција - употреби ја. Во спротивно, не ме цитириај, ако не си израснал муда да можеш да го издржиш baсklash-от што следува, во каква и да е форма.

А ти иди си на ризик, нема да стигнеш далеку во животот така (а каков си карактерно, навреда е да го носиш тој ник што го имаш, барем имај образ, смени го).

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Не е кауза?
А дека е организирана целата таа заебанција доволно е што едни те исти имиња ми се цитираат на форумов, од типот на Richard Dawkins и ред други што функционираат само на мал мозок.
Пак генерализираш. Не е така. Атеизмот не е никакво учење и спрема тоа и не треба да нуди никакви алтернативи. Сега инает ли ќе тераш без потреба?
А тоа Докинси Хокигнси кој спомнува? Некој спомнува, некој не. Некој верува во некоја си „научна прикаска“, некој во друга, некој во ниедна. Што толку си се острвил на атеистите? Уште ли ти останала онаа црковната дефиниција за атеист? Па нели не ги признаваш веќе?

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Не е кауза?
Брат, ти стварно појма немаш шо е зборот „атеизам“ и што е „атеист“. Човек и милијарда пати да ти го објасни, пак ќе верглаш со истиве прашања...
Жалам, но иам впечаток ко да си еволутивно заостанат.. и тоа е сосем природно..

1. кауза.. а треба ли да имаат кауза?! Патем, а што религииве немаат кауза?
2. алтернативи - прееска пишав, за какви тоа алтернативи зборуваш? ако мислиш на задгробен живот и сл исл. онда какви тука алтернативи треба да нудат (смешно е човече!). Постојат алтернативи, но зависи што подразбираш, и што ставаш под калап за алтернатива.. некако не си ми јасен тука..
3. организирана? - пак фала на комплиментот! :) Едни исти имиња, па што сакаш да ти се цитира, и кој сакаш да ти се цитира? Јебеш брат науката е дојдена денес до одредена точка, а секој ден се откриваат нови работи, и човекот не е баш во некоја можност за се така експресно да биде информиран. Мислам, што очекуваш - A burning bush?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Па немам инертна потреба да се пикам у некој кош, за да бидам дел од некаква си група, и да бидам прифатен, тоа е одамна фрлено низ прозор кога се работи за мене и за адаптација на културолошко-социјални норми.

Кога луѓето слушале мои ставови, одма ме пикале во некаков ќош (комуњар, наивен, радикал, анти-патриот, сатанист, ултра-либералист, предавник, анархист, алтруист, натурист итн - сите во едно комплет не можам да бидам, можам делумно да личам на сите овие социјални закачалки, благодарение на некои мои ставови, и мааната на луѓето да буткаат нешта во некоја категорија).

А ако јас сум за тебе куртон, слободно имаш игнор опција - употреби ја. Во спротивно, не ме цитириај, ако не си израснал муда да можеш да го издржиш baсklash-от што следува, во каква и да е форма.

А ти иди си на ризик, нема да стигнеп далеку во животот така (а каков си карактерно, навреда е да го носиш тој ник што го имаш, барем имај образ, смени го).
Од што се браниш?
--- надополнето: 22 јуни 2012 во 00:07 ---
Пак генерализираш. Не е така. Атеизмот не е никакво учење и спрема тоа и не треба да нуди никакви алтернативи. Сега инает ли ќе тераш без потреба?
А тоа Докинси Хокигнси кој спомнува? Некој спомнува, некој не. Некој верува во некоја си „научна прикаска“, некој во друга, некој во ниедна. Што толку си се острвил на атеистите? Уште ли ти останала онаа црковната дефиниција за атеист? Па нели не ги признаваш веќе?
Друг пут друже за вечита тема:), сега некако не е време.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Од што се браниш?
--- надополнето: 22 јуни 2012 во 00:07 ---

Друг пут друже за вечита тема:), сега некако не е време.
Не може друг да ми кажува каква личност сум или од која причина нешто сум кажал, тоа можам само јас. Одговарам исклучиво за мои постапки и тоа што ќе го кажам.

А се бранам од мискарактеризација на тоа што сум. Мискарактеризираше со своите коментари. Сметав дека беше потребно да те поправам.

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Брат, ти стварно појма немаш шо е зборот „атеизам“ и што е „атеист“. Човек и милијарда пати да ти го објасни, пак ќе верглаш со истиве прашања...
Жалам, но иам впечаток ко да си еволутивно заостанат.. и тоа е сосем природно..

1. кауза.. а треба ли да имаат кауза?! Патем, а што религииве немаат кауза?
2. алтернативи - прееска пишав, за какви тоа алтернативи зборуваш? ако мислиш на задгробен живот и сл исл. онда какви тука алтернативи треба да нудат (смешно е човече!). Постојат алтернативи, но зависи што подразбираш, и што ставаш под калап за алтернатива.. некако не си ми јасен тука..
3. организирана? - пак фала на комплиментот! :) Едни исти имиња, па што сакаш да ти се цитира, и кој сакаш да ти се цитира? Јебеш брат науката е дојдена денес до одредена точка, а секој ден се откриваат нови работи, и човекот не е баш во некоја можност за се така експресно да биде информиран. Мислам, што очекуваш - A burning bush?
Целиов текст ти се базира на два збора :)
Едини одговор што ми текнуе е fuck off.
A и да кажа нешто паметно, не ми е до дискусија со тебе.
Имам критериуми а ти сега за сега не ги исполнуваш.. то ти е.
--- надополнето: 22 јуни 2012 во 00:12 ---
Не може друг да ми кажува каква личност сум или од која причина нешто сум кажал, тоа можам само јас. Одговарам исклучиво за мои постапки и тоа што ќе го кажам.

А се бранам од мискарактеризација на тоа што сум. Мискарактеризираше со своите коментари. Сметав дека беше потребно да те поправам.

Прво сум куртон, сега сум друже? :cautious:
Друже куртон, не беше за тебе тоа .....ај ќе видиш.
И не сваќај се толку лошо, покрај се намерата ми е добра;)
Само што ти не можеш да разбереш сега за сега.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Едини одговор што ми текнуе е fuck off.
A и да кажа нешто паметно, не ми е до дискусија со тебе.
Имам критериуми а ти сега за сега не ги исполнуваш.. то ти е.
де бре не се лути, зар до толку ли сум ти стапнал на жуљ? :eek:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Да знам
Секогаш е за тебе или „другпат“ или „прочитај“, „размисли“.... веќе видено
Како бе покрај ваква музика да мислам :)
Не може секогаш да се контемплира, си има и тоа тајминзи.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Едини одговор што ми текнуе е fuck off..
Да де, пројади гомна, па "батали" и "fuck off" следуваат. Ти реков убаво јас ти си зелен за дебати и дискусии и дека треба уште леб да јадеш за на ваква (или било каква друга) тема да учествуваш.

Ако ти си започнал, нема за него fuck off, има за тебе. Тоа е кога почнуваш да одбегнуваш да дебатираш а да се правиш попаметен мангуп од останатите. Само останува ти да одебеш од темава, и да оставиш да продолжи сериозно да се дискутира. Ако ти лично не го можеш тоа, сигурен сум има други кои можат.
--- надополнето: 22 јуни 2012 во 00:18 ---
И не сваќај се толку лошо, покрај се намерата ми е добра;)
Само што ти не можеш да разбереш сега за сега.
Wow, now that explains fucking everything! :rolleyes:

How could have I been so blind? :place:

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Да де, пројади гомна, па "батали" и "fuck off" следуваат. Ти реков убаво јас ти си зелен за дебати и дискусии и дека треба уште леб да јадеш за на ваква (или било каква друга) тема да учествуваш.

Ако ти си започнал, нема за него fuck off, има за тебе. Тоа е кога почнуваш да одбегнуваш да дебатираш а да се правиш попаметен мангуп од останатите. Само останува ти да одебеш од темава, и да оставиш да продолжи сериозно да се дискутира. Ако ти лично не го можеш тоа, сигурен сум има други кои можат.
Не го вреѓај бе, он е следбеник на Bodhidharma, и верува во Avatara.. Он само малце поише е под нирвана, тоа е...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom