Прашања до атеистите

Статус
Затворена за нови мислења.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
И како ти провери и докажа дека Господ непостои?
По милионити пат! - не се докажува непостоење! Тику постоење на нешто!
Ај ти докажи дека непостои Зевс, Тор, Хорус, Вишну.....и останатите неколку илјади богови! Повели и докажи, доколку е можно да се докаже непостоење!

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.476
Поени од реакции
5.545
А да се држиш до тоа што го знаеш со сигурност Петре? Како лепење тапети? :)
Опа! Ја уште копачки не сум облекол, а ти со клизечи у цеваница. Пелека бе друже, кажи „Почињаме!“, да се пресоблечам, да го замијам лепаков од тапетиве, да спремам, да му се невиди. :)

Член од
15 октомври 2010
Мислења
835
Поени од реакции
155
Ај ти докажи дека непостои Зевс, Тор, Хорус, Вишну.....и останатите неколку илјади богови! Повели и докажи, доколку е можно да се докаже непостоење!
Таман престанав да му реплицирам на Дибек, ти почна да ги пишуваш неговите постови.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Таман престанав да му реплицирам на Дибек, ти почна да ги пишуваш неговите постови.
А ти чии постови пишуваш? На Мики1?
Зошто имаш потреба од тоа?
--- надополнето: Jun 13, 2011 8:36 PM ---
Докажи ми дека нема розов чајник кој орбитира помеѓу Земјата и Сонцето.
А ти не ми кради аргументи....гррррр......:ROFLMAO:

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Само се позајмив од ценетиот господин Бертранд Расел. :D

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Не ти пишувам јас туѓи постови, туку ти повторуваш исти веќе објаснети нешта. На пример ако Dback веќе еднаш ти посочил дека 2+2 се 4, а ти пак тврдиш дека се 3, мојата исправка незначи дека јас ги пишувам неговите постови!
Не јас или Dback кој сакаш да прашаш истото ќе ти го каже, се докажува постоење на нешто, а не непостоење! Тоа се вика "the burden of proof"

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Се докажува и те како! Ако е лага сето тоа со Бог, ајде да ве видам докажете дека е лага. :ROFLMAO:

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Се докажува и те како! Ако е лага сето тоа со Бог, ајде да ве видам докажете дека е лага. :ROFLMAO:
Исто колку ти што можеш да докажеш дека не постои Зевс, Дедо Мраз или розев слон што лета.
Ај докажи ако можеш!

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Исто колку ти што можеш да докажеш дека не постои Зевс, Дедо Мраз или розев слон што лета.
Ај докажи ако можеш!
Дедо Мраз е измислен секој го знае тоа. Никој не верува во Дедо Мраз, освен децата. :D

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Дедо Мраз е измислен секој го знае тоа. Никој не верува во Дедо Мраз, освен децата. :D
Исто е и бог измислен од човекот, секој тоа го знае, па дури и децата.

Член од
30 март 2010
Мислења
1.441
Поени од реакции
400
Ај докажи ако можеш!
Тоа ти се вика фантазија...
--- надополнето: Jun 13, 2011 9:00 PM ---
Исто е и бог измислен од човекот секој тоа го знае, па дури и децата.
Дедо Мраз не ни оставил никаква книга за да ни кажува дека постои. Дедо Мраз никогаш не ми фрлил подарок низ оџакот. :( Немој молим те и децата знаеле, дај зборувај малку озбилно.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Тоа ти се вика фантазија...
Исто како прикиаската за господ што е фантазија. ништо различно
Дедо Мраз не ни оставил никаква книга за да ни кажува дека постои. Дедо Мраз никогаш не ми фрлил подарок низ оџакот. :(
Ниту па бог оставил некаква книга. И Бибилија и тора и веди и куран се напишани од луѓе со бујна фантазија

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Има книга за Гандалф, нормално е да претпоставам дека постоел? Има книги и за Зевс исто така, ако не ти се допаѓа претходниот пример.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Во вашиот куран се вели дека звездите ќе се одкачеле на судниот ден и ќе паднеле на земјата. А докажано е дека звездите се милиони пати поголеми од планетава!
За човек кој се раководи според разумот, тоа е доказ дека се работи за мит - приказна.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom