- Член од
- 14 ноември 2009
- Мислења
- 277
- Поени од реакции
- 29
Точно така!!!Но, на некој на кој не му се „отворени ушите и очите на срцето“ бадијала му збруваш.
Но што правиме ако на некој му се отворени и „ушите и очите на срцето“, но на жалост нема никој кој да му проповеда од словото Божјо? (бидејќи сите на некој начин ја префрламе одговорноста од еден на друг. Еден вика: Мене не ми е заповедано да проповедам туку на поповите, друг ќе рече : па поповите в црква треба да проповедаат а луѓето да доаѓаат и да ги слушаат. Еднаш еден проповедник ми рече: Вие одете по улиците проповедајте, а на прашањето зошто тој не излегува да проповеда по улиците, ми рече дека него местото му било во црквата да проповеда и кој сака нека дојде да го слуша, демек да не дојди во сукоб со власта).
Но Исус еве што ни заповеда на сите: Одете по цел свет и проповедајте го Евангелието на секое создание.....
( Марко 16:15)
...ако ова беше заповедано само за апостолите, тогаш зошто е запишано во Библијата. апостолите го слушнаа и немораше да стои ова запишано во Библијата, за ние да го читаме, кога и онака не важи за нас?
ШТО ТОГАШ, ЧИЈА ЌЕ БИДЕ КРИВИЦАТА, НАША ИЛИ ОД БОГ?