Постигнувањата на СДСМ И ВМРО-ДПМНЕ 1990-2008

Член од
13 мај 2008
Мислења
37
Поени од реакции
0
за 2 год владеење вмро реализира 400 проекти а сдсм за 13 год не успеа да реализира ниту два а само еден успеа да реализира да ја пропадни дрзавата
Ништо реализирано и ништо навистина направено за 2 години власт на Гвујо,тоа е реалноста.Барем да излезеше во јавност и да кажеше макар еден реализиран проект во полза на Македонија,само и само еден,ништо повеќе.
Додуша има по некоја фонтана,ако тоа се рачуна за проект од голема важност за Македонија и Македонскиот народ.:toe:

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
И тоа што викаш.

Мене ми го парафразираш Кенеди??

Мене најде ли бе пишману?

Ах, тешко и горко Македонијо со ваков комплецантен народ!
a zasto da ne go parafraziram, btw pisman ne mi e jasno po kaj osnov go upotrebuvas ?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Парафразирај го на друг, не мене. За мене се знае колку и давам на мојата татковина Македонија, колку работам за неа и ништо не барам за возврат.

ogledalo

провинцијалец
Член од
12 мај 2008
Мислења
3.198
Поени од реакции
174
Парафразирај го на друг, не мене. За мене се знае колку и давам на мојата татковина Македонија, колку работам за неа и ништо не барам за возврат.
parafrazata e vo kontekst na tvoe razmisluvanje ``Bravo, pocnaa da ne ucat neispileni decinja koi uste si go brckaat kurenceto vo pesok i ne znaat tocno za sto se sluzi.``

aludiranjeto na gebels vo konkretnava politicka nasa situacija i deka nekoj saka da e takov , kako seir

inaku dokolku e vistina toa so go vikas deka rabotis za nasata zemja a ne baras nisto za vozvrat naiskreno te ohrabruvam toa da go prodolzis, a sega so tvoja dozvola bi go parafraziral cercil :) a seto toa vo kontekst so nasata pravedna borba za socuvuvanje na naseto ime
`` have nothing to offer but blood, toil, tears and sweat. We have before us an ordeal of the most grievous kind. We have before us many, many long months of struggle and of suffering. You ask, what is our aim? I can answer in one word: Victory. Victory at all costs — Victory in spite of all terror — Victory, however long and hard the road may be, for without victory there is no survival.``

Член од
6 декември 2007
Мислења
53
Поени од реакции
0
Додуша има по некоја фонтана,ако тоа се рачуна за проект од голема важност за Македонија и Македонскиот народ.:toe:
Немој така ... Треба да се спомене дека фонтаната има убави широки млазеви - душа дала за перење пари.

Исто така беше удрен и камен-темелник на новата катна гаража, добро сега, ако не излезе катна гаража ќе имаме пристаниште среде Прилеп.:vozbud:

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Немој така ... Треба да се спомене дека фонтаната има убави широки млазеви - душа дала за перење пари.

Исто така беше удрен и камен-темелник на новата катна гаража, добро сега, ако не излезе катна гаража ќе имаме пристаниште среде Прилеп.:vozbud:

На крај ќе излезат гробишта,Струмичките инвеститори видоа малку зошто во Прилеп мајмун не игра,па одкако го раскопаа центарот му ја здувнаа.Само тоа не е реализација на ДПМНЕ,затоа што такво нешто нема,се само некакви програми со кој мафтаат,особено во лето за да се разладат,оти РЕК-Битола им се расипува секојдневно па штедат струја.

Член од
16 март 2008
Мислења
33
Поени од реакции
0
доста веке со таа филозофија дека сите се исти.едно е да ветуваш и да не оствариш,а друго е да не ветуваш а да оствариш!

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Па токму тоа е најголемиот успех на СДС, да создаде чувство кај луѓево дека сите се исти.

ЕДИТ: Стела.. спој си ги мислењата преку опцијата измени, за да не биде по два збора секој пост доколку сакаш да додадеш нешто.

C

Cool Hand Luke

Гостин
Значи, да резимираме... - за Титови леви сили!

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
доста веке со таа филозофија дека сите се исти.едно е да ветуваш и да не оствариш,а друго е да не ветуваш а да оствариш!
Па рековме да се наведе едно позначајно остварување на ДПМНЕ за овие две години,само едно единствено,не се бара ништо повеќе,е сега,не би било баш за остварување да се земе поефтинувањето на лижавчиња за мали деца,како остварување на деценијата.:toe:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Па рековме да се наведе едно позначајно остварување на ДПМНЕ за овие две години,само едно единствено,не се бара ништо повеќе,е сега,не би било баш за остварување да се земе поефтинувањето на лижавчиња за мали деца,како остварување на деценијата.:toe:
Мобилен оператор, Сошиете банка, Џонсон, Сведмилк и други на кои не ми текнува во моментов.

И неможеш да прескокнеш преку субвенциите во земјоделието,колку и да е селективно нивното дејство во одредени делови.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
192
Мобилен оператор, Сошиете банка, Џонсон, Сведмилк и други на кои не ми текнува во моментов.

И неможеш да прескокнеш преку субвенциите во земјоделието,колку и да е селективно нивното дејство во одредени делови.
Мобилен оператор во кој цените се апсолутно исти па и поскапи од другите оператори за придонес?Социет Генерал за придонес?Гуштеровиот Џонсон?Млекарчено на Сведмилк?Не заебавај бе.Абе мислам дека убаво кажав се бара само еден придонес а не приватни фирмулчиња од кој ќар имаат само 1000 Македонски граѓани,можеби ни толку.:toe:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.511
Поени од реакции
22.153
Најголем еконосмки раст досега со 5.5% што не е баш многу ама за сега е „рекорден“ а тоа нормално благодареније на економските реформи како на пример намалувајне на даноците. Иначе накачувајне на пензии и на платите во администрацијата, ваучери, отварајне нови факултети и универзитети, безплатни компјутерски курсеви, субвенции за земјоделците, трет мобилен оператор, борба против корупцијата (змиско око итн), стипендии, безплатен интернет, најголем буџет досега во Македонија, нови школа и дурги инфраструктурни објекти, комјутерзација на школата, данокот се плаќат повеќе него досега благодареније на строгите контроли, рекламирајне на Македонија во светски медиуми, тендер за хидроцентрали, поддршка од државата за старт со сопствен бизнис, исполнувајне не НАТО стандартите, задолжително средно образованије со матура за повисоко ниво на образованије, промоција за туризам, карго аеродром, и на крај за секој граѓанин по едно дрвце, значи за секого по нешто има :helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom