Поскапува маслото за јадење

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Како што се вратија јајцата после Велигден. Крив е курле од новачани за се, владата секако за ништо не е крива, она е во подрум.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
А што мислевте вие, ќе одат основните ресурси нагоре и реалниот сектор ќе ги држи цените исти? Абе вие дали сте стварно глупи или глумите глупи не ми е јасно. Јас апелирам да си пикнете два прста во газ и да се вртите во канцеларија оти за тит не ве бива, камоли за економија. 4 години се бамка неликвидност,неликвидност, пораст на трошоци,пораст на трошоци, мрсулково ми кажува искористувале производителите ситуација. Идете вие произведувајте и продавајте по стандард на граѓаните да видам дали ќе издржите. Ненормални едни, уште инфлаторна спирала ни фали и тогаш дури треба да ве обесат на плоштад сите до еден!
Не знам со сигурност за маслото за јадење и шеќерот, но мислам дека се тоа увозни производи
Колку што знам шеќераната во Битола одамна не работи
Маслодајна во Велес, колку знам само рафинира увозно масло, односно не преработува сончоглед
Други фабрики колку што знам немаме
Се чини на светските берзи поскапеле маслото и шеќерот
Кон тоа се надоврзува падот на еврото во однос на доларот
Мислам дека за тоа се работи
Очекувам твое мислење бидејќи ти си многу подобро упатена од мене.

Брзии

Бело сунце, Бело небо, иди даље бог те јебо!
Член од
15 јануари 2012
Мислења
1.026
Поени од реакции
481
Сега од УЈП да поминат по маалски продавнички кога ќе ги забоксоваат има да биде како на дивиот запад :icon_lol:.
--- надополнето: 30 август 2012 во 22:20 ---

Шо има врска каде иста би требало да биде цената мислам секаде Брилијант масло.
87 денари е ...

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Како што се вратија јајцата после Велигден. Крив е курле од новачани за се, владата секако за ништо не е крива, она е во подрум.
А владата пак е крива за порастот на цената на барел нафта на беза?Нели?

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Што се секирате, се е ова плански. Владата се грижи да немаме холестерол во крвта.
Не бе ќе дојде опозицијата и со магично стапче и ќе не врати во 90те години од минатиот век

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
А што мислевте вие, ќе одат основните ресурси нагоре и реалниот сектор ќе ги држи цените исти? Абе вие дали сте стварно глупи или глумите глупи не ми е јасно. Јас апелирам да си пикнете два прста во газ и да се вртите во канцеларија оти за тит не ве бива, камоли за економија. 4 години се бамка неликвидност,неликвидност, пораст на трошоци,пораст на трошоци, мрсулково ми кажува искористувале производителите ситуација. Идете вие произведувајте и продавајте по стандард на граѓаните да видам дали ќе издржите. Ненормални едни, уште инфлаторна спирала ни фали и тогаш дури треба да ве обесат на плоштад сите до еден!
Можда има година дена кога пишував дека се ќе отиде у пичку матер со цени и се останато,поради горивата, мислам дека беше и на оваа тема не се сеќавам, ЛИГУШКА компанија јадеше трици дека немало врска.
Е сега памти ми го зброт дека што ке биде после нова година сите овде што толку ревносно ја бранат политиката на владава во моментов, кога со нивните плати нема да можат да се преранат само каков ке биде муабетот.
Не да има инфлаторна спирала више бургија е станата и врти ко луда.
Само ретардосите не сваќаат дека цени нема враќање назад нити било нити ке биде, ама ја да причекаме до нова година. Па на крај краева што се 2/3 % инфалција ( ама на две недели не годишна )

T

Tetro

Гостин
Арно викаше дедо, и посадивме маслинки. Умре дедото (нека му е лесна земјата), маслинките пораснаа, ама сеуште нема доволно за бизнис. Нека има за зејтин, повеќе не ми треба. Без пиперки можам да живеам, ама не и без зејтин.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Не знам со сигурност за маслото за јадење и шеќерот, но мислам дека се тоа увозни производи
Колку што знам шеќераната во Битола одамна не работи
Маслодајна во Велес, колку знам само рафинира увозно масло, односно не преработува сончоглед
Други фабрики колку што знам немаме
Се чини на светските берзи поскапеле маслото и шеќерот
Кон тоа се надоврзува падот на еврото во однос на доларот
Мислам дека за тоа се работи
Очекувам твое мислење бидејќи ти си многу подобро упатена од мене.
Колку што знам, единствена шеќерана имаме во
Брилијант е штипска фабрика. Шеќерана немаме увезуваме од Србија. Ние во Македонија немаме готов Македонски производ, значи буквално се увезуваме или како готов или како суровини. Брилијант увезува и преработува, го пакува и го продава. Плус увезуваме дополнително масло за јадење од Србија и од Грција.
Проблемот е што неможеме да ги контролираме трошоците, владата притиска со години да останат истите цени, се со цел мир у куќа, али едноставно не се издржува. Не е работата да се поскапе јагнешко и јајца пред Велигден или зејтин пред зимници, работата е што овие 3/4 години сите продукти се поскапени, од млечни, месни, козментика, бебешки производи дури и тоалет. Првиот судир е помеѓу секторите во реален сектор. Оној што носи тегли ги покачува цените, оној што ги откупува се буни за цената оти помалку му купуваат, а оној што ги вози покачува оти нафтата е поскапена. Тој што ги произведува му се покачила струјата. И сите меѓу себе се караат оти едноставно ем нема пари, ем народот е сиромашен и нема со што да купи. Ова како пример, али буквално сите се за врат фатени меѓу себе. И круна на се најголем работодавец и неплаќач е владата. Епа иди издржи да те видам, нема веќе пари под перница да се внесуваат со години тоа зборат од комора, нема пари во оптек правете нешто приберете се.

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Не бе ќе дојде опозицијата и со магично стапче и ќе не врати во 90те години од минатиот век
Ми се чини дека на некој многу му одговара оваа уништувачки настроена власт? :cautious:

Kajgana Shop

На врв Bottom