Миља
Човек пред се, во секоја смисла те речи.
- Член од
- 9 февруари 2023
- Мислења
- 19
- Поени од реакции
- 18
Од Payoneer на македонски не стасува ништо. Ова генерира нешто за одржување на сметка или некоја ситна банкарска разлика што ќе расте, се додека не те дадат на извршител, па за 6 денари ќе платиш 80 до 100.000 денари сосе извршителот.Здраво, не знам кај да ја вметнам темата излегов од штос, овде долго време ме немаше и све тоа небитно... сакам да прашам како да го спречам Пијонир да ме остави на раат со ваквиве пораки. А демек го деактивирав кобајаѓи...
Нит имам видено кредити нит ништо. Имам отварано некои онлајн сметки низ гугл, дали може да е тоа... премногу утре ќе идам имам само трансакциска. Невработена сум, не знам зашо вака ми праат неам појма шо е ова.Од Payoneer на македонски не стасува ништо. Ова генерира нешто за одржување на сметка или некоја ситна банкарска разлика што ќе расте, се додека не те дадат на извршител, па за 6 денари ќе платиш 80 до 100.000 денари сосе извршителот.
После ќе те даваат на телевизија кога ќе протестираш со другите напатени души од извршителите. Од ТВ ќе те снимаат оти имаат уште 30 секунди да пополнат од дневникот, од владата ќе те игнорираат, долгот ќе ти продолжи да расте и извршителот ќе почне да ти дава негова камата. Не дај боже да даваш изјава и прелапаш некој збор ќе бидеш меме за наредните 3-4 години.
Оди во банките каде што имаш вадено кредит или си имала трансакциска сметка, што и да е, прашај дали имаат некој долг на твое име. И така е малечок, плати го и побарај им потврда дека немаш долгови спрема нив, то ест, дека трансакциската е затворена или дека кредитот е исплатен потврда.
Уни Банка е воа.Нит имам видено кредити нит ништо. Имам отварано некои онлајн сметки низ гугл, дали може да е тоа... премногу утре ќе идам имам само трансакциска. Невработена сум, не знам зашо вака ми праат неам појма шо е ова.
Не знам реално. Како да го дознаам тоа?!Да не си жртва на брзи кредити? Некој да ја има злоупотребено твојата лична карта и да има земено кредит?
Ја со уни банк немам допирна точка.Уни Банка е воа.
трансакциската што е посочена во пораката им припаѓа нив. Ако не си била кај нив никогаш, размисли да не си земала нешто од некој дуќан на рати.Ја со уни банк немам допирна точка.