- Член од
- 11 јуни 2012
- Мислења
- 185
- Поени од реакции
- 222
Има спори од бактерии кои остануваат и по термички третман (стерилизација) од температура и од 120 степени. прочепкај малку микробиологија че ти стани јасно.м’к како ќе каеш ти така нека биде.
Кој бе црни 90 целзиусови степени, од што спори ќе има во него од антракс ? Не се занасај,ако може на 54 степени да се пастеризира млеко во кое што може да се развие најопасната бактерија и да убие квасци во пиво и вино шо стануе за едни бели црви ?
Еве јас ти гарантирам дека и коњ да стаиш на 54 степени сат време дека ќе цркне коњот не па микро организам, кој што опстојува на собна температура, плус у замрзнувањето.
Збориме за пастеризирање не за стерилизација.
у секој случај ќе си каже чоекот де било успешно или не било успешно.
Јас мислам дека е најдобро стерилизација, зошто штом се развиле ларви сигурно имало услови и да се развијат и други микроорганизми.
Во домашни услови можеш да постигнеш температура најмногу од 95- 98 степени повеке не затоа фрли се, тоа е