Помош за конфигурирање мрежа?

back_rest

ex mod coder
Член од
19 јули 2006
Мислења
1.590
Поени од реакции
107
Имам лаптоп и на него имам wifi ама имам и десктоп компјутер. Овие два компјутери ми се врзани во мрежа со конфигурирани IP адреси. Мрежата си функционира како што треба и јас имам пристап до лаптопот и обратно.
ПРАШАЊЕ: Дали можам да го делам wifi-то на десктоп комјутерот без рутер хуб или слично, односно дали може да се конфигурура мрежата така да имаат и двата компјутери интернет. И ако може пратете како да ја конфигурирам мрежата
Да не ја тупам со објаснувања. Иди тука. На релативно низок јазик е напишано, така да не верувам дека би имал проблеми.

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
:icon_ques
Јас сум на офнет
Ако не се лажам од пред извесно време офнет ги имаат ограничено сесиите, може само со една, ако пробаш да направиш уште една пппое конекција истата ке паѓа-дисконектира на многу краток интервал (5-10сек.).
Значи фората со свичот отпаѓа...
(преземено од www.it.com.mk/forum/archive/index.php?t-614.html )

Е сега што понатака незнам!
Изгледа сиромавиот плаќа двапати, прво за свич, сетне за рутер...
Поздрав
Туфа, брат ондак шо да ти кажам ако си фатил работа со аматери ќе плаќаш за рутер то ти је то,само да знаеш дека она со дисконектирањето го прават ако имаш и една конекција така да знаеш!

Член од
9 август 2006
Мислења
15
Поени од реакции
0
Некаде прочитав дека со две сесии им влечеш на оф.нет дупло брзина, па најверојатно затоа и делењето само преку свич сега е неизводливо, мислам дека ограничувањето го направија сега кога беше прекинот т.е. штимањето на мрежата...
Пред да ставам соло бев на бежичниот и од него без проблем влечев две конекции од една линија, само со свич и без ништо да гибам по опциите, само инсталирам нормална линија и тоа е тоа, свичот директно го препознаваа машините без да имам потреба од дополнителна ЛАН карта, единствен куршлуз беше да едниот компјутер се логира после два-три обиди...
...сега...по се изгледа морам рутер да купам...или може тие осумдесет евра за рутер да ги дадам на телекабел за уште една линија...како тргнало и тоа може ќе го сторам...

Член од
9 август 2006
Мислења
15
Поени од реакции
0
Дефинитивно може само со свич,
она што го кочеше моето логирање во две сесии, верувале или не е лошо впишана лозинка...

Простете сите што ве оставив збунети, безпотребно измалтретирани и лошо наведени, грешката е кај мене, ниту во Он.нет ниту во свичот, единствено во мојот превид.

Поздрав

Kajgana Shop

На врв Bottom