Помош во питон

Член од
23 декември 2019
Мислења
2
Поени од реакции
0
Python:
import itertools
from tabulate import tabulate
comb = list(itertools.product(['A','B','C'], repeat=3))
comb = tabulate(comb)
comb = comb.replace('-','\t')
print(comb)
Како да направам подгрупи пр.за A(A+,A++) за B(B+,B++)за C(C+,C++) за да се прават сите комбинации
но не помеѓу групите,на пример а+ и а++ да не се повторуваат меѓусебно.
 

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
22.046
Поени од реакции
48.418
Python:
import itertools
from tabulate import tabulate
comb = list(itertools.product(['A','B','C'], repeat=3))
comb = tabulate(comb)
comb = comb.replace('-','\t')
print(comb)
Како да направам подгрупи пр.за A(A+,A++) за B(B+,B++)за C(C+,C++) за да се прават сите комбинации
но не помеѓу групите,на пример а+ и а++ да не се повторуваат меѓусебно.

Вака?

[('A', 'B', 'C'),
('A', 'B', 'C+'),
('A', 'B', 'C++'),
('A', 'B+', 'C'),
('A', 'B+', 'C+'),
('A', 'B+', 'C++'),
('A', 'B++', 'C'),
('A', 'B++','C+'),
('A', 'B++', 'C++'),
('A+', 'B', 'C'),
('A+', 'B', 'C+'),
('A+', 'B', 'C++'),
('A+', 'B+', 'C'),
('A+', 'B+', 'C+'),
('A+', 'B+', 'C++'),
('A+', 'B++', 'C'),
('A+', 'B++', 'C+'),
('A+', 'B++', 'C++'),
('A++', 'B', 'C'),
('A++', 'B', 'C+'),
('A++', 'B', 'C++'),
('A++', 'B+', 'C'),
('A++', 'B+', 'C+'),
('A++', 'B+', 'C++'),
('A++', 'B++', 'C'),
('A++', 'B++', 'C+'),
('A++', 'B++', 'C++')]
comb = list(itertools.product(['A','A+','A++'], ['B','B+','B++'], ['C','C+','C++'], repeat=1))
 

Kajgana Shop

На врв Bottom