Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
14 декември 2021
Мислења
805
Поени од реакции
3.128
А бе ропак еден нормално дека презимето ќе им завршува на иќ кога оваа територија тогаш била под србска окупација.Тоа се вика асимилација. Користи го тоа мозокот ако го имаш да ти ебам глупиот, тој тито да му ебам ропакот што ве населил тука ви ебам ретардираните.

Последно уредено:

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.399
Поени од реакции
9.022
Па ни србите не ги сакам нешто кој знае што....Него такво е типично за вас се нешто кога не ви одговара реалноста менете факти....Ја си смени презимето во ИК..Најде си ги вистинските корења.. вие како сакате така правете.
да не ти го барам првиот пост (ме мрзи да го барам) пред да почниш да сереш, плачеше дека и србите се одалечиле од нас, хрват не плачи по србија и србите.

Член од
29 декември 2007
Мислења
579
Поени од реакции
1.359
На вас секој што ви ја кажува вистината или е бугар или е пропаганда или ве мразе... Викам ти убаво и добронамерно. Во тоа време и албанци и турци се словенизирани..Сигурен сум дека бројката вкупна е околу 50-100.000 вкупно население на турци и абалнци словенизирани...А можно е и грци да се словенизирани во тоа време зошто имаше од прилика 20% грци...
Не само што имињата на речиси сите албански села во Македонији се со јасно словенско потекло, туку имаш огромен број на словенски топоними во Албанија. Ама не, ние сме ги словенизирале Албанците, а не обратно

Член од
12 јули 2018
Мислења
1.661
Поени од реакции
5.365
Тебе како хрват пичка да не те боли дали гасниме или не гасниме пожар, каква историја славиме, колку сме способни или неспособни, гледај си ја вештачката австриска творба, почнаа да ви носат ѓубре од Непал, Авганистан, Индија, ќе ви ги клецкаат жените и ќерките, а можи и тебе ќе ти го опнат не бираат тие.
Отсекогаш сте биле пички страшливи, се посравте кога требаше да се пука на крало, па мораше Владо да ја заврши работата.

Член од
20 декември 2023
Мислења
184
Поени од реакции
719
Абе сеа така ми текна… дпмне пола кампања ја истера на грбот на осудените за 27 Април, секојдневни фоткања, интервјуа,… Изборите поминаа, нешто како да ги заборавивме тие луѓе :unsure: Уште малку ќе си ги долежат сами казните како што тргна..

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.399
Поени од реакции
9.022
Северна ли сме? Вардарска ли сме? Не е битно. Најбитно е да сме горди. Толку сме мизерни што веќе и србите се дистанцират од нас.. Почнуват да не мразат...
Прегледај го приврзокот 425778
еве бе кај се лигавиш, мрсулко еден, вакви постови пишат само србомански говна.

Член од
12 јули 2018
Мислења
1.661
Поени од реакции
5.365
Добро ама следен пат немојте да барате помош за гасење пожар од хрватска и од останатите соседни држави...

хахаха кај вас носат од непал, индија и авганистан....Нема потреба ние да ги увезуваме вие доваѓате да работете словомакедонците бугарски.
Да е до мене се нека изгори.
Ќе умриш за брзо од омраза, ќе те земи Господ како и сите други антимакедонци.

Член од
22 јуни 2019
Мислења
925
Поени од реакции
1.430
@Zlatikevichius дај бе банирај го идиотов.
а зошто да ме банират? значи кога некој не ви одговара одма да се банира...секој има право на свое мислење...секој ли што ја зборе вистината треба да се банира? Јас пиша свое мислење што е според вистината па виа како сакате така правете..немам намере повеќе да ве убедувам.....што сакате тоа правете....и следен пат немојте да барате помош за гасење пожари од хрватска, србија, бугарија...зошто сте дволичен народ и живеете во лага...

Член од
14 декември 2021
Мислења
805
Поени од реакции
3.128
а зошто да ме банират? значи кога некој не ви одговара одма да се банира...секој има право на свое мислење...секој ли што ја зборе вистината треба да се банира? Јас пиша свое мислење што е според вистината па виа како сакате така правете..немам намере повеќе да ве убедувам.....што сакате тоа правете.
Која вистина ја збориш ти бе идиоту еден? Зашто твоето би било вистина а нашето не? Кој си ти да кажуваш што е вистина а што не? Бан и тоа одма, да не ве читаме ваквите изроди овде.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.399
Поени од реакции
9.022
а зошто да ме банират? значи кога некој не ви одговара одма да се банира...секој има право на свое мислење...секој ли што ја зборе вистината треба да се банира? Јас пиша свое мислење што е според вистината па виа како сакате така правете..немам намере повеќе да ве убедувам.....што сакате тоа правете....и следен пат немојте да барате помош за гасење пожари од хрватска, србија, бугарија...зошто сте дволичен народ и живеете во лага...
зш јас така сакам,

Член од
22 јуни 2019
Мислења
925
Поени од реакции
1.430
Која вистина ја збориш ти бе идиоту еден? Зашто твоето би било вистина а нашето не? Кој си ти да кажуваш што е вистина а што не? Бан и тоа одма, да не ве читаме ваквите изроди овде.
да не се лажеме пред цел свет меѓународно доказите се на страна на бугарија дека вмро било бугарско и дека славете иста историја и дека сте исти народ...Исто и за тоа поимот античка македонија..доказите се на страна на грција...а вие што сакате може да сакате..вистината е една..

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.527
Поени од реакции
2.622
Ок брат бугари сме, ај не ја труј сега темава аман

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.731
Поени од реакции
5.663
Никако да разберат дека сите соседи ги мразиме подеднакво, иде на форумов и кажува дека и србите почнале да не мразат, со акцентирање на почнале, они не мразат повеќе од 100 години и кур не боли за нив.
А твојот Тито да си го ставиш во газ.
Да живее Организацијата
Да живее Македонија
Да живее Македонскиот род

Kajgana Shop

На врв Bottom