Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Член од
30 април 2022
Мислења
248
Поени од реакции
347
Pozdrav do DPMNE.
UTRE DA MAVATE I KLOCATE KE BIDETE HEROI MAKEDONSKI.

Удрете на предавниците 2 дена што ги плукате, мајчино млеко да проплукаат.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.653
Поени од реакции
7.498
...не гледаш таму за некој си член, два цел имот на вмро им се конфискува од пресуда на судски апарат што сдсм ги постави да прават чистка во редовите на вмро?
- колку е провидно за обичен човек да го примети веднаш!
Неможе суд да конфискува нешто што е под хипотека во Банка а тоа не е државна установа, фејк њуз шириш....може да им се фатат..

Член од
22 јуни 2022
Мислења
203
Поени од реакции
816
Абе да има просечниот Македонец малку самопочит и објективност ќе му дадеме на Апасиев 30 пратеници.

Ама и баба да имаше тркала ќе беше точак ...
Апасиев заслужува и повеќе од 50 пратеници. Само штета што му се идоли Сталин,Ленин,Че Гевара, Кастро...

Ivan898

they see you, but you don't see them!
Член од
3 јуни 2020
Мислења
411
Поени од реакции
780
Реално, нема да можат, да. Логично би било ДПМНЕ+Алијанса и поддршка од Левица (најверојатно со 4 министри). Ама ова се само хипотетички муабети, како и да е, на наредни избори тешко над 30 пратеници СДС, па макар и со најупорните СДС-овци.
Господин Села ке чека да добие порака од амбасадата на Макрон па ке постапи така што му е наредено :D

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.586
Поени од реакции
37.491
Неможе суд да конфискува нешто што е под хипотека во Банка а тоа не е државна установа, фејк њуз шириш....може да им се фатат..
... судијката Даниела Алексовска-Стојановска шири фејк њуз, а не јас :toe:

Член од
28 септември 2014
Мислења
1.101
Поени од реакции
1.690
Зарем мислиш дека Алијанса повторно ќе сака да оди во коалиција со ДПНЕ?
зошто да не?
Автоматски споено мислење:

По ова разрешувањето на нивниот директор, не ми се верува дека би оделе пак со ДПНЕ. Мислам дека Левица ќе има околу 16, 17 пратеника на сметка на гласачи кои се префрлиле од СДС и ДПНЕ. ДПНЕ можно е да се зголеми до некаде 45 пратеника и ете ти влада.
друже излезе Таравари вчера и кажа дека настанот бил организиран од Груби, дека Алијанса нема врска, и тој разрешениот е вратен на 1левел пониска функција

Pozdrav do DPMNE.
UTRE DA MAVATE I KLOCATE KE BIDETE HEROI MAKEDONSKI.

Удрете на предавниците 2 дена што ги плукате, мајчино млеко да проплукаат.
а ти кај си да удриш и маваш?

Член од
30 април 2022
Мислења
248
Поени од реакции
347
зошто да не?

друже излезе Таравари вчера и кажа дека настанот бил организиран од Груби, дека Алијанса нема врска, и тој разрешениот е вратен на 1левел пониска функција

а ти кај си да удриш и маваш?
Мрш бе травари ми го браниш кој што вели што бараат Македонците да протестираат на албанска земја. Мрш.

Член од
9 јануари 2006
Мислења
5.653
Поени од реакции
7.498
... судијката Даниела Алексовска-Стојановска шири фејк њуз, а не јас :toe:
Нема да го видиме тој филм....фејк њуз е
Утре сабајле ке влезат од Јуни е објавено и никако да влезат....

Член од
11 август 2017
Мислења
548
Поени од реакции
493
После локалните избори, Груби излезе со симулација на парламентарни избори во однос на резултатите од локалните избори. Според тоа, СДС има 36 пратеници, што би претставувало пад од 10 пратеници во однос на последните избори во 2020 г.

Линк: https://kurir.mk/makedonija/vesti/simulacijata-na-grubi-pokazuva-deka-vmro-dpmne-bi-imale-9-pratenici-povekje-od-sdsm/
Локални избори и Парламентарни, се два различни поими, на локални гласаш за градоначалник и советничка листа, на парламентарни само за една листа. Јас познавам многу особи кои на советничките листи гласаа за левица, а за градоначалник за вмро (истото и јас го направив), да има утре парламентарни избори, би гласале за вмро. Плус на локалните избори имаше многу независни листи во повеќе од половина градови во Македонија. Нивните гласачи на парламентарни ќе си гласат за партии, со оглед на тоа дека Македонија немала од поодамна независни листи на парламентарни избори, а и нема да има, со исклучок на Максим.

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.498
Поени од реакции
2.407
Локални избори и Парламентарни, се два различни поими, на локални гласаш за градоначалник и советничка листа, на парламентарни само за една листа. Јас познавам многу особи кои на советничките листи гласаа за левица, а за градоначалник за вмро (истото и јас го направив), да има утре парламентарни избори, би гласале за вмро. Плус на локалните избори имаше многу независни листи во повеќе од половина градови во Македонија. Нивните гласачи на парламентарни ќе си гласат за партии, со оглед на тоа дека Македонија немала од поодамна независни листи на парламентарни избори, а и нема да има, со исклучок на Максим.
Нормално дека се различни ама отприлика може да се добие некаква слика.

Член од
28 септември 2014
Мислења
1.101
Поени од реакции
1.690
Мрш бе травари ми го браниш кој што вели што бараат Македонците да протестираат на албанска земја. Мрш.
нема шо ја да го бранам или не го бранам, тој си ја корегираше иницијалната позиција за да се позицинира за предизборна коалиција и влез во идна влада

Член од
1 ноември 2007
Мислења
81
Поени од реакции
249
Основот по кој што Бугарија дели пасоши е заради тоа што целата оваа територија ја смета за бугарска, а народот кој што живее тука за бугарски. Тие што вадат бугарски пасоши, вадат по тој основ. Со тоа ја потврдуваат нивната теза за бугарскиот карактер на државата, дека тука постојат бугари кои што изразиле бугарска самосвест. Тоа мене не може да не ме тангира, затоа што нивните индивидуални одлуки се рефлектираат и врз моето право на национална определба. Бугарската држава ја користи нивната одлука да станат самоволно бугари за да го загрози моето право да се идентификувам како јас сакам.

Впрочем, еден од аргументите нивни за договорот е наводното постоење на бугари со бугарска самосвест на оваа територија.

Ако шпекулациите за протоколот се покажат како точни, голема е веројатноста дека тие 200 илјади новокомпонирани бугари ќе влезат во уставот како уставотворен народ.
И сега како нивната индивидуална одлука не го поткопува моето право на национална определба, ако се користи како аргумент од страна на бугарската држава контра тоа мое право?
Vo ova se soglasuvame.Ako nekoj saka da se bugarizira neka se bugarizira po svoja volja,a new prisilen.Od druga strana e na Makedonija da dozvoli dvojno drzavjanstvo izmegju Makedonija i Bugarija, ili da mora da se izbere edno znaejki ja delikatnosta na temata.Da me prasaat mene has bi pokrenal isto prasanje za istite tie bugarizirani Makedonci, Kako Sto Makedonija gi stava vo ustav i Bugarija treba da go stori istoto bidejki novite Blgarcinja se i Makedonci vo Bugarija vo isto vreme iako me ziveat ni vo Makedonija ni vo Bugarija...Istite tie Novi Blgari europejci treba da se krenat i da pocnat da se zalat po brisel deka Bugarija im zabranuva da se Makedonci iako imaat i Bugarski i Makedonski pasos...Dali ke se osmelat? NE znam.....

Последно уредено:

Борат

Сагдиев
Член од
22 јули 2019
Мислења
1.225
Поени од реакции
661
Затоа што сите ние сме ВМРО , Македонци!

Kajgana Shop

На врв Bottom