J
joli1
Гостин
уште малку ќе биде поефтино и да се спакуваме и да се преселиме у Србија, а и далеку подобро.Медиумите молчеа долго време за оваа ситуација, која што започна по УКИНУВАЊЕТО на антикризните мерки од страна на севернава вукојебинска дупка.![]()
ВО ВРАЊЕ НА КУПОВАЊЕ Македонци возат по 200 километри за да набават поевтин зејтин
Едно литро зејтин во Врање чини 110 денари, а тука е 160 денари. Разликата е дури 50 денари, па ние најчесто купуваме по еден пакет со шест шишиња зејтин. Еден килограм брашно таму е 35 денари, а тука е 60 денари. Шпагетите и нудлите таму се по 25 денари, а тука се 75 денари. Еден килограм...plusinfo.mk
Има и организиран превоз со автобуски "туристички" линии од многу агенции, преполни се автобусите.
ДОЈДЕ ЖИВОТ МАКЕДОНИЈО !!!!
УРНАВТЕ "РЕЖИМ" !!!! Тоа е најбитно од се.
#ЕУзаТебе #WeAreNATO
не е точно дека за голем дел од поскупувањата не се криви. најлесно е прстот да се впери кон корона кризата и војната у Украина.Koga nesto oskapuva vladata ne e kriva a koga se poeftinuva vladata go napravila toa. Kako se falea so zamrznuvanje na cenite iako toa e von sekoja logika. Tuku aj sto stvarno za golem del od poskapuvanjata ne se vinovni pa i ne prezemaat merki ni da ublazat kaj lugjeto ni da ja popravat situacijata. Ke cekaat pak nekoja donacija izgleda. Tamam pred grejnata sezona uste edno pokacuvanja na strujata ke stasa dopolnitelno.
никаква капитална инвестиција, пола од постоечките инвеститори ги избркаа, енормна администрација која само дополнително ја зголемија и уште ја зголемуваат, не гурнаа во НАТО за каде одвојуваме проценти од БДП, и се разбира, вештачкото и нагло покачување на минималната плата.
во Македонија се чувствуваше инфлација уште пред почетокот на корона кризата, буквално уште од 2018-2019та, драстичен пад имаше на куповната моќ и непријавена инфлација каде што со илјада денари едвај полна кеса во маркет се купуваше, а сега ни толку.
ако копилињава не си отидат од власт ќе ни останат само камења да јадеме.