- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.354
- Поени од реакции
- 84.577
Не е сама.Ми се бендис‘ват патиките...изгле‘а од Еди видела па ај и она...како беше она со потковувањето?
И Груби го копира.
Не е сама.Ми се бендис‘ват патиките...изгле‘а од Еди видела па ај и она...како беше она со потковувањето?
Груби ваљда копира по национална „линија„...а Данела по модни трендој?...Не е сама.
И Груби го копира.
Не ти треба роваречки интервенции од надвор да распаднеш модел што бил промашен/заблуден, само треба да чекаш, сам ќе се распадне.
Нешто слично како СССР оди.
Лесно е за време на студена војна да лапаш кредити од секаде и од таа експанзија да истуриш пари во системот за на граѓанинот да му изгледа дека живее у убава држава.
До дека граѓанинот го учеле "Учи синко да не работиш" од што и ден денес неможеме да се оправиме , стигнало времето да се враќаат тие кредити.
E тогаш, оние античките националисти се одврзале и потоа останатото се случи.
Автоматски споено мислење:
Гледајте малку саботажа, и Путин ви го има, не се секирајте.
Саботажа сезона 9 бр. 72
„Залутана Саботажа“, емитувана на 05 јуни 2023 година (понеделник) на ТВ Алсат-М во емисијата „360 степени“.автор: Среќко Поповскимонтажа: Коста А.www.youtube.com
Начелно, точно.Имаше дискусија неколку страни на назад околу тоа дали идеологијата на Хитлер била левичарска или не.
Јас ова го прифатив: идеологијата на Хитлер е комуњарска.
Знаете кои други идеологии се комуњарски? Нацизам, социјализам, комунизам, национализам.
Овие идеологии се комуњарски затоа што за да се реализираат мора државата да има централна контрола и најчесто овие идеологии завршуваат со некој диктатор на чело на државата.
Друга алатка што е често користена од комуњарите е цензурата и ограничувањето на слободата на говор, или, ограничување на секаков вид слобода за да се удоволу нешто за цела група од народ или за некое "големо општо добро".
Не знам кој е англискиот термин за зборот "комуњаризам".
Заклучок: она што најмалку ѝ треба на Македонија е комуњаризам.
Мислам дека за тебе не помага повторување на градивото (идеологија и разлики), единственото нешто што би помогнало е РЕСЕТ.Имаше дискусија неколку страни на назад околу тоа дали идеологијата на Хитлер била левичарска или не.
Јас ова го прифатив: идеологијата на Хитлер е комуњарска.
Знаете кои други идеологии се комуњарски? Нацизам, социјализам, комунизам, национализам.
Овие идеологии се комуњарски затоа што за да се реализираат мора државата да има централна контрола и најчесто овие идеологии завршуваат со некој диктатор на чело на државата.
Друга алатка што е често користена од комуњарите е цензурата и ограничувањето на слободата на говор, или, ограничување на секаков вид слобода за да се удоволу нешто за цела група од народ или за некое "големо општо добро".
Не знам кој е англискиот термин за зборот "комуњаризам".
Заклучок: она што најмалку ѝ треба на Македонија е комуњаризам.