jamajka
mode: Calm
- Член од
- 28 април 2007
- Мислења
- 19.498
- Поени од реакции
- 27.316
Да да, секако, Евреите планираат да им ја препуштат Европа на своите крвни непријатели. Остроумно.Сѐ според планот... Планот на еврејската олигархија.
Да да, секако, Евреите планираат да им ја препуштат Европа на своите крвни непријатели. Остроумно.Сѐ според планот... Планот на еврејската олигархија.
Значи Еврејската олигархија, ќе си го доведе својот народ НАМЕРНО до фаза на истребување. И кој ќе ја брани после тоа еврејската олигархија од Муслиманите во Европа и во САД? Дај бе ванлок не ме зезај со science fiction сценарија.Точно реков еврејската олигархија. Не Евреите народот.
Мосад функционира како и секоја служба ништо не е црно и бело во тој свет.За тие мале приглупите што не разбираат како Мосад го контролира Хамас.
IDF knew of Hamas's plan to kidnap 250 before October 7 attack - report
The report by Kan News stated, "Security sources told Kan News that the document was known to the intelligence leadership, at the very least in the Gaza Division."
IDF knew of Hamas's plan to kidnap 250 before October 7 attack - report
The IDF had precise information about Hamas's intentions, but due to prevailing conceptions in the security establishment and possible negligence by officials, the warning signs were not acted on.www.jpost.com
Имаат оружје, имаат технологија, имаат пари, имаат луѓе, мал е Либан да си игра со Израел, само ќе претрпи штета, а израел ќе си ги исполни целите да го уништи Хезболах..Е нема да поминат така лесно Израелците во Либан како што сега си тепаат се живо во Газа, Хезболах тука е многу поспремен со разно оружје не е како Палестинциве во Газа со по некој калаш и модифициран рпг
^^ Tвојава секта е како лакмус тест, се што за вас е добро скоро без сомнение може да се земе како лошо. Без проверување.Овој случај ја врати малце довербата во правниот систем.
Мислам дека многу тешко Израел да извојува победа во Либан. Хезболах има бајаги искуство во последните 10тина години, има и оружје... Не играат веќе Тенковите, не играа ни во 2006.Имаат оружје, имаат технологија, имаат пари, имаат луѓе, мал е Либан да си игра со Израел, само ќе претрпи штета, а израел ќе си ги исполни целите да го уништи Хезболах..
Да бе исто како што го уништи Хезболах 2006 исто во Либан ? Ќе има штети ама дека ќе ги уништат мало сутра, верувам овој пат ќе бидат уште повеќе спремни со оглед дека целиот тој коридор сега скоро е под нивна контрола од Иран до Либан преку Ирак и СиријаИмаат оружје, имаат технологија, имаат пари, имаат луѓе, мал е Либан да си игра со Израел, само ќе претрпи штета, а израел ќе си ги исполни целите да го уништи Хезболах..
Нема евреите да го нападнат сами, ќе се придружат јенките, па и британците сигурно у некоја мера. Збореа дека ќе користеле британски бази на Кипар ама кога видоа дека ќе бидат и тие сјебани почнаа да се правдаат дека нема. Како и да е, не верувам дека ќе имаат некој позитивен исход од ова и ќе страдаат многу Израелски градови. Ова е ескалација у непознато у која моќта на ескалација со конвенционално оружје не е само на едната страна што ја прави многу ризична целава ситуација.Хезболах е голем залак за евреиве. Не е ова Хамас. Овие имаат протовтенковско оружје, ракети кои се прецизни и што све не. И најбитно територија која не е опколена од сите страни како Газа. Па логистиката со Иран нема да им ја прекине никој.
Знаеме сите што направија во Газа, ја изораа буквално ја вратија во фабричко подесување, све е разрушено, војуваа против сите соседи пред 40, 50 години и гледам повторно се спремни истото да го прават.. ова секако е мое размислувањеДа бе исто како што го уништи Хезболах 2006 исто во Либан ? Ќе има штети ама дека ќе ги уништат мало сутра, верувам овој пат ќе бидат уште повеќе спремни со оглед дека целиот тој коридор сега скоро е под нивна контрола од Иран до Либан преку Ирак и Сирија
Газа ти е од сите страни опколена, поморска блокада, одамна со пунктови и секаква технологија буквално да не можат да мрднат. Има територија колку еден град Охрид на пример кај нас, гледаш дека немаат скоро никакво вооружување се е модифицирано примитивно. Хезболах во Либан е сосема друга приказна имаат модерно оружје, агтм, прилично вешти се во користење на дронови како што се гледа од граничните напади, ракети, не викам дека пак Израелците не се воено надмоќни ама тешко ќе го платат нападот. На пример 2006 во конфликтот Хезболах имал 260 Израелците 120 неколку хеликоптери урнати, погоден брод итн да не набројувам повеќеЗнаеме сите што направија во Газа, ја изораа буквално ја вратија во фабричко подесување, све е разрушено, војуваа против сите соседи пред 40, 50 години и гледам повторно се спремни истото да го прават.. ова секако е мое размислување