OSHO-Lover
Konecno Sloboden...
- Член од
- 2 декември 2011
- Мислења
- 2.213
- Поени од реакции
- 2.844
Love, work, and knowledge are the wellsprings of our lives, they should also govern it.
- Пол Холбах.Моралот и човечноста немаат никаква врска со религијата ... религијата не само што не служи како основа на моралот, но е и понекогаш непријателска кон него. Вистинскиот морал треба да биде заснован на природата на човекот; религиозниот морал секогаш е закотвен во волјата на оние луѓе кои го величат единствено јазикот на богот, често спротивни и на природата и на човечкиот разум.
Man's ....Politics is by nature mens animal - Јас
Сигурно е на Конфучие, арапот не може да биде толку паметен да смисли вакво нешто.Чудно звучи кога ќе ја каже некој иначе се согласувам дека е едноставна и точна.А иначе сега ми текна не е Арапска од Конфучије е.
ConjunctionMan's ....
Се исцица интелигенцијата од темава ...
en.wiktionary.org/wiki/mensConjunction
mens
Третото.........
Politics is by nature whereas animal......
Гео, парафраза е од?? Погоди, ај, пополни празнината _______________
и
потоа, пошо си мЛого умен, нАли, кажи од каде е изведена, од кого, и посторај го делот од текстот од каде евентуално може да се изведе таква реченица.
Нормално, за оние кои учеле такИва тектоВе.
Да ти кажам право и јас сакав истава работа да му ја пишам на членот со кој дискутиравме за тоа кој ја кажал мудроста само си реков ај да не привлечам некоја негативна реакција...Сигурно е на Конфучие, арапот не може да биде толку паметен да смисли вакво нешто.
Таман работа... Кажи си што ти лежи на срце...Да ти кажам право и јас сакав истава работа да му ја пишам на членот со кој дискутиравме за тоа кој ја кажал мудроста само си реков ај да не привлечам некоја негативна реакција...