Jasno bese deka ke im mestat no toa ne im ostava na nasite mnogu izbor.Бојко е типична приказна на "борец" a сите што знаат кој се борците во Бугарија знаат и тоа дека никој не е сигурен токму кога ќе стигне на врвот.
Сепак Македонците во Бугарија навреме увидоа дека е бесмислено гласањето без разлика колку и да гласаат за сопствени кандидати тие немаат никакви шанси,оти ќе им ги наместат било кој избори,особено доколку изборите како и секогаш помно се пратат од специјалните Бугарски служби од времето на Тодор Живков.
нели бе ганчо имаше 100000 македонци со бугарски пасоши а саа само 2832.Значи лажете како ѓупци а и ѓупци сте.Льубопитно ми е какво е накарало тези хора да доjдат така. Става дума за 2832 македонски граждани с бугарски паспорти, участвали на изборите ;-)
Абе ето една статиjа. Досега чак такава далавера не е имало, но този пат здраво мирише на европеjски пари и се прекали.
Да не ме разберете грешно. Не е проблема вав вашите хора. С тех стана оште по весела историjата ;-) Ако ви е попадал Алеко Константинов - "Баj Ганьо на избори" :tv:
Боjко Борисов е популист. Не е убиец и не е мутра-криминалец (како негови врагови тврдат), но он е 100% популист. Ништо не зависи от него, Софиjа се промени не заради Б.Б, а зошто повеке пари влегуват како државни субсидии и приватни инвестиционни проекти.
Бугарија беше само Софија или има и други градови каде времето е запрено некаде во `49 -`50?Можеби јас се лажам ама при последната моја посета пред некој месец многу градови освен Софија во Бугарија изгледаат како Чернобил или само мене така ми се причинуваше?Ако се тоа придобивките од ЕУ тогаш би рекол НЕ,благодарам,ама не сакам во ЕУ.
Ме интересира и мен кои градови? Елхово, Радомир, Лом сигурноКои градови по-точно. Лажеш бре, као циган. Ами Софија е много по-урбанизиран град, обаче и во Пловдив, Бургас, Варна, Русе и мали градове и инфраструктура и саобрачај и природа - многу со по-добре. А ти си лажец. Чернобил, иди до Козлодуј и го виж градот, п'к после причај.
1. Статиjата jа пуштиjа бугарските социалисти и беше наменета да го погоди популарниот генерал коj без прекин jа критикуваше владата на Сергеj СтанишевIlustrativno beshe deka Borisov porano se zasili da go prodava zadnikot na site strani, pa mu pushtija Amerite eden napis po vesnici pred nekoe vreme so informacii. Mislam Borisov se smiri togash i znae koj e gazda. No sepak vo Bugarija nikogash ne mozhesh da si suguren, ruska drzhava e toa.
Тиквеник, прав си. Малките градове в Б'лгарија се обезлјудиха, но това не е заради ЕУ, както се тв'рди в друг пост. Проблем'т е в идиотската в'трешна политика от 1989 до наши дни. Малките градове се обезлјудиха, заштото лугето избега во странство или в големите градове. Затоа сега Б'лгарија е Софија , Пловдив , Варна, Бургас,Стара Загора, Благоевград. Хората заминават там, к'дето има работа. В Софија процента на невработеност е по-мал от 3%.Ме интересира и мен кои градови? Елхово, Радомир, Лом сигурно![]()
Перник и Кјустендил - празни, опаа, това да не са градове негде во друга држава.Aбе оди шетнете малку до Перник,Ќустендил,Гоце Делчев.......па ќе видите празни зградурини со по една бакалница во центрите,празни детски игралишта,огромни школи со по 10тина деца како да снимаат хорор филмови,напуштени термоцентрали,топилници кој никогаш нема да се рестартираат,патишта полни со дупки кој според Бугарите не се дупки.
Тоа ли е ЕУ бе,абе ај не заебавајте бидете реални со по 40-50 евра пензија пензионерите едвај леб купуваат,додуша ни во Македонија не е многу подобро ама Бугарија иако е во ЕУ таа е многу,многу,далеку од ЕУ.
Ете тоа е реалноста за Бугарија која од 9 милиони се стори 7 милиони за 2-3 години,и токму затоа ја споредуваат со Чернобил.Статистиките говорат дека само 5-6% од Бугарите живеат среќно иако и тие не се баш сигурни во тоа.Дај бидете реални малку бе,па Бугарија не е само Софија и два-три други поголеми градови.