Подемот на крајната десница во Европа

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.929
Поени од реакции
37.024
Вториот круг Макрон ќе победи со +15%.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.337
Поени од реакции
15.509
Osjećajući nezadovoljstvo statusom quo u zemlji, najavio je da će protresti establišment, iako je i sam pohađao prestižne francuske škole, basnoslovno zarađivao kao Rothschildov bankar i bio Hollandeov ministar gospodarstva.

Njegova će suparnica u drugom krugu biti Marine Le Pen koja ga naziva kandidatom bankara, a sve dosadašnje ankete u tom srazu daju veliku prednost Macronu.

I na nraj jebo..e, ja zel za žena svojata učitelka... 24 godini postara od nego:facepalm:

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.929
Поени од реакции
37.024
П.с.

Инаку прв пат од 1958 година во втор круг нема ниту републиканец ниту социјалист кандидат од двете традиционални партии.

Иако на парламентарните избори во Франција кои ќе бидат во јуни (и кои суштински се побитни од овие претседателскиве) ќе тепаат Републиканците.

Член од
14 јануари 2017
Мислења
77
Поени од реакции
36
Да збориме реално потешко е да победи Ле Пен на 7ми мај, но останува да се надеваме :)

Sent from my SM-J500H using Tapatalk

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.031
Поени од реакции
7.146
Не знам што толку овие ликови овде кои мразат десница се радуват дека Ле Пен ќе изгуби, кога ќе победи 10 пати поголем душман на нивните вредности.Како и да е, забавно е да се гледа.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Не знам што толку овие ликови овде кои мразат десница се радуват дека Ле Пен ќе изгуби, кога ќе победи 10 пати поголем душман на нивните вредности.Како и да е, забавно е да се гледа.
Уште позабавни сте вие што се радувате на Ле Пен. Јас на пример не се замарам кој ќе победи ниту имам фаворит, ама вашите желби за обединување на десницата низ Европа едноставно се посмешни. Исто беше и за Трамп исто и сега. Се сеќаваш убаво како рипавте за Трамп, за момент помислив во Сирија живееме па чекаме Трамп да не спаси.

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.031
Поени од реакции
7.146
Уште позабавни сте вие што се радувате на Ле Пен. Јас на пример не се замарам кој ќе победи ниту имам фаворит, ама вашите желби за обединување на десницата низ Европа едноставно се посмешни. Исто беше и за Трамп исто и сега. Се сеќаваш убаво како рипавте за Трамп, за момент помислив во Сирија живееме па чекаме Трамп да не спаси.
Не рипав за Трамп, знаат многумина какво беше моето мислење за Трамп, иако сигурно подобро Трамп него Клинтон.
Во врска со Ле Пен нека остварува добри резултати, бидејќи тоа ја мотивира и потикнува десницата ширум Европа да работи и да остварува подобри резултати.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.194
Поени од реакции
3.448
Ле Пен има повеќе од милион гласови споредено со 2012г
или двојно повеќе од 2007г кога на изборите бил Жан-Мари Ле Пен од истата партија (клан се:D)

Не очекувам на овие избори да победи но времето си работи за неа, за 5-10г ќе победи сигурно

S

silmarillion

Гостин
Ле Пен има повеќе од милион гласови споредено со 2012г
или двојно повеќе од 2007г кога на изборите бил Жан-Мари Ле Пен од истата партија (клан се:D)

Не очекувам на овие избори да победи но времето си работи за неа, за 5-10г ќе победи сигурно
Не дека нешто витално ми мења у животов политичката ситуација у Франција, али за 5-10 години од сега неможеш да предвидиш апсолутно ништо. Со оваа динамика на расерување на цела Европа и фактот дека досегашниот начин на функционирање на работи, за 5-10 години којзнае и избори дали ќе се одржуваат воопшто или некои глаучи ќе назначуваат одредени луѓе што ќе го водат стадото.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.337
Поени од реакции
15.509
Eve jas kako podržuvač i na Tramp i na Le Pen ke kažam deka ič ne mi gajle dali ke me razočaraat vo postapkite.....bitno mi e tikvarite so debeli gazovi vo Brisel da se nerviraat i da vidat malku maka:vozbud:

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.194
Поени од реакции
3.448
Не дека нешто витално ми мења у животов политичката ситуација у Франција, али за 5-10 години од сега неможеш да предвидиш апсолутно ништо. Со оваа динамика на расерување на цела Европа и фактот дека досегашниот начин на функционирање на работи, за 5-10 години којзнае и избори дали ќе се одржуваат воопшто или некои глаучи ќе назначуваат одредени луѓе што ќе го водат стадото.
Барем јас не очекувам некоја битна промена за Европа во следните 5-10 години, тешко дека Трамп ќе ја нападне Русија или Кина не е до толку луд, ама ако мислеш на Македонија тоа е друга работа, кај нас не се знае кој пие кој ќе плаќа.

S

silmarillion

Гостин
Ќе видиме во наредните 10 години дали десничарските конзервативци ќе можат да ја донесат безбедноста која ја ветуваат. За Америка е лесно, гледај ги ко остров, него ќе видиме како Европа ќе ја задржи безбедноста и од наплив од надвор и од веќе удомени внатре.

Kajgana Shop

На врв Bottom