Не е точно, Ле Пен ќе победи и ќе го ослободи Париз!Вториот круг Макрон ќе победи со +15%.
Ако внука и Марион Ле Пен дојде да ме ослободи, богами ќе се размислам тогашНе е точно, Ле Пен ќе победи и ќе го ослободи Париз!
Уште позабавни сте вие што се радувате на Ле Пен. Јас на пример не се замарам кој ќе победи ниту имам фаворит, ама вашите желби за обединување на десницата низ Европа едноставно се посмешни. Исто беше и за Трамп исто и сега. Се сеќаваш убаво како рипавте за Трамп, за момент помислив во Сирија живееме па чекаме Трамп да не спаси.Не знам што толку овие ликови овде кои мразат десница се радуват дека Ле Пен ќе изгуби, кога ќе победи 10 пати поголем душман на нивните вредности.Како и да е, забавно е да се гледа.
Не рипав за Трамп, знаат многумина какво беше моето мислење за Трамп, иако сигурно подобро Трамп него Клинтон.Уште позабавни сте вие што се радувате на Ле Пен. Јас на пример не се замарам кој ќе победи ниту имам фаворит, ама вашите желби за обединување на десницата низ Европа едноставно се посмешни. Исто беше и за Трамп исто и сега. Се сеќаваш убаво како рипавте за Трамп, за момент помислив во Сирија живееме па чекаме Трамп да не спаси.
Не дека нешто витално ми мења у животов политичката ситуација у Франција, али за 5-10 години од сега неможеш да предвидиш апсолутно ништо. Со оваа динамика на расерување на цела Европа и фактот дека досегашниот начин на функционирање на работи, за 5-10 години којзнае и избори дали ќе се одржуваат воопшто или некои глаучи ќе назначуваат одредени луѓе што ќе го водат стадото.Ле Пен има повеќе од милион гласови споредено со 2012г
или двојно повеќе од 2007г кога на изборите бил Жан-Мари Ле Пен од истата партија (клан се)
Не очекувам на овие избори да победи но времето си работи за неа, за 5-10г ќе победи сигурно
Барем јас не очекувам некоја битна промена за Европа во следните 5-10 години, тешко дека Трамп ќе ја нападне Русија или Кина не е до толку луд, ама ако мислеш на Македонија тоа е друга работа, кај нас не се знае кој пие кој ќе плаќа.Не дека нешто витално ми мења у животов политичката ситуација у Франција, али за 5-10 години од сега неможеш да предвидиш апсолутно ништо. Со оваа динамика на расерување на цела Европа и фактот дека досегашниот начин на функционирање на работи, за 5-10 години којзнае и избори дали ќе се одржуваат воопшто или некои глаучи ќе назначуваат одредени луѓе што ќе го водат стадото.