Подемот на крајната десница во Европа

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.011
Поени од реакции
7.085
Ништо не е перфектно,ама Нато земјите уживаат толкава стабилност што 100 мртви во Париз ти оставиле поголем впечаток него илјадници други загинати во земји кој не се членнки.
Истиов НАТО прва воена интервенција му била против Македонци во Егејот, истиот НАТО изврши етничко чистење на чисти македонски територии, и ги населуваа со грци.Никогаш нема да сфатам како некој од Македонија,Србија и Црна Гора ,сака неговата земја да влезе во НАТО, после злосторствата кои ги вршеле врз нив.
 
D

deli

Гостин
Ма.... самото опстојување на НАТО е загрозено,на сите во алијансата им се стесоа гаките дали Македонија ке влезе или не во НАТО.
 
Член од
17 август 2011
Мислења
9.898
Поени од реакции
17.721
Истиов НАТО прва воена интервенција му била против Македонци во Егејот, истиот НАТО изврши етничко чистење на чисти македонски територии, и ги населуваа со грци.Никогаш нема да сфатам како некој од Македонија,Србија и Црна Гора ,сака неговата земја да влезе во НАТО, после злосторствата кои ги вршеле врз нив.
Зашто размислувам разумно. Неаме ние толку територија за цепкање ко Србите за да се докажуваме со Нато кој е посилен.
 
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.336
Поени од реакции
36.249
Истиов НАТО прва воена интервенција му била против Македонци во Егејот, истиот НАТО изврши етничко чистење на чисти македонски територии, и ги населуваа со грци.Никогаш нема да сфатам како некој од Македонија,Србија и Црна Гора ,сака неговата земја да влезе во НАТО, после злосторствата кои ги вршеле врз нив.
Истата таа Германија пред 70 години ја окупирала Франција и убила илјадници цивили, истата Германија во бомбардирањата на Лондон убила преку 20 илјади жители. Истите тие сојузници во бомбардирањата на Хамбург и Дрезден имаат убиено преку 100 илјади германци.

Па 15 години подоцна ја создадоа европската заедница за челик и јаглен како претходник на Унијата а во 60тите Германија и Франција преку заеднички тим издадоа заедничка книга за историја која ќе ја учат двете нации.

Исто незнам како Русија може да соработува со Германија кога пред само 70 години Германија уби преку 20 милиони Руси а посебно русите им ја ебаа мајката до Берлин.

Стварно и ја незнам како можеле да соработуваат овие земји меѓу себе после сите тие злосторства и крв. Сигурно треба наместо да соработуваат и до ден денес крвнички да се колат меѓусебе до конечно истребување на едната страна.
 
Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.691
Истата таа Германија пред 70 години ја окупирала Франција и убила илјадници цивили, истата Германија во бомбардирањата на Лондон убила преку 20 илјади жители. Истите тие сојузници во бомбардирањата на Хамбург и Дрезден имаат убиено преку 100 илјади германци.

Па 15 години подоцна ја создадоа европската заедница за челик и јаглен како претходник на Унијата а во 60тите Германија и Франција преку заеднички тим издадоа заедничка книга за историја која ќе ја учат двете нации.

Исто незнам како Русија може да соработува со Германија кога пред само 70 години Германија уби преку 20 милиони Руси а посебно русите им ја ебаа мајката до Берлин.

Стварно и ја незнам како можеле да соработуваат овие земји меѓу себе после сите тие злосторства и крв. Сигурно треба наместо да соработуваат и до ден денес крвнички да се колат меѓусебе до конечно истребување на едната страна.
Болна работа е сето ова.Да се убиваат и мрзат цели нациии а после ко ништо да не било,меѓусебна соработка. Значи кој погина погина,кој остана инвалид кој го е.е битно после сите да се прават на мутави ко ништо да не било!?
 
Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.862
Болна работа е сето ова.Да се убиваат и мрзат цели нациии а после ко ништо да не било,меѓусебна соработка. Значи кој погина погина,кој остана инвалид кој го е.е битно после сите да се прават на мутави ко ништо да не било!?
А алтернативата е да се доистребат па кој остане жив останал. Низ историјата војните се воделе, сојузи се создавале и се кршеле, сојузници се менувале, ти како си го разбрал ова, еднаш завојувањи никогаш не треба да се помират до конечно истребување?!

Знаеш кои две нации никогаш не војувале меѓу себе? Русија и САД, големите ривали и непријатели, дали тоа значи дека они имаат многу повеќе основ за соработка од Франција и Германија, или Франција и Британија?
 
Член од
17 август 2011
Мислења
9.898
Поени од реакции
17.721
Што им фали на германците и французите сеа?
 
Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.691
А алтернативата е да се доистребат па кој остане жив останал. Низ историјата војните се воделе, сојузи се создавале и се кршеле, сојузници се менувале, ти како си го разбрал ова, еднаш завојувањи никогаш не треба да се помират до конечно истребување?!

Знаеш кои две нации никогаш не војувале меѓу себе? Русија и САД, големите ривали и непријатели, дали тоа значи дека они имаат многу повеќе основ за соработка од Франција и Германија, или Франција и Британија?
Зошто воопшто почнале војна???Не за џабе викаат политиката е ку.ва.Народ гини за нечии политички интереси и после жртвиве ќе бидат прогласени за колатерална штета и никму ништо,така!?
 

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Ништо не е перфектно,ама Нато земјите уживаат толкава стабилност што 100 мртви во Париз ти оставиле поголем впечаток него илјадници други загинати во земји кој не се членнки.
Земји кои не се членки, како на пример... Либија?
Сирија?
Југославија?
 

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
9.615
Поени од реакции
23.595
Далеку отидовте со Русии,Германи,Франции...
Еве еден наш пример. Кој може да им докаже на луѓе што имаат изгубено блиски у Втора Светска дека сега со Бугарите треба заедно да живеат, што имаат изгубено у турско - со Турците , што имаат изгубено меѓу Прва Светска и Втора со Србите , 2001 со швајцарците (пардон Албанците) ?
Ако толку се овци на запад после 2 светски војни да заборават кој бил чија жртва тогаш стварно нешто не е у ред со нив. А целта на ЕУ е баш таа. Тие што изгубиле некого да испаднат овци а останатите да се лажат дека од секогаш 2 завојувани народа благодарение на ЕУ сега се браќа.
 
Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.862
Стварно, зошто да заборават и да живеат во мир, кога може да се тепаат до смрт.

Ја не знам како досега Иран не ни објавил војна и не не сотрел од лицето на земјата заради тоа што им ја уништивме државата пред 2000 години.
 

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.011
Поени од реакции
7.085
Истата таа Германија пред 70 години ја окупирала Франција и убила илјадници цивили, истата Германија во бомбардирањата на Лондон убила преку 20 илјади жители. Истите тие сојузници во бомбардирањата на Хамбург и Дрезден имаат убиено преку 100 илјади германци.

Па 15 години подоцна ја создадоа европската заедница за челик и јаглен како претходник на Унијата а во 60тите Германија и Франција преку заеднички тим издадоа заедничка книга за историја која ќе ја учат двете нации.

Исто незнам како Русија може да соработува со Германија кога пред само 70 години Германија уби преку 20 милиони Руси а посебно русите им ја ебаа мајката до Берлин.

Стварно и ја незнам како можеле да соработуваат овие земји меѓу себе после сите тие злосторства и крв. Сигурно треба наместо да соработуваат и до ден денес крвнички да се колат меѓусебе до конечно истребување на едната страна.
Споредбата не ти држи вода, и да ти објаснам.Втората светска војна не беше војна на нации, туку војна на идеологии.На една страна ги имаше нацистите и дел од фашистите на другата конзервативците, левичарите и други помали идеологии.Самата Франција ти била во граѓанска војна, во самата Русија си имал фашистичка партија, и.т.н.
Споредба ако се прави, направи ја меѓу евреите и нацистите, дали евреите ќе љубат и ќе ги признаат нацистичките обележја.Е тоа што за Евреите е Националсоциализмот, за нас ако имавме разум и национално самочувствие е НАТО.
Стварно, зошто да заборават и да живеат во мир, кога може да се тепаат до смрт.

Ја не знам како досега Иран не ни објавил војна и не не сотрел од лицето на земјата заради тоа што им ја уништивме државата пред 2000 години.
По глуп коментар немам, а и се надевам нема да прочитам на овој форум.
 
Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.862
Знам дека немаш, вие правите десничари одма се познава какви патриоти сте, според вас патриотизам е војна и гинење, а не соработка и напредок.
 

ultras1988

4600
Член од
6 февруари 2014
Мислења
3.011
Поени од реакции
7.085
Знам дека немаш, вие правите десничари одма се познава какви патриоти сте, според вас патриотизам е војна и гинење, а не соработка и напредок.
Секако, ние сакаме војни, крв.Со кој да соработувам, со тој што сака да ме убие, што сака да не постојам, каква може да биде таа соработка.
Друга работа правиш споредба Персија и Македонија, настан пред 2300 години, при кој Александар убивал само војници, и ја превземал Персија, склучил бракови, ја ширел и надоградувал персиската култура, градел градови, и.т.н., со оние што рушат и убиваат цивили, кои зимаа деца од мајки, и.т.н.
Ако си бил некој за соработка и напредок, а не војна и гинење, тогаш Александар би требал да ти биде најголемиот пример за такво нешто во човековата историја.Ама кај вас оној дел од мозокот кај што треба да размислувате политички не ви се развил, не сум виновен јас.
И не сум некој фан на Александар, баш напротив.

п.с. Вреди да се напомене дека во Иран, Александар се смета како составен дел од нивната култура, а голем дел локални племиња се сметаат за негови потомци и се декларират како Македонци, и ти ќе треснеш таква зелена, па ќе префрлуваш од типот јас сум бил жеден за војни.
 
Член од
17 август 2011
Мислења
9.898
Поени од реакции
17.721
Земји кои не се членки, како на пример... Либија?
Сирија?
Југославија?
Југославија,200 000 мртви. Ако би можел да бираш помеѓу тоа и 100 мртви во терористички напад што ќе избереш? Која земја е постабилна.

Споредбата не ти држи вода, и да ти објаснам.Втората светска војна не беше војна на нации, туку војна на идеологии.На една страна ги имаше нацистите и дел од фашистите на другата конзервативците, левичарите и други помали идеологии.Самата Франција ти била во граѓанска војна, во самата Русија си имал фашистичка партија, и.т.н.
Споредба ако се прави, направи ја меѓу евреите и нацистите, дали евреите ќе љубат и ќе ги признаат нацистичките обележја.Е тоа што за Евреите е Националсоциализмот, за нас ако имавме разум и национално самочувствие е НАТО.

По глуп коментар немам, а и се надевам нема да прочитам на овој форум.
Идеологијава ти удрила многу во глава па почна глупости да тресеш. Французите и германците со векови водат војни.Германија и СССР имале пакт и делеле територии ,какви црни идеологии. Главна причина за војната во Европа е што победниците во прва светска им поставиле невозможни услови на поразените. Грешка што не ја повториле после втора светска и сеа се кај што се додека ние со големо национално самочуствие им арбајтаме по фабриките за 200 евра.
Заборави еден факт,евреите биле на победничката страна а ние во овој случај не.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom