Подготовки за ПРОМЕНА НА ИМЕТО!

Дали сте за било каква промена или додавка на името на нашата земја РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА?

• Вкупно гласачи
    188

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
Ти си организирал некогаш протест? си застанал сам, прв, да организираш и да чекаш некој да ти се приклучи? Ајде бе... Силење преку тастатура у пм.
Дали јас сум организирал или не, не е воопшто битно. Ти си таа која јасно стави до знаење каков е твојот став по однос на ова.
А за тоа силење преку тастатура.... па само што си се опиша самата.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Македонија се прокламира како слободна земја. А слободата каде е? Јас слободата ја гледам во тоа да правам и да мислам (кажувам) што сакам и кога сакам.
Имаш поинаква перцепција за слобода?
Секоја слобода си има граници. И јас во супермаркет можам да си земам кој производ сакам ама не можам да земам маркер и да менувам цени по моја желба нели? Сè си има свои граници машко.

Секој оној што ќе му текне за било каква промена на името на оваа земја според мене треба да си се исели. Зошто менување име на една земја како што гледам очигледно само кај нас може да се стави на предлог дискусија, алал да ни е.
--- надополнето: Jul 26, 2011 12:01 AM ---
Се знае кој клика на тоа копче...
И тоа што викаш.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
303
Поени од реакции
247
Секоја слобода си има граници. И јас во супермаркет можам да си земам кој производ сакам ама не можам да земам маркер и да менувам цени по моја желба нели? Сè си има свои граници машко.

Секој оној што ќе му текне за било каква промена на името на оваа земја според мене треба да си се исели. Зошто менување име на една земја како што гледам очигледно само кај нас може да се стави на предлог дискусија, алал да ни е.
Многу држави менувале име, нека не те лажат комунистите дека ова прв и последен пат се случува.
И да, како што очекував, за тебе слободата има малку поинакво значење. Посебно таа за слободно размислување.

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Македонија се прокламира како слободна земја. А слободата каде е? Јас слободата ја гледам во тоа да правам и да мислам (кажувам) што сакам и кога сакам.
Имаш поинаква перцепција за слобода?
Тоа да правиш и збориш што сакаш сегде е ограничено. Да рушиш нешто што со векови се градело,чувало ја бар не би ти дозволил. ;)

M

Moon Child

Гостин
Дали јас сум организирал или не, не е воопшто битно. Ти си таа која јасно стави до знаење каков е твојот став по однос на ова.
А за тоа силење преку тастатура.... па само што си се опиша самата.
Колку дипломатски одговор, просто да се зачудиш. Еве ако тебе те погаѓаат толку случувањата во државава, и имаш против да се чепкаат такви битни прашања, зошто не застана сам пред собрание и да чекаш народ да ти се приклучи? Тоа што јас го кажав мојот став дека нема да присуствувам и тоа што ти не си застанал пред собрание да протестираш против затварањето на хашките случаи, те прави подеднакво пичка каква што ти ме направи погоре, само што јас јасно си го кажав ставот, и не се силам туку реално проценувам.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Добро Џену јас не сакам да се викам ФИРОМ. Ја ќе бидам првиот што ќе крене два прста за промена на тоа "име" ако веќе фигурира како некакво име. И сами си го псотавивме никој не не тераше и сами ќе си го тргнеме!! Нормално е дека никој од нас не сака ново внатрешно уставно име и тоа ќе си остане секогаш ние ќе бидеме тие што ќе го носиме ама таа референца не ја сакаме. Само во ситуација на внатрешно уставно име можеме да се противиме сето друго е за поздравување да се дојде до тоа решение бидејќи и Босна и Албанија почнаа да не шишаат.
И јас не сакам да се викаме ФИРОМ,ама не можеме да се викаме ни Македонија,можеме да се викаме Северна Македонија,Нова Македонија и тако даље,значи со одредница.
А ако се смени името,автоматски се брише целата историја на држава и се она за што се бореле Александар Македонски,Гоце Делчев,Питу Гули,Јане Сандански,Гемиџиите,Ченто,да не ги набројувам сите.
Не го поставивме сами името ФИРОМ,бевме натерани во тоа време да го користиме тоа име,тој проклет Киро Глигоров и неговата багра дали немаа сили да се борат за името да остане какво што е или им наполнија џебови,не знам,но од тие проклети комуњари почна срањето наречено смена на името.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
303
Поени од реакции
247
Тоа да правиш и збориш што сакаш сегде е ограничено. Да рушиш нешто што со векови се градело,чувало ја бар не би ти дозволил. ;)
Ако мене ми е ускратено правото да мислам и размислувам како што сакам, кој пак тебе ти дава право да размислуваш за мене, бе?

Член од
24 март 2010
Мислења
15.312
Поени од реакции
26.228
Ако мене ми е ускратено правото да мислам и размислувам како што сакам, кој пак тебе ти дава право да размислуваш за мене, бе?
Дали тоа значи дека ако јас мислам дека мојата куќа е независна држава, можам да прогласам независност и да ја регистрирам во ОН? Има слобода, ама таа слобода завршува кога заради неа нарушуваш друга, во овој случај обезличуваш цел народ.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Многу држави менувале име, нека не те лажат комунистите дека ова прв и последен пат се случува.
И да, како што очекував, за тебе слободата има малку поинакво значење. Посебно таа за слободно размислување.
Првава реченица е една од типичните реченици за „утеха“, смениле многу земји, ајде и ние ќе го промениме сеа.
И грешка си за слободата на мислење според мене. Пробај во Германија пример спомни им за име менување, што мислиш, каков одговор ќе добиеш? За вакви работи слобода на мислење не треба ни да постои, не може едно име што опстојува толку и толку години, толку богата историја да се фрли се по вода, зошто на неколкумина им одговарало тоа да се промени.

Не знам што да кажам, греота за тие што се бореле за земјава, што мислеле на верен народ дека ја оставаат.

Член од
8 јуни 2011
Мислења
303
Поени од реакции
247
Дали тоа значи дека ако јас мислам дека мојата куќа е независна држава, можам да прогласам независност и да ја регистрирам во ОН? Има слобода, ама таа слобода завршува кога заради неа нарушуваш друга, во овој случај обезличуваш цел народ.
Нема потреба да ми објаснуваш што за тебе значи слобода. да знаевте, немаше да дојде до ова ниво државичкава, немајте гајле. Него, доколку не постоеше стравот од „да“ за смена на името, досега ќе беше спружен референдумот. И што мислиш, кој тогаш ќе го обезличеше народот бе? Јас, или самиот тој?
--- надополнето: Jul 26, 2011 12:11 AM ---
Првава реченица е една од типичните реченици за „утеха“, смениле многу земји, ајде и ние ќе го промениме сеа.
И грешка си за слободата на мислење според мене. Пробај во Германија пример спомни им за име менување, што мислиш, каков одговор ќе добиеш? За вакви работи слобода на мислење не треба ни да постои, не може едно име што опстојува толку и толку години, толку богата историја да се фрли се по вода, зошто на неколкумина им одговарало тоа да се промени.

Не знам што да кажам, греота за тие што се бореле за земјава, што мислеле на верен народ дека ја оставаат.
Не реков дека е греота. Греота е, секако. Но, не плашете се. Доколку мнозинството нејќе промена, зошто страв и репресии?

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
А кој па тебе ти дава за право да ми мењаш националност мене ?
И ич не размислувам ја за тебе веруј. Таквите као тебе не постојат за мене, кур ме заболе за вас, ако не ти чини никој не ти брани да се преселиш одовде.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
И јас не сакам да се викаме ФИРОМ,ама не можеме да се викаме ни Македонија,можеме да се викаме Северна Македонија,Нова Македонија и тако даље,значи со одредница.
А ако се смени името,автоматски се брише целата историја на држава и се она за што се бореле Александар Македонски,Гоце Делчев,Питу Гули,Јане Сандански,Гемиџиите,Ченто,да не ги набројувам сите.
Не го поставивме сами името ФИРОМ,бевме натерани во тоа време да го користиме тоа име,тој проклет Киро Глигоров и неговата багра дали немаа сили да се борат за името да остане какво што е или им наполнија џебови,не знам,но од тие проклети комуњари почна срањето наречено смена на името.
Znaci veke po taa logika se ni e izbrisano bidejki Kiro go prodade i znameto pa sega veke nema nazad? I vo vreme na YU bevme socijalisticka Makedonija, bevme i banovina i obicna teritorija pod toa ime... Epa zatoa ke tapkame vo mesto so ova "ime".

Член од
8 јуни 2011
Мислења
303
Поени од реакции
247
А кој па тебе ти дава за право да ми мењаш националност мене ?
И ич не размислувам ја за тебе веруј. Таквите као тебе не постојат за мене, кур ме заболе за вас, ако не ти чини никој не ти брани да се преселиш одовде.
Закон...

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Znaci veke po taa logika se ni e izbrisano bidejki Kiro go prodade i znameto pa sega veke nema nazad? I vo vreme na YU bevme socijalisticka Makedonija, bevme i banovina i obicna teritorija pod toa ime... Epa zatoa ke tapkame vo mesto so ova "ime".
Пак ке кажам,и знамето беше сменето присилно поради немање муда од страна на нашиве да кажат ОВА Е ЗНАМЕТО МАКЕДОНСКО,ТОА И ЌЕ ОСТАНЕ !

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Abe zaebi standard nas pobiten ni e Aleksandar na taa logika ideme so vakvi mislenja.

Kajgana Shop

На врв Bottom