Подарокот на Грујо за Mакедонците во Бугарија

N

n/a

Гостин
Dosta Dimovska si ja znaeme uste od Makedonija,koja e, sto e i cija e!
Interesno bese samo kako go zavitka celiot muabet vo oblanda...tuka...napreduvala...sekoja cest!
Tazno e da gledame kako funkcioner koj sto zima drzavna plata i treba (po pravilo) da ni gi stiti interesite (za toa e platena)....nemo gleda i se podsmejuva koga eden taliban javno ja ismejuva knigata od koja sto ucat site deca vo Makedonija!Toa e nedozvolivo!

Kolku do faktot...kolku ja udostoile i ja pocituvaat i bugarite(citaj nejzinite)-predavnicite nikoj gi nejke-pa zatoa ja stavile u utrinsko show kaj Nikolaj Barekov...
Tipot e za u ludnica-imase sudski proces protiv nego posto drkal u crkva...a u vremeto koga jas bev u Bugarija....vodese vakvi show-emisii i svirese na duduk!
Dami i gospoda...vi go pretstavuvam Nikolai Barekov...bugarski showman...:pos2: :drk: :pos2:
http://www.vbox7.com/play:c7e8ed67

Член од
27 ноември 2005
Мислења
648
Поени од реакции
7
Macedalien напиша:
Не гледам ама ништо негативно во изјавата на Доста Димовска...
Znaci bugarite ne bile okupatori vo Makedonija? Ili spored tebe bile osloboditeli?

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
tomislav1978 напиша:
Znaci bugarite ne bile okupatori vo Makedonija? Ili spored tebe bile osloboditeli?
А бе не ме прашувај - дај пример. Или да ти цртам што е пример :wink:

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Macedalian, pristrasen si.
Procitaj si go praviloto pod reden broj tri.
btw. Da zivee Ljubco mentorot na Dosta, Zoran Todorovski i Gruevski. Zadovolen ??????

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
intel напиша:
Macedalian, pristrasen si.
Procitaj si go praviloto pod reden broj tri.
btw. Da zivee Ljubco mentorot na Dosta, Zoran Todorovski i Gruevski. Zadovolen ??????
Не сум ја пристрасен : пристрасен е оној којшто зазема страна кога се извадени повеќе аргументи а во моментов вие млатите празна слама и не давате ниту еден :wink:

П.С. http://trans.sourceforge.net <= направете транскрипција на целото интервју, издвојте ги ”спорните” моменти и приложете ги на глупостите што ги истресовте од прееска. А напишаново, дали сум ја пристрасен или не - нема никакво значење и е вон рамките на дискусијава.

П.П.С. Се прашувам дали насила се правите глупи и неписмени или генетско е (во последно време има се повеќе и повеќе ”генетски” тези за потеклото на народите а тупите луѓе не сакаат да си признаат дека во години турско робство голема е веројатноста бабите да им бидат козени во стог сено. Ама ајде... Ќе прескокнам - не е ниту ова темата на дискусија! :star:

Член од
27 ноември 2005
Мислења
648
Поени од реакции
7
Macedalien напиша:
П.П.С. Се прашувам дали насила се правите глупи и неписмени или генетско е
Fala Macedalien, od tebe ne ocekuvav vakvi navredi..moze slobodno da brises temata..

T

The Blob

Гостин
Macedalien во право си!
Глуп си бе! - Е не ти глуп си!
Оти јас сум глуп? - Абе глуп си слушај ме!
А бе бегај глуп еден? - Ама ОТИ глуп?!?
Од вакви дискусии ми е смачено! Ако има некој аргументи,нека ги изнеси сите да ги видат/прочитаат. Се дотогаш ова е караница меѓу инаетчии.

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Jas sum glup, priznavam, da bev pameten najverojatno kje bev srekjno mazen.

Ako vekje se vregame koga nekoj ne misli isto kako nas treba li da pocnam da diskutiram za toa dali e bolest homoseksualnosta, ili i toa kje go preskokneme.

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Уште понавредливо е да се раскажуваат невистини. Ни јас не го очекував ова од луѓе коишто претендираат дека се интелектуалци коишто се дефинираат како луѓе коишто не го влечат отпозади тоа што го кажуваат ами го поткрепуваат со докази, аргументи и со факти. Не е навредливо за мене туку за целината што ја претставуваат. А во случајов истата е Македонија.

И не - не се фаќај како давеник за сламка и не играј насила жртва кога не си ништо друго освен некој којшто млати празна слама. Одамна Мацедалиен престана да зазема златна средина оти една стара македонска вели дека не се седи на два стола. Ќе ти падне газето меѓу нив! :star:

Ајт пријатна вечер - отидов јас да ловам аргументи за да си ја завршам работата :wink:

intel напиша:
Jas sum glup, priznavam, da bev pameten najverojatno kje bev srekjno mazen.

Ako vekje se vregame koga nekoj ne misli isto kako nas treba li da pocnam da diskutiram za toa dali e bolest homoseksualnosta, ili i toa kje go preskokneme.
И тоа не е тема на дискусијава ама со оглед на твоите години и првите знаци на сенилноста, ќе ти простиме : старееш јеби га - никој не е вечен и никој не е виновен што луѓето се обични смртници (па дури и да се ебеле отпозади)... :cry:

N

n/a

Гостин
Eve jas ke dadam primeri za toa sto e nedopustlivo od funkcioner koj sto gi pretstavuva interesite na R.Makedonija vo druga zemja:
1.Nedopustlivo e da zboruvas na javen medium vo taa zemja bez preveduvac,pritoa na makedonski!Predvid zaemnite nereseni prasanja pomegju nasite dve drzavi(ne priznavaat makedonska nacija i jazik) toa samo po sebe znaci nesto!
2.Nedopustlivo e da se smeskas i da vrtis so oci (hmmmm..me gleda nekoj) koga duduk kako Nikolaj Barekov javno gi ismejuva i omalovazuva knigite od koi sto ucat site deca vo R.Makedonija!Nejziniot licen stav moze da bide bilo kakov,ama ona e pratena i platena tamu za da go brani oficialniot stav na R.Makedonija!
3.Nedopustlivo e da pravis revulucioner i napaten covek za ideite na VMRO od terorist i kurva (Mara Buneva)!Pogotovo...zemajki gi predvid skoresnite slucuvanja vo Skopje po povod cestvuvanjeto na nejzinata smrt od drzavjani na druga drzava!
4.Po opsto prifatenite pravila na igra...ne gi ocrnuvas javno svoite pred tugji mediumi!Zosto?Zatoa sto ako vekje go pravis...ti pretstavuvas drugi interesi,i slobodno mozes da go izvadis nadpisot makedonski kulturen centar i da napises mesto nego bugarski kulturen centar...ali i da baras pari od Sofija(javno) za dejnosta koja sto ja vrsis!

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Macedalien напиша:
И тоа не е тема на дискусијава ама со оглед на твоите години и првите знаци на сенилноста, ќе ти простиме : старееш јеби га - никој не е вечен и никој не е виновен што луѓето се обични смртници (па дури и да се ебеле отпозади)... :cry:

Dobra nokj,
znaeme dovolno za Dosta i nejzinite probugaski aktivnosti uste od vremeto koga bese prv zamenik na Ljubco vojvoda, zaebi lov na argumenti.

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Zevsus напиша:
4.Po opsto prifatenite pravila na igra...ne gi ocrnuvas javno svoite pred tugji mediumi!Zosto?Zatoa sto ako vekje go pravis...ti pretstavuvas drugi interesi,i slobodno mozes da go izvadis nadpisot makedonski kulturen centar i da napises mesto nego bugarski kulturen centar...ali i da baras pari od Sofija(javno) za dejnosta koja sto ja vrsis!
Уште понедопустливо е јавните комуналии на Францускиот и Британскиот Културен Центар да се плаќаат од џебот на Македонците коишто живеат во Скопје. Далеку понедопустливо е да се тресат глупости.

За Мара Бунева не знам кој е моментот (посочи каде она збори за Бунева конкретно) но во секој случај нема такво нешто... :vozbud:

За јазикот : е простете ми на изразов ама женава “има муда“ да каже на бугарска национална телевизија дека збори македонски јазик и ја претставува македонската култура. Тоа докажува дека македонскиот е јазик којшто е хронолошки антериорен на бугарскиот... Да ве потсетам дека и Ханџиски одбиваше да ги користи услугите на преведувачите ама кој да му каже, нели :wink:

Е јеби га - не бива... Ем сакаме да шириме македонизам во Бугарија, ем пречи. Жално бе!!! А повеќето од вас имате дипломи од Софиски Универзитет - некако контрадикторно ми е :raz:

intel напиша:
Dobra nokj,
znaeme dovolno za Dosta i nejzinite probugaski aktivnosti uste od vremeto koga bese prv zamenik na Ljubco vojvoda, zaebi lov na argumenti.
Жално - не мислев дека ќе дигнеш раце! :cry:

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Вака, ако ве слуша човек, сите вас, испаѓа дека сите ја обожувата нашава мила и напатена Македонија, а сите наши политичари се предавници, Доста, Љубчо, Гвујо и ДПМНЕ во целост бугараши, а СДСМ србофили и гркофили, а вие, кутрите и напатени македонци, да не ве наречам македончиња, седите на вашите гзоци, здембелени од јадење кристал маргарин и стар леб, за поефтино и ништо не правите за да си помогнете себе си, а со тоа и на Македонија, да ги напудите сите, нели, предавници, ами само лаете како пцишта покрај карванот кој врви натоарен со стока украдена, стока македонска, скапа стока, од вас одземена.

Ах Македонци, мои мили собраќа, каде сте македонци, каде отидовте?

Ужас.

П.С. Идете сите у тринаес лепе пичке материне, пичка ли ви ваша материна (ако некому не му се доапаѓа кои термини упатувам, гол курац) бесполезна и тињаста, каде бевте бе матер ли ви ебам кога уставот се менуваше, а мене и неколкумина пријатели не сјебаа џандарине од ќотек пред Влада?
Каде бевте бе матер ли ви се изнаебам, срдојеби едни, кога беше нападната државата? Каде бевте кога се разграбуваше целиот државен имот, маму ли ви вашу проклету.

На мирц бевте, ете каде, како сега на јебен форум.
Гитла од тука да не ве гледам повеќе и грабнете си ја судбината во своите, сопствени раце, да си помогнете, оти никој друг тоа нема за вас да го стори.

Kajgana Shop

На врв Bottom