Поврзување на компјутер со ТВ

• Креатор на темата Креатор на темата kapadaster
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Значи сакам тоа што го работам на компјутерот да не го гледам на мониторот туку на телевизорот,како е можно тоа да се направи? :smir:

Значи сакам тоа што го работам на компјутерот да не го гледам на мониторот туку на телевизорот,како е можно тоа да се направи? :smir:

имаш кабли од графичката ги поврзуваш со приклучоците на телевизорот видео за видео аудио за аудио правиш подесувања на пропертис на компјутерот да ти прикажува и на екраното на компјутерот и на телевизорот

Има шанси и да немаш кабел кабел со графичката...(зависи дали ти стаиле) ама можеш да идеш да си купеш џабе пари е...Отпозади имаш излези на графичката ,мушкаш кабело секоја бананка на соодветно место,одзади брцнеш у тв (скард ли е шо и да е)....и после правеш подесувања на пц.

имаш кабли од графичката ги поврзуваш со приклучоците на телевизорот видео за видео аудио за аудио правиш подесувања на пропертис на компјутерот да ти прикажува и на екраното на компјутерот и на телевизорот

каде да го подесам тоа?
опиши ми поубаво..

--- надополнето ---

Има шанси и да немаш кабел кабел со графичката...(зависи дали ти стаиле) ама можеш да идеш да си купеш џабе пари е...Отпозади имаш излези на графичката ,мушкаш кабело секоја бананка на соодветно место,одзади брцнеш у тв (скард ли е шо и да е)....и после правеш подесувања на пц.

во телевизорот имам само обични влезови како за слушалки се бананките за видео и аудио,но на компјутерот немам таков влез.
msi-7300gs-front.jpg

ваква ми е графичката,тој средниот влез исти таков имам и на ДВД-то,дали ке може преку него да поврзам :)

во телевизорот имам само обични влезови како за слушалки се бананките за видео и аудио,но на компјутерот немам таков влез.
ваква ми е графичката,тој средниот влез исти таков имам и на ДВД-то,дали ке може преку него да поврзам :)

преку тој ќе идеш, ќе си купиш кабел S-Video To Composite и готово.

Svideo_to_RCA_Cable_S-Video.jpg

А знае ли некој каде можам јас да најдам кабел за поврзување на лаптопот со телевизорот ама немам TV-Out излез на лаптопот туку имам слот за поврзување на проектор или друг монитор преку тој слот. Излезот е тоа малото сино со дупчиња во средината...
29529394l9m.jpg

ПС: Барав јас таков кабел тука во Струмица ама ми кажаа дека многу тешко можело да се најде. Не кажаа дека не постои...

А знае ли некој каде можам јас да најдам кабел за поврзување на лаптопот со телевизорот ама немам TV-Out излез на лаптопот туку имам слот за поврзување на проектор или друг монитор преку тој слот. Излезот е тоа малото сино со дупчиња во средината...
ПС: Барав јас таков кабел тука во Струмица ама ми кажаа дека многу тешко можело да се најде. Не кажаа дека не постои...
??? шо збориш бе човек??? тоа е VGA кабел и можеш секаде да го купиш.. ја купував баш пред 2 3 месеца VGA to VGA 2 метра кабел околу 150 денаара ти е !!!

??? шо збориш бе човек??? тоа е VGA кабел и можеш секаде да го купиш.. ја купував баш пред 2 3 месеца VGA to VGA 2 метра кабел околу 150 денаара ти е !!!

И како ќе го поврзеш со VGA кабелот на TV ?

29529394l9m.jpg

Ако немаш вга влез во телевизорот нема да завршиш работа само со кабел. Ќе ти треба и видео конвертер(кутивче едно) за да може да пренесе сигнал. У Скопје има во логинг ама се изгор(околу 3000 мислам беа), ама затоа има на ибеј за околу 1000. Ја од ибеј порачав и одлично функционира

На телевизорот од предната страна има Audio и Video слотови како овие:

TivaxAudioVideoOut.jpg

А од позади има Скарт слот, ваков само вграден во телевизорот:
hama-multimedia-scart-adapter-scart-socket-socket-21-pin-43545.jpg

Што значи мене ќе ми треба вакво нешто?

Minimig_VGA_To_Scart_Cable.JPG

А каков телевизор имаш ? Плазма ? Ако е плазма вреди да се обидеш, ама така ептен лоша слика вади...

На телевизорот од предната страна има Audio и Video слотови како овие:

TivaxAudioVideoOut.jpg

А од позади има Скарт слот, ваков само вграден во телевизорот:
hama-multimedia-scart-adapter-scart-socket-socket-21-pin-43545.jpg

Што значи мене ќе ми треба вакво нешто?

Minimig_VGA_To_Scart_Cable.JPG

Само кабел нема да ти помогне, ти треба видео конвертер како на сликата што е,
040400301__28827.jpg
за да добиеш слика на тв. Имам јас пробувано со кабли и за џабе е, само ќе се мучиш и нервираш

А каков телевизор имаш ? Плазма ? Ако е плазма вреди да се обидеш, ама така ептен лоша слика вади...

Не е плазма тој што го имам во мојата соба, обичен е :jaj:

Само кабел нема да ти помогне, ти треба видео конвертер како на сликата што е,
Прегледај го приврзокот 40871
за да добиеш слика на тв. Имам јас пробувано со кабли и за џабе е, само ќе се мучиш и нервираш

Овие ги има низ интернет? По колку пари се движат?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom