- Член од
- 20 јануари 2009
- Мислења
- 3.159
- Поени од реакции
- 375
Значи сакам тоа што го работам на компјутерот да не го гледам на мониторот туку на телевизорот,како е можно тоа да се направи? :smir:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Значи сакам тоа што го работам на компјутерот да не го гледам на мониторот туку на телевизорот,како е можно тоа да се направи? :smir:
имаш кабли од графичката ги поврзуваш со приклучоците на телевизорот видео за видео аудио за аудио правиш подесувања на пропертис на компјутерот да ти прикажува и на екраното на компјутерот и на телевизорот
Има шанси и да немаш кабел кабел со графичката...(зависи дали ти стаиле) ама можеш да идеш да си купеш џабе пари е...Отпозади имаш излези на графичката ,мушкаш кабело секоја бананка на соодветно место,одзади брцнеш у тв (скард ли е шо и да е)....и после правеш подесувања на пц.
во телевизорот имам само обични влезови како за слушалки се бананките за видео и аудио,но на компјутерот немам таков влез.
ваква ми е графичката,тој средниот влез исти таков имам и на ДВД-то,дали ке може преку него да поврзам![]()
??? шо збориш бе човек??? тоа е VGA кабел и можеш секаде да го купиш.. ја купував баш пред 2 3 месеца VGA to VGA 2 метра кабел околу 150 денаара ти е !!!А знае ли некој каде можам јас да најдам кабел за поврзување на лаптопот со телевизорот ама немам TV-Out излез на лаптопот туку имам слот за поврзување на проектор или друг монитор преку тој слот. Излезот е тоа малото сино со дупчиња во средината...
ПС: Барав јас таков кабел тука во Струмица ама ми кажаа дека многу тешко можело да се најде. Не кажаа дека не постои...
??? шо збориш бе човек??? тоа е VGA кабел и можеш секаде да го купиш.. ја купував баш пред 2 3 месеца VGA to VGA 2 метра кабел околу 150 денаара ти е !!!
каков влез имаш во телевизорот кажи мие.. ВГА ? скарт? пин ?И како ќе го поврзеш со VGA кабелот на TV ?
А знае ли некој каде можам јас да најдам кабел за поврзување на лаптопот со телевизорот ама немам TV-Out излез на лаптопот туку имам слот за поврзување на проектор или друг монитор преку тој слот. Излезот е тоа малото сино со дупчиња во средината...![]()
ПС: Барав јас таков кабел тука во Струмица ама ми кажаа дека многу тешко можело да се најде. Не кажаа дека не постои...
На телевизорот од предната страна има Audio и Video слотови како овие:
![]()
А од позади има Скарт слот, ваков само вграден во телевизорот:
![]()
Што значи мене ќе ми треба вакво нешто?
![]()
Колку пари е ова ?Само кабел нема да ти помогне, ти треба видео конвертер како на сликата што е,
Прегледај го приврзокот 40871
за да добиеш слика на тв. Имам јас пробувано со кабли и за џабе е, само ќе се мучиш и нервираш
А каков телевизор имаш ? Плазма ? Ако е плазма вреди да се обидеш, ама така ептен лоша слика вади...
Само кабел нема да ти помогне, ти треба видео конвертер како на сликата што е,
Прегледај го приврзокот 40871
за да добиеш слика на тв. Имам јас пробувано со кабли и за џабе е, само ќе се мучиш и нервираш