Паѓа владата или не? Владата ослабена во невреме

Член од
10 февруари 2008
Мислења
17
Поени од реакции
1
Груески на лето ќе распишит вонредни избори,ќе си обезбедит сигурно мнозинство од 61/62 пратеника и ќе нема потреба од коалицирање со куртон партии како НСДП.Жално,ама така морат.
:pos2: Ama zosto amateri sedat na forumot.Ako raspise,Grujo pagja,tresnuva.Ja izgubi podrskata i od sosedite ,a Zapad ne go smeta za ziv,si igra drndupka so nego.

Член од
31 јули 2007
Мислења
1.580
Поени од реакции
39
:pos2: Ama zosto amateri sedat na forumot.Ako raspise,Grujo pagja,tresnuva.Ja izgubi podrskata i od sosedite ,a Zapad ne go smeta za ziv,si igra drndupka so nego.
Лол кој најде да зборува :) соседите гласаат на избори? или запад? ГЛАСА НАРОДОТ во Р.М т.е државјаните на Македонија...дефакто е дека ќе влезиме во нато т.е дека ќе добиеме покана .... а грујо мн вешто ќе го искористи тоа...предвремени избори на лето ќе има и ВМРО ќе има апсолутно мнозинство тоа се надгледува оддалеку.... и тоа не само од"аматериве" на форумов

Член од
22 мај 2007
Мислења
558
Поени од реакции
4
Па не би рекол баш така, ако се насетат избори, нема да помирисаме нато, а доволно е Светот (ЕУ и НАТО) со една изјава да го сврти јавното мнениеа, а народот кој е добро удрен по џеб малку ќе му треба.
Мислам дека треба да седнат во Владата и добро да си се договорат кој им се приоритетите и да работат, а не секој да влече на своја страна.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Na gladniov narod dovolno e da mu se nagovesti toplo belo simitce i vednas menuva stav.

Kako na referendumot, ne priznaa SAD, ja albaniziravme pola drzava kaj sto ne trebase.
Taka i sega moze.

Banana republic.

A vladata tone li, tone, vo kriza.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Јанкулоска: Не се подготвуваме за предвремени избори

Владата не се подготвува за предвремени избори, информираше министерката за внатрешни работи Гордана Јанкулоска при нејзината денешна посета на гостиварското село Зубовце.

„Во моментов ние сме фокусирани само на исполнување на програмата на Владата како единствен приоритет на извршната власт“, изјави Јанкулоска.

Таа, како што јави дописникот на Макфакс, денеска го посети Зубовце со дел од пратениците на ВМРО-ДПМНЕ од шестиот изборен регион, со цел продолжување на редовни контакти со граѓаните и размена на мислења за состојбите.

„Посетата како оваа не претставува никаков вовед за предвремени избори“, додаде Јанкулоска.

Во врска со безбедносната состојба во пресрет на решавањето на статусот на Косово, министерката појасни дека состојбата активно се следи од надлежните институции бидејќи „ова прашање е важно не само за земјите од непосредното соседство, туку и пошироко за целиот регион и Европа“.

„Соодветните органи и институции имаат разработено планови и реакции за различни типови сценарија, а во моментов нема проблем за безбедносната состојба која е мирна и стабилна, со постојано надгледување и анализа на безбедносните индикатори“, додаде Јанкулоска.

Koj si ima muata na kapata vika ish.....na nepostaveno prasanje, ne se dava odgovor, osven ako ne sakas da skries nesto.

Jebiga.

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
Е викаат -кај што чади таму и оган има.:)

Член од
10 февруари 2008
Мислења
17
Поени од реакции
1
Лол кој најде да зборува :) соседите гласаат на избори? или запад? ГЛАСА НАРОДОТ во Р.М т.е државјаните на Македонија...дефакто е дека ќе влезиме во нато т.е дека ќе добиеме покана .... а грујо мн вешто ќе го искористи тоа...предвремени избори на лето ќе има и ВМРО ќе има апсолутно мнозинство тоа се надгледува оддалеку.... и тоа не само од"аматериве" на форумов:toe:
Da se dobie pokana e edno,a da se ispolnat uslovite za vlez vo NATO e sosema druga rabota.Znaci vazni se sosedite-clenki na NATO,silnite i vlijatelni NATO-zemji i zatoa da ne se raspravame za raboti koi sto se sosema jasni.Grujo e obelezan kako anti- nato i anti-EU politicar,taka sto pokanata za NATO ne ja stava na svoeto konto samo toj,tuku i mnogu drugi,bidejki procesot trae veke 15 godini.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Misirkov, ako ne saka da mu padne vladata, neka bara poddrska na drugo mesto, a ne so infiltrirani BND likovi i so komunisticki otpadoci.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
611
Поени од реакции
9
Слушај, и јас сум само едно човечко сушптество, со нерви, на кои ми загира, па без лутиш, ќе ти кажам дека си едно обично неписмено г**но и ќ**еш.

Мене најде да ме поистоветиш со комуњарите бе см**еш еден здуфосан??
Мене ли бе??

Ах бе што ваквите не се издркани место родени!

Уф, ама ме налути.

Прво и прво, пишмани едни, да си знаете, пред да лафне некој да исчита, па после да кенка.

Јас сум чист и чесен македонец, со десничарски политички погледи и член на јебена десна политичка опција.
Ниту комуњара, ниту социјалиста суим бил, а ни реформирам ни либерал, ништо. Десничар.

А зошто ова не се збореше 2004?? Затоа што, мемло мемлосана, тогаш комотно им беше на учките и комуњарите, немаа нестабилна влада, составена од 14 партитна предизборна коалиција, плус ДПА, плус новокомпонирани комуњари од НСДП.
Затоа.

А на Груевски му се нудеше да има стабилна влада, ама не сакаше, мислеше дека лесно ќе ги повела и ДПА и НСДП.
Сега, откако со своите потези, намерно или не, ја зајакна позицијата на другите, а својата ја ослабе, мора да стори нешто за да не падне.

Што не говори со тројцана од НП, со Весна и Валентина, со Ѓоко Оровчанец и со независните?? Плус и со малцинските??
А?
Бидејќи сите тие тешко се командаат.

А со деца влада не се прави.

Со Миле Јанаќо, со Антонио залигудено, со оној од екологија кој едвај доби државјанство, а уште, по две години, не му живее семејството тука, со нив ли? Со Гордана Јанкуловска??

Затоа.
Можеби е ОК за економија, ама за политика, особено надворешна, не е, таму е како слон во стакларска продавница.
Незграпен.
Неграмотен.

Ужас.
Во однос на навредиве, не планирам да паѓам на твое ниво.....

А за каква надворешна политика зборуваш? За продавање име, историја, знаме и други такви слични “дела“?

А за тоа што има нестабилна влада, каква-таква турка! Затоа човекот работи за предвремени избори, за да си ја подобри позицијата. Уште од самиот старт се знаеше дека ако ВМРО-ДПМНЕ сака да успее, МОРА да има 61 пратеник, зошто сите помали партии се исти, и сите можат да ти го свртат грбот, не само НСДП и ДПА! И нели се работи за национален интерес, ЗАТОА требаше СДСМ да понуди широка коалиција, па после да бара. СДСМ и ДУИ немаа 80 пратеника во минатиот состав, за да можеа да ги исполнат интересите.

И какви се министерите, такви се, тоа не е воопшто важно. Многу јасно се гледа дека премиерот командува, а тие само слушаат команди и работат тоа што ќе им се каже.

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Daq, zatoa baravme demokratija,z a da ne ni kazuva Tito sto da pravime, tuku da imame sovet na lica koi zaedno ke odlucuvaat.

Kako bord na direktori so menadzer, a ne despot koj ke povela kako okom, ministrite skokom, bez pravo da predocat koga se pravat greski.

I aj prebroj kolku pratenici imaa SDSM+LDP+DUI minatiot sostav i zosto ne baraa siroka koalicija.

A posiroka koalicija ne mora da znaci SDSM i DUI, moze da se soberat site koi ne sakaat teroristicki i komunisticki partii da vladeat.

A za predvremenite, samo slepec moze da vidi deka ne e ovaa godina dobra za predvremeni, trebase ako tolku sakase, toa lani da go napravi, a ne ovaa da bara koga konecno vide deka go dupat negovite partneri, a da ne zboram za negovite oponenti.

P.S. za supstanje na necie nivo, hmm. Za mene najgolema navreda e da me narece nekoj SDSM-ovec ili komunjara, pa razmisli drug pat.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Bundesnachrichtendienst????? :) a be takvi kako doktorantot za toalet papir gi koristat...sto se zanesuva macorov mrzliv nas :)

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Многу ПАРАНОИЦИ , тежок ДЕСНИЧАРСКИ песимизам.

Кој сака да падне владата?
Кој може да биде толку СТАБИЛЕН психички да посака да падне владата БАШ СЕГА?

За да нешто ти успее треба да веруваш во него, а не да се сомневаш цело време дека нема да успееш!

Смачено ми е од плачковци, едно е да критикуваш а сосема друго е ова што го правите поголем дел овде.

Kajgana Shop

На врв Bottom