Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дел од нашиот народ е поголем патриот за другите земји отколку за својата. По се што е наше, Македонско, плукаат, а по се што е туѓо, па било тоа и на непријателот, го величаат. Од тој дел на народот може и државава да ни се распадне. А ако имаш поразлично мислење од нив веднаш те делат на ваков или онаков, поточно дали си за ваквата или онаквата партија.

polini33,Bez minatoto nema idnina. I bez poukite od minatoto nema podobra idnina. Tie sto mislat deka "ne e cool" da se saka drzavata i istorijata, i da se bide patriot, se za mene bezveze narod. Dzabe postojat. Na nikomu ne mu sluzat osven na tie sto sakaat da ne unistat. A toa deka drugi sakaat da ne unistat e "mentalna masturbacija" e smesno, posto vistinata e taa-site okolu nas sakaat i sekogas sakale da ne prisvojat, a denes tolku mnogu od nas sme relaksirani, "cool sme, neame gajle brat, vujce od amerika e glup", i poradi toa mozeme da ja izgubime drzavata.
Tie istite ja velicaat amerika i zapadna evropa kako podobri od nas. Ste bile vo usa? Znaete li kolku e SILEN patriotizmot tamu?? A kaj niv cool e, a kaj makedoncite "smesno".
Nie treba edno dlaboko narodno osvestuvanje
Sent from my SM-G930W8 using Tapatalk
Дечко знаат дома дека си буден уште?Једини патриоти годинава се Левица. Свака част дечки на сработеното.
Во основа тоа е главна надеж на Бугаризмот. Укради ја Македионската историја и народот ќе станат во иднина Бугари.Народ без минато нема ни своја иднина.
Sami ja prodadovte istorijata, sega moze samo da bidete bugari.Во основа тоа е главна надеж на Бугаризмот. Укради ја Македионската историја и народот ќе станат во иднина Бугари.
Народ без минато нема ни своја иднина.
а за иднина,имаат некаква.Sami ja prodadovte istorijata, sega moze samo da bidete bugari.
Tie dosetki odamna ne se interesni, epten gi spustivte gastite, sega samo prasanje e kolku podlaboko ke go primate, so vazelin ili na suvo.Дијаспорскиот патриотизам е интересен феномен.