Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дел од нашиот народ е поголем патриот за другите земји отколку за својата. По се што е наше, Македонско, плукаат, а по се што е туѓо, па било тоа и на непријателот, го величаат. Од тој дел на народот може и државава да ни се распадне. А ако имаш поразлично мислење од нив веднаш те делат на ваков или онаков, поточно дали си за ваквата или онаквата партија.
polini33,Bez minatoto nema idnina. I bez poukite od minatoto nema podobra idnina. Tie sto mislat deka "ne e cool" da se saka drzavata i istorijata, i da se bide patriot, se za mene bezveze narod. Dzabe postojat. Na nikomu ne mu sluzat osven na tie sto sakaat da ne unistat. A toa deka drugi sakaat da ne unistat e "mentalna masturbacija" e smesno, posto vistinata e taa-site okolu nas sakaat i sekogas sakale da ne prisvojat, a denes tolku mnogu od nas sme relaksirani, "cool sme, neame gajle brat, vujce od amerika e glup", i poradi toa mozeme da ja izgubime drzavata.
Tie istite ja velicaat amerika i zapadna evropa kako podobri od nas. Ste bile vo usa? Znaete li kolku e SILEN patriotizmot tamu?? A kaj niv cool e, a kaj makedoncite "smesno".
Nie treba edno dlaboko narodno osvestuvanje
Sent from my SM-G930W8 using Tapatalk
Дечко знаат дома дека си буден уште?Једини патриоти годинава се Левица. Свака част дечки на сработеното.
Во основа тоа е главна надеж на Бугаризмот. Укради ја Македионската историја и народот ќе станат во иднина Бугари.Народ без минато нема ни своја иднина.
Sami ja prodadovte istorijata, sega moze samo da bidete bugari.Во основа тоа е главна надеж на Бугаризмот. Укради ја Македионската историја и народот ќе станат во иднина Бугари.
Народ без минато нема ни своја иднина.
Sami ja prodadovte istorijata, sega moze samo da bidete bugari.
Tie dosetki odamna ne se interesni, epten gi spustivte gastite, sega samo prasanje e kolku podlaboko ke go primate, so vazelin ili na suvo.Дијаспорскиот патриотизам е интересен феномен.