Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување
Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.267
Поени од реакции
15.381
Love birds се овие, сум имал еден ваков. Права напаст се....неможиш да дишиш од нив. И многу од нив прават подолга опашка....вероватно фрустација од нивната кратка

Здраво, папагалот има проблем со паѓање на пердуви, ќелав е скроз, во два дена му испаднаа пердувите на главата. Некој да знае каде би можело да се најде endektocid во Скопје?
Автоматски споено мислење:
Само ветеринар можи да ти помогни

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.267
Поени од реакции
15.381

...љубоморен папагал!
Имав вакво створење пред многу години....ужас колку се љубоморни но и приврзани кон еден од сопствениците. Мојот седеше на рамо кај мене и не оставаше никој да се приближи до мене, а посебно никој од женскиот пол. на една девојка усната и ја скина кога проба да се приближи до мене... :pos:

Член од
28 јуни 2018
Мислења
88
Поени од реакции
28
Земав нимфа денес, па ме интересираат некои ваши искуства, како да го распознавам полот машко или женско, постапување со папагалот и некои слични работи посебни за нимфите.

Член од
16 август 2007
Мислења
27
Поени од реакции
0
Здраво. Имам прашање во врска со клунчето на тигрица, скршено е дури и нагоре се гледа како пукнато кај “носето”. Папагалчето е сега купено.
Алармантно е? Ќе се обнови?
фала ви

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.113
Поени од реакции
30.180
Здраво. Имам прашање во врска со клунчето на тигрица, скршено е дури и нагоре се гледа како пукнато кај “носето”. Папагалчето е сега купено.
Алармантно е? Ќе се обнови?
фала ви
Доколку се скршени нервните завршетоци и крвни садови не може. Но во тој случај ќе крвари.
Одете на ветеринар ќе ви дадат можеби и совет што да се храни.
Ветеринарен центар или ВетСвет треба да можат да помогнат.
Гревота е да го фрлите и да има некаков хендикеп.

Член од
25 октомври 2024
Мислења
4
Поени од реакции
14
Здраво друштво, имам lovebird, скоро 3 месеци има.
Рачно хрането, се супер,питомо, се гали, јаде си лета
Ама овие два дена чуден звук ми дава, како да објаснам не знам, се пика во мене, како да ме клука по лице и како да квичи, го галиш и се смирува се пика во врат и спие
Иначе вака се друго ми делува ок.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.267
Поени од реакции
15.381
Здраво друштво, имам lovebird, скоро 3 месеци има.
Рачно хрането, се супер,питомо, се гали, јаде си лета
Ама овие два дена чуден звук ми дава, како да објаснам не знам, се пика во мене, како да ме клука по лице и како да квичи, го галиш и се смирува се пика во врат и спие
Иначе вака се друго ми делува ок.
Ако ти се пика во врат и таму спие, тоа значи дека ,,ти го ставил самарот,, и сега создравје да си го трпиш....:vozbud:
ќе ти вади храна од уста, ќе стои во ракавот а ти мора раката да ја држиш хоризонтално, ќе се пикува во секоја дупка, све што е ново мора да го проба, и ќе квичи бидејќи ќе бара уште

Почни ја терпапијата со Хелекс од 2 мг, па зголемувај доза...следна фаза ти се Деметрини....:pos:

Член од
25 октомври 2024
Мислења
4
Поени од реакции
14
Ако ти се пика во врат и таму спие, тоа значи дека ,,ти го ставил самарот,, и сега создравје да си го трпиш....:vozbud:
ќе ти вади храна од уста, ќе стои во ракавот а ти мора раката да ја држиш хоризонтално, ќе се пикува во секоја дупка, све што е ново мора да го проба, и ќе квичи бидејќи ќе бара уште

Почни ја терпапијата со Хелекс од 2 мг, па зголемувај доза...следна фаза ти се Деметрини....:pos:
Ма јас мислев да не му е нешто неарно...
Така звучеле кога барале да бидат хранети од партнерот. Така ми кажаа, а и исто дека е заљубено и мисли дека јас сум партнерот.
Еве го/ја уште не знаеме пол

Attachments

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.267
Поени од реакции
15.381
Така звучеле кога барале да бидат хранети од партнерот. Така ми кажаа, а и исто дека е заљубено и мисли дека јас сум партнерот.
Сум приметил дека женските розеколинси(овој е плав...но е иста врста) нозете ги држат малку ,,женски,, т.е. стојат на нзоа малку пораширени

и плус заборавив.....господ да ти е напомош со оваа врста....:angel:

И те поканувам да ставиш слика од папагалов на натпреварот на слика за домашни миленици

Последно уредено:
Член од
25 октомври 2024
Мислења
4
Поени од реакции
14
Сум приметил дека женските розеколинси(овој е плав...но е иста врста) нозете ги држат малку ,,женски,, т.е. стојат на нзоа малку пораширени

и плус заборавив.....господ да ти е напомош со оваа врста....:angel:

И те поканувам да ставиш слика од папагалов на натпреварот на слика за домашни миленици

Јас си сакав сама малце поинакво папагалче... Ќе си трпам
Слика ставена
Фала

Kajgana Shop

На врв Bottom