Пан-турцизмот на Ердоган во замав

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.921
Тоа јасно е де. Има енормно иселување кај Албанците и кај Македонците. Ама да тврдиш дека 40% се муслимани во Македонија е голема лага.
Кај Албанците е многу поголемо инаку немаше по двапати да ги бројат само за да го задржат процентот над 20%.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.120
Поени од реакции
23.601
Jas samo vi se nadovrzav na muabetot okolu novorodencinjata. Brojkite se tie, vi se dopagjalo toa ili ne, 50/ 50 sme. Mi e maka da baram podatoci od prvacinja posto ocigledno polesno vi e da si pravite bajram so umot otkolku da gi sogledate faktite.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.921
Tesisi se ti, koga ke gi vidis i tie od 2024 nema tolku smesno da ti bidi.
Едвај чекам да ги видам наштелуваните бројки на децата кои само се родени овде а живеат надвор од државата. Остај бројките туку гледај колку има нови запишани првачиња во Тетовско, Гостиварско, Струшко. за Дебарско не вреди ни да зборуваме.

Член од
12 август 2024
Мислења
231
Поени од реакции
593
Jas samo vi se nadovrzav na muabetot okolu novorodencinjata. Brojkite se tie, vi se dopagjalo toa ili ne, 50/ 50 sme. Mi e maka da baram podatoci od prvacinja posto ocigledno polesno vi e da si pravite bajram so umot otkolku da gi sogledate faktite.
Не постираше нешто ново ти ни па во контекст на бројот на верски објекти. Македонците веќе 25-30 години бројот на новоредени е нешто ситно над 50% до 55%. Другарот твој тврдеше дека новоредени се 55% муслимани, а не се . Ниту пак се 40% муслимани во земјава. И немакедонци од твојата статистика спаѓаат и мешани бракови, срби, власи и ресто ситна боранија каури. За некоја година ќе бидат новородени 50% со овој тренд ама факторот што западна македонија се празни ептен побрзо може да одложи ова или да си остане како сега. И не дека на нив им се зголемува бројот на новородени, пада и кај муслиманите и кај христијаните.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.120
Поени од реакции
23.601
Едвај чекам да ги видам наштелуваните бројки на децата кои само се родени овде а живеат надвор од државата. Остај бројките туку гледај колку има нови запишани првачиња во Тетовско, Гостиварско, Струшко. за Дебарско не вреди ни да зборуваме.
Da da nastelovani se, nie sme 90 % uste ne lazat komunistite rabotata.
Tuku tek pak koga ke go vidis brojot na novi zapisani vo istocniot, juzniot i severniot del na republikata, duri togas ke se iznenadis :(
Автоматски споено мислење:

Ќе се потрудиш да оставиш бројки ?
Ne znam ti rekov. Ako znaes postiraj.

Не постираше нешто ново ти ни па во контекст на бројот на верски објекти. Македонците веќе 25-30 години бројот на новоредени е нешто ситно над 50% до 55%. Другарот твој тврдеше дека новоредени се 55% муслимани, а не се . Ниту пак се 40% муслимани во земјава. И немакедонци од твојата статистика спаѓаат и мешани бракови, срби, власи и ресто ситна боранија каури. За некоја година ќе бидат новородени 50% со овој тренд ама факторот што западна македонија се празни ептен побрзо може да одложи ова или да си остане како сега. И не дека на нив им се зголемува бројот на новородени, пада и кај муслиманите и кај христијаните.
Od 2018 bea poslednite podatoci. Pominaja tie nekolku godini vekje . Tehnicki okolu brojot na zivorodeni vo procenti nisto ne zgresi.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.921
Дека Ердоган е исламист тоа одамна е докажано. Пред да се појави неговата партија еден куп слични партии во Република Труција се забранети. Откако квалитетно ја усра економијата не му остана ништо друго туку со џамии да ја лаже простата раја. А колку му вреди нивната валута може да се види на следниот линк.
вредноста на Лирата во однос на еврото за овие 10 години е падната за повеќе од 18 пати. Епа џамии.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.120
Поени од реакции
23.601
I pak ete muabeti so lirata, rubljata. Ko ke zaglavite i nemate nisto popametno da kazite odma za kursot se fakjate .
Legendi ste zimi se :pos:

Последно уредено од модератор:
Член од
16 октомври 2021
Мислења
682
Поени од реакции
1.521
Rekov ja temava e placki nevideni, te brojki te placenja te lelekanja te gradele te pustele. Drzava da imavme i da bese majcina nemase da zima pari i da gi finansira nekoj od tamu od turcija, ama posto nemame drzava ke ni sviri drug i nie ke gi krivime tie od tamu oti da ne bese erdogan sigurno nekoj ahmed ili nekoj nivni stanko ke si recese cekaj be picka mu majcina, sto baram vo Makedonija da finansiram, nema greska deka toa ke se slucese. Realnosta e deka se gradi i se pravi, dali turcija finansira, finansira. Koj e kriv sto dozvolil takvo nesto? Makedonija. Kraj na muabetot, nie ne zasluzuvame da imame drzava i skroz super si ja tera turcinot negovata agenda, toa e drzava za primer, taka site da ja imaa taa moznost taka da dejstvuvaat pa duri i nie site toa ke go napravea i nikoj nemase ni A ni B da kaze.

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.095
Поени од реакции
2.921
I pak ete muabeti so lirata, rubljata. Ko ke zaglavite i nemate nisto popametno da kazite odma za kursot se fakjate .
Legendi ste zimi se :pos:
Вредноста на националната валута е реален показател колку економијата ти е успешна, особено кај увозно зависни држави како што е Турција. Дека турската лира паѓа како камен ни илјада џамии ни илјада убави говори нема да го смени.

Последно уредено од модератор:
Член од
12 август 2024
Мислења
231
Поени од реакции
593
Od 2018 bea poslednite podatoci. Pominaja tie nekolku godini vekje . Tehnicki okolu brojot na zivorodeni vo procenti nisto ne zgresi.
Имаш и нови податоци од 2023та, слободно побарај си ги.Технички тој згреши со проценти за новоредени и муслимани во земјава. Ниту се 55% новородени , ниту пак се 40% во земјава муслимани. Има таму официјални бројки. Тој напиша дека не давале џамија во Берово, Радовиш, Струмица и Штип. Таму има џамии веќе, општина Радовиш можеби има повеќе џамии и од Арачиново. Така да технички тој ниту е бил во Источна Македонија ниту пак знае каква е состојбата таму.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.314
Поени од реакции
18.393
da ama prvicniot muabet bese deka bile genociden narod, i otkako mu kazav deka i drugite narodi se genocidni mi vrati na toa epa site treba da se istrebat koi vrsele genocid. Ne be nekoj ne zivee u realniot svet tuku svetot go gleda u prizma niz ubavini i na mravka ne stapnuvanje. Za sea ti da pises deka ne zabole kur za niv poso ne ne zasegalo toa nas, ok. Eve i sto ke napravis ti vo vrska so toa, chare? Nisto. Pojaki se i posilni i ke svirat kako sakaat... imaa obid za puc da instaliraat druga vlast i narodot si go kaza svoeto podobro vo grob otkolku necij rob, ama toa e si igraat drzava? Epa oni se od retkite koi i si ja zasluzija drzavata. E ne tetki ke si igraat, ne islamizacija abe i ja da sum na mestoto na erdogan istoto ke go pravev (so ogled sto sum pravoslaven ke sproveduvav pravoslavie i crkvi ke gradev na sekoj kjos). A toa deka daleku e poloso turcija otkolku bugarija i grcija... mozebi ne vikam ne, ama gledam sto podobro vidovme od dobrite nasi pravoslavni "brakja" grcite i bugarite. Ne utepaa od stavanje embarga i razno razni ekonomski zaebancii uste od 91. Da ne zboram grcite so instalirana vlast od britanija i prviot kral otto so britanski koreni deka im napravija drzava i se sto im se desavase na makedoncite u egejot, istrebuvanje i asimilacija do koska i do den denes. Pa se do ne priznavanje na identitet na jazik na istorija na nisto.
Kaj rekov deka kje napraam neso? Samo mozham da se molam nekoja nuklearka da gi mavne ili da se ispokolat megju sebe. Da ti kazam pravo embarga i ekonomski zaebancii i vakviot zivot mi e kade kade podobra opcija nego turska provincija, islamizacija i tn. Vusnost i pokraj site zaebancii so ni gi praat sosedite, pak ziveeme 10 puti bojle nego kurdite. Pa sea racunaj so kje dobies.

Tvoite se tie na koi svrsvas na sekoja tema :toe:

I kako sto ti predociv a ti i ostanatite ocigledno pojma nemate koga zalite deka Turcija skrsnala od Ataturkovata Turcija, bas tie etnicki cistenja se slucuvale organizirano bas za vreme na Mladoturcite i Ataturk.
I sega uste zalis sto Turcija skrsnuva od likot i deloto na Ataturk ili ke sednis malce da go zagrees stolceto.
Mislam deka ne boli kur nakaj skrsnala turcija, sakame da skrsne u provalija idealno.

Последно уредено:
Член од
16 октомври 2021
Мислења
682
Поени од реакции
1.521
Kaj rekov deka kje napraam neso? Samo mozham da se molam nekoja nuklearka da gi mavne ili da se ispokolat megju sebe. Da ti kazam pravo embarga i ekonomski zaebancii i vakviot zivot mi e kade kade podobra opcija nego turska provincija, islamizacija i tn. Vusnost i pokraj site zaebancii so ni gi praat sosedite, pak ziveeme 10 puti bojle nego kurdite. Pa sea racunaj so kje dobies.
e ako de, toa e tvoe mislenje i preferencija, za mene na primer grcive i bugarive mi se pogolem neprijatel otkolku turcija. Nema greska deka ziveeme podobro od kurdite, gragjani od vtor red sme alo, shipcivе ne dupat kako stignat nikoj za nisto ne odgovara ni demoliraa klucni sredini u skopje pred nedela dena policijata ni a ne kaza. Eve ja bev eden od tie u guzvite so kola, nemase koj da me zastiti mene u toj moment, ako imav obelezje od Komiti u kola znaes so ke mi se desese i pritoa nikoj nemase da odgovara za mojata steta na kola ili opsto. Toa finansiranje moze da zapre samo ako drzavata odluci, ama posto nie sme kucki i si igrame kurtashak taka ke bide i neka bide zatoa ke se molime da gi rokne nuklearka sto nikad nema da se desi.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.120
Поени од реакции
23.601
Имаш и нови податоци од 2023та, слободно побарај си ги.Технички тој згреши со проценти за новоредени и муслимани во земјава. Ниту се 55% новородени , ниту пак се 40% во земјава муслимани. Има таму официјални бројки. Тој напиша дека не давале џамија во Берово, Радовиш, Струмица и Штип. Таму има џамии веќе, општина Радовиш можеби има повеќе џамии и од Арачиново. Така да технички тој ниту е бил во Источна Македонија ниту пак знае каква е состојбата таму.
Ne se ni 20 % kako sto se nadevate. Tuka se vrtkame okolu 50 % plus minus.

Вредноста на националната валута е реален показател колку економијата ти е успешна, особено кај увозно зависни држави како што е Турција. Дека турската лира паѓа како камен ни илјада џамии ни илјада убави говори нема да го смени.
Mozis vaka da ni objasnis zosto pagja lirata, ako znaes sekako ?

Kajgana Shop

На врв Bottom