Палачинки

Член од
25 септември 2009
Мислења
91
Поени од реакции
10
Јас би ве замолила, доколку некој знае рецепт за палачинки но без јајца. Односно наместо јајца да се става нешто друго како замена. Ваков рецепт ми е потребен за една моја другарка која е алергична на јајца, и никогаш до сега не е пробала палачинки. Јас на пример сум голем љубител на палачинки и навистина е штета да не може да се јаде овој прекрасен десерт (или оброк доколку би биле солени). Однапред ви благодарам :pipi:

П

Пепси_

Гостин
Ме интересира освен со еурокрем,мармалад,сирење(солени кога се јадат) со што друго имате пробано оти би сакал да сменам малце све со тоа едно исто ги јадам дајте некој предлог ама сварно вкусни да се :) :)

Член од
10 септември 2010
Мислења
273
Поени од реакции
25
Ме интересира освен со еурокрем,мармалад,сирење(солени кога се јадат) со што друго имате пробано оти би сакал да сменам малце све со тоа едно исто ги јадам дајте некој предлог ама сварно вкусни да се :) :)

Со мед и ораси, со крем и ораси, и млеко, послем пржени со салама, краставици и јогурт.

Џ.

Ќутам на различни теми!
Член од
14 јули 2007
Мислења
868
Поени од реакции
183
Пробај со руска салата многу се вкусни.

Cannabinoid

Cannabinologist, MMD
Член од
18 јануари 2008
Мислења
597
Поени од реакции
466
Сувомеснато (пршута, врат, чајна...) + сирење (моцарела, скаморца, пекорино, ементал...) + шери (или обични големи) домати + марула (или кељ и сл.) + ротквици (а можеш и без нив) + оригано + малку мелен црб бибер aaaaand you're good to go!!! :)

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Палачинки само со крем ги јадам..Ако нема крем, ги јадам со мармалад.

П

Пепси_

Гостин
Значи пробав со крем и врз кремот рендани (може и сецкани ситно) ореви и бадеми... мераци :) :)

Член од
22 ноември 2008
Мислења
596
Поени од реакции
99
Палачинки со крем, банана, рендани бисквити, шлаг и прелив ммммммммм..
Исто така ги сакам и солени со шунка, кашкавал, печурки и доматен сос..:)

BuSarCe

See My Profile
Член од
4 август 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
33
lol одам да го јадам палачинката :)

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
мм ми се пријаде....иначе се јадат со се според мене...највеке ги сакам со крем и банана, а ги јадам и со сирење, мед и ореви, мармалад...сакам да пробам со руска и со некои купечки кремови...

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
Со сирење и кечап;
со крем и банана и
со мед, ореви и цимет... :love:

Kajgana Shop