да сакам зошто да се заебам? ако имаш искуство слободно кажи миЗашто? Дан сакаш да се заебеш и да одбереш географија?
Срамота е да бидеш професор и да не знаеш дека се пишува ,,не можел,, место ,,неможел,, и ,,некои,, за множина, а ,,некој,, за еднина.да сакам да работам како професор и сакам да го работам тоа што сум го сакал, јас лично неможам да работам нешто што не сакам ете твојот професор неможел одма да се вработи ама некој можат и одма .
Што те интересира за ПМФ - географија? Оти сега функционира по смерови:има некој што студира тука?
Жити наводниците писмени.Срамота е да бидеш професор и да не знаеш дека се пишува ,,не можел,, место ,,неможел,, и ,,некои,, за множина, а ,,некој,, за еднина.
Потполно се согласувам, дури ни професор нема да можеш да бидеш ако немаш добри врски. Јас со атласот сум од прво одделение али ете ни на крај памет не ми текна да се запишам на географија, затоа што сум сигурен дека ке се покаев сега. Да живеев во некоја економски посилна држава ќе се запишев и со мерак ќе си завршев, меѓутоа добронамерен совет, доколку немаш кој да те ,, пикне " по завршување за работа ... барај си друг факс ...Што да ти кажам, размисли сам. Што ќе работиш со географија? Професор во средно. Гооолем успех ќе постигнеш.
Професорот по средно што ми предаваше географија беше магистер. Пред да се вработи таму, со години бил невработен. Презадоволен беше што нашол работа.
Види брат, во држава со 33% невработеност, со никаква економија немаш ти таков луксуз да учиш она што сакаш и да имаш разумна шанса да се вработиш со истото. Мораш обратно да одиш, што ќе ти даде подобри шанси за успех, а да можеш да го учиш.
Да да, затоа ќе си завршиш економски или правен, и имаш загарантирана работа.Потполно се согласувам, дури ни професор нема да можеш да бидеш ако немаш добри врски. Јас со атласот сум од прво одделение али ете ни на крај памет не ми текна да се запишам на географија, затоа што сум сигурен дека ке се покаев сега. Да живеев во некоја економски посилна држава ќе се запишев и со мерак ќе си завршев, меѓутоа добронамерен совет, доколку немаш кој да те ,, пикне " по завршување за работа ... барај си друг факс ...
Ќе отвориш сајтови за вработување и ќе видиш што најмногу се бара на пазарот на труд, па ќе пробаш и ти да се прилагодиш кон нашава економија.Да да, затоа ќе си завршиш економски или правен, и имаш загарантирана работа.