Освојувачи на медали, Сочи 2014

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 март 2010
Мислења
16.692
Поени од реакции
15.599

Ја продолжуваме праксата од Олимписките игри во Лондон, и на овие игри во Сочи, па од денеска натаму ќе имате дневен преглед на сите кои освоиле медали во тој ден.
Вкупно ќе се доделат 98 златни медали.

Започнуваме со првиот ден на игрите, на кој беа доделени медали во пет дисциплини.

Ден 1 [5/98]

Сноуборд, Слоупстајл
Златен медал - Сејџ Коценбург
Сребрен медал - Стале Сандбек
Бронзен медал - Марк Мекморис

Крос кантри, Скиатлон
Златен медал - Марит Бјорген
Сребрен медал - Шарлот Кала
Бронзен медал - Хајди Венг

Брзо лизгање, 5000 метри
Златен медал - Свен Крамер
Сребрен медал - Јан Блокхајсен
Бронзен медал - Јорит Бергсма

Фристајл скијање, Могулс
Златен медал - Жастин Дуфор - Лапоин
Сребрен медал - Кло Дуфор - Лапоин
Брозен медал - Хана Керни

Биатлон, спринт 10 км
Златен медал - Оле Ејнар Бјорндален
Сребрен медал - Доминик Ландертингер
Бронзен медал - Јарослав Соукуп


Утре на програмата се 8 финални дисциплини.
8 часот - Алпско скијање, Спуст (м)
10.15 часот - Сноуборд, Слоустајл (ж)
11 часот - Крос Кантри, Скиатлон (м)
12.30 часот - Брзо лизгање, 3000 метри (ж)
15.30 часот - Биатлон, Спринт 7,5км (ж)
17.40 часот - Санкање, поединечно (м)
18.10 часот - Уметничко лизгање, танцови двојки (екипно)
19.30 часот - Ски скокови, мала скокалница (м)
 
Член од
14 март 2010
Мислења
16.692
Поени од реакции
15.599

Ден 2 [ 13/98 ]

Алпско скијање, Спуст (м)
Златен медал - Матиас Маер
Сребрен медал - Криштоф Инерхофер
Бронзен медал - Кјетил Јансруд

Сноубординг, Слоупстајл (ж)
Златен медал - Џејми Андерсон
Сребрен медал - Ени Рукајаври
Бронзен медал - Џени Џонс

Крос Кантри, Скиатлон (м)
Златен медал - Дарио Колоња
Сребрен медал - Маркус Хелнер
Бронзен медал - Мартин Сандби

Брзо лизгање, 3000 метри (ж)
Златен медал - Ирене Вуст
Сребрен медал - Мартина Сабликова
Бронзен медал - Олга Граф

Биатлон, Спринт (ж)
Златен медал - Анастасија Кузмина
Сребрен медал - Олга Вилукина
Бронзен медал - Вита Семеренко

Уметничко лизгање, екипно
Златен медал - Русија
Сребрен медал - Канада
Бронзен медал - САД

Санкање, поединечно (м)
Златен медал - Феликс Лох
Сребрен медал - Алберт Демченко
Бронзен медал - Армин Зеглер

Ски скокови, мала скокалница (м)
Златен медал - Камил Штох
Сребрен медал - Петар Превц
Бронзен медал - Андерс Бардал


Утре на програмата се 5 финални дисциплини.
12 часот. - Алпско скијање, Супер Комбинација (ж)
13.05 часот - Брзо лизгање на кратки патеки, 1500 метри (м)
15.55 часот - Брзо лизгање, 500 метри (м)
16 часот - Биатлон, Пурсуит
19 часот - Фристајл скијање, Могулс (м)
 
Член од
14 март 2010
Мислења
16.692
Поени од реакции
15.599
Ден 3 [ 18/98 ]

Aлпско скијање, Суперкомбинација (ж)
Златен медал - Марија Хефл Риш
Сребрен медал - Никол Хосп
Бронзен медал - Џулија Манкусо

Брзо лизгање на кратки патеки, 1500 метри (м)
Златен медал - Чарлс Хамелин
Сребрен медал - Тианју Хан
Бронзен медал - Виктор Ан

Брзо лизгање, 500 метри (м)
Златен медал - Мишел Мулдер
Сребрен медал - Јан Смикенс
Бронзен медал - Роналд Мулдер

Биатлон, Пурсуит
Златен медал - Мартин Фуркад
Сребрен медал - Ондреј Моравец
Бронзен медал - Жан Беатри

Фристајл скијање, Могулс (м)
Златен медал - Aлекс Билодо
Сребрен медал - Микаел Кингсбури
Бронзен медал - Александр Шмишлаев

За четвртиот Олимписки ден се закажани 8 доделувања на медали, повеќето се во женска конкуренција.

10 часот - Фристајл скијање, Слопстајл
14.22 часот - Крос кантри, спринт слободен стил (ж)
14.30 часот - Крос кантри, спринт слободен стил (м)
15.34 часот - Брзо лизгање, 500 метри (ж)
16 часот - Биатлон, Пурсуит (ж)
17.10 часот - Санкање, поединечно (ж)
18.30 часот - Сноуборд, халфпајп (м)
19.25 часот - Ски скокови, поединечно мала скокалница (ж)
 
Член од
14 март 2010
Мислења
16.692
Поени од реакции
15.599

Ден 4 [ 26/98 ]

Фристајл скијање, Слопстајл
Златен медал - Дара Хауел
Сребрен медал - Девин Логан
Бронзен медал - Ким Ламар

Крос кантри, спринт слободен стил (ж)
Златен медал - Маикен Фала
Сребрен медал - Инквилд Естберг
Бронзен медал - Весна Фабјан

Крос кантри, спринт слободен стил (м)
Златен медал - Ола Хатештад
Сребрен медал - Теодор Петерсон
Бронзен медал - Емил Јенсен

Брзо лизгање, 500 метри (ж)
Златен медал - Санк Хва Ли
Сребрен медал - Олга Фаткулина
Бронзен медал - Маркот Боер

Биатлон, Пурсуит (ж)
Златен медал - Дарја Домрачева
Сребрен медал - Тора Бергер
Бронзен медал - Теја Грегорин

Санкање, поединечно (ж)
Златен медал - Натали Геишенбергер
Сребрен медал - Татјана Хуфнер
Бронзен медал - Ерин Хамлин

Сноуборд, халфпајп (м)
Златен медал - Јури Подладчиков
Сребрен медал - Ајуми Хирамо
Бронзен медал - Таку Хираока

Ски скокови, поединечно мала скокалница (ж)
Златен медал - Карина Вогт
Сребрен медал - Даниела Штолц
Бронзен медал - Колин МателДен 5 [ 32/98 ]

Алпско Скијање, Спуст (ж)
Златен медал - Тина Мазе / Доминик Жисин
Сребрен медал - /
Бронзен медал - Лара Гут

Нордиска комбинација, Индивидуално, нормална скокалница / крос кантри 10 км
Златен медал - Ерик Френцел
Сребрен медал - Акито Ватабе
Бронзен медал - Магнус Крог

Брзо лизгање, 1000 метри (м)
Златен медал - Стефан Грутхуис
Сребрен медал - Дени Морисон
Бронзен медал - Мишел Мурдер

Санкање, парови
Златен медал - Германија
Сребрен медал - Австрија
Бронзен медал - Латвија

Уметничко лизгање, спортски двојки
Златен медал - Максим Транков / Татјана Волосожар
Сребрен медал - Федор Климов / Ксениа Столбова
Бронзен медал - Алиона Савченко / Робин Шолкови

Сноуборд, халфпајп (ж)
Златен медал - Кејтлин Фарингтон
Сребрен медал - Тора Брајт
Бронзен медал - Кели Кларк
 
Член од
14 март 2010
Мислења
16.692
Поени од реакции
15.599


Ден 6 [ 38/98 ]

Фристајл, слопстајл (ж)
Златен медал - Џос Кристенсен
Сребрен медал - Гус Кенворти
Бронзен медал - Николас Гепер

Крос кантри, класичен стил 10км (ж)
Златен медал - Јустина Ковалчук
Сребрен медал - Шарлот Кала
Бронзен медал - Тересе Јохауг

Брзо лизгање, кратки стази - 500 метри (ж)
Златен медал - Жианру Ли
Сребрен медал - Ариана Фонтана
Бронзен медал - Сеунк Хи Парк

Биатлон, 20 км индивидуално (м)
Златен медал - Мартин Фуркад
Сребрен медал - Ерик Лесер
Бронзен медал - Евгениј Гараничев

Брзо лизгање, 1000 метри (ж)
Златен медал - Хонк Жанг
Сребрен медал - Ирен Вуст
Бронзен медал - Маркот Боер

Санкање, екипно штафета
Златен медал - Германија
Сребрен медал - Русија
Бронзен медал - Летонија

Ден 7 [ 44/98 ]

Крос кантри, 15км класичен стил (м)
Златен медал - Дарио Колоња
Сребрен медал - Јохан Олсон
Бронзен медал - Даниел Ричардсон

Алпско скијање, суперкомбинација (м)
Златен медал - Сандро Вилета
Сребрен медал - Ивица Костелиќ
Бронзен медал - Криштоф Инерхофер

Биатлон, 15 км индивидуално (ж)
Златен медал - Дарја Домрачева
Сребрен медал - Селина Гаспарин
Бронзен медал - Надежда Скарино

Уметничко лизгање, поединечно (м)
Златен медал - Јузуру Ханжу
Сребрен медал - Патрик Чен
Бронзен медал - Денис Тен

Скелетон (ж)
Златен медал - Елизабет Јарнолд
Сребрен медал - Ноел Пејс
Бронзен медал - Елена Никитина

Фристајл, аериалс (ж)
Златен медал - Ала Тсупер
Сребрен медал - Менктао Ксу
Бронзен медал - Лидија Ласила
Ден 8 [ 51/98 ]

Алпско скијање, супервелеслалом (ж)
Златен медал - Ана Фенингер
Сребрен медал - Марија Хефл Риш
Бронзен медал - Никол Хосп

Крос кантри, штафета 4x5km (ж)
Златен медал - Шведска
Сребрен медал - Финска
Бронзен медал - Германија

Брзо лизгање, кратки стази 1500 метри (ж)
Златен медал - Јанг Жу
Сребрен медал - Сук Шим Хи
Бронзен медал - Адриана Фонтана

Брзо лизгање, кратки стази 1000 метри (м)
Златен медал - Виктор Ан
Сребрен медал - Владимир Григорев
Бронзен медал - Сики Гнегт

Брзо лизгање, 1500 метри (м)
Златен медал - Збигниев Бродка
Сребрен медал - Коен Вервеиј
Бронзен медал - Дени Морисонн

Скелетон (м)
Златен медал - Александер Третиаков
Сребрен медал - Мартинс Дукурс
Бронзен медал - Метју Антоан

Ски скокови, поединечно, голема скокалица
Златен медал - Камил Штох
Сребрен медал - Нориаки Касаи
Бронзен медал - Петер ПревцДен 9 [ 56/98 ]

Aлспко скијање, супервелеслалом (м)

Златен медал - Кјетил Јансруд
Сребрен медал - Ендру Веибрахт
Бронзен медал - Боде Милер / Јан Худец

Сноуборд, сноубордкрос (ж)
Златен медал - Ева Самкова
Сребрен медал - Домиик Малтаи
Бронзен медал - Кло Треспеуш

Крос Кантри, штафета 4х10км (м)
Златен медал - Шведска
Сребрен медал - Русија
Бронзен медал - Франција

Брзо лизгање, 1500 метри (ж)
Златен медал - Јориен Тер Морс
Сребрен медал - Ирен Вуст
Бронзен медал - Лотен Ван Бек

Биатлон, масовен старт 15км (м)
Златен медал -
Сребрен медал -
Бронзен медал -
 
Член од
14 март 2010
Мислења
16.692
Поени од реакции
15.599

Ден 10 [ 62/98 ]

Биатлон, масовен старт 15км (м)
Златен медал - Емил Свендсен
Сребрен медал - Мартин Фуркад
Бронзен медал - Ондреј Моравец

Сноуборд, сноукрос (м)
Златен медал - Пјер Волтер
Сребрен медал - Николај Ољунин
Бронзен медал - Алекс Деиболд

Биатлон, масовен старт 12,5км (ж)
Златен медал - Дарја Домрачева
Сребрен медал - Габриела Сукалова
Бронзен медал - Тирил Екоф

Уметничко лизгање, танцови двојки
Златен медал - Мерил Дејвис/Чарли Вајт
Сребрен медал - Скот Мои/Теса Вирту
Бронзен медал - Елена Илињк/Никита Катспалов

Боб, двосед (м)
Златен медал - Русија
Сребрен медал - Швајцарија
Бронзен медал - САД

Фристајл скијање, аериалс (м)
Златен медал - Антон Кушнир
Сребрен медал - Дејвид Морис
Бронзен медал - Зонгјанг Жиан

Ски скокови, екипно (м)
Златен медал - Германија
Сребрен медал - Австрија
Бронзен медал - Јапонија
 
Член од
14 март 2010
Мислења
16.692
Поени од реакции
15.599

Ден 11[ 67/98 ]


Алпско скијање, велеслалом
Златен медал - Тина Мазе
Сребрен медал - Ана Фенингер
Бронзен медал - Викторија Регенезбург


Брзо лизгање, кратки стази 3000 метри (ж)
Златен медал - Кореа
Сребрен медал - Канада
Бронзен медал - Италија

Нордиска комбинација, индивидуално, голема скокалница/10км скијачко трчање
Златен медал - Јорген Грабак
Сребрен медал - Магнус Моан
Бронзен медал - Фабиан Рисле

Брзо лизгање, 10.000 метри (м)
Златен медал - Јорит Бергсма
Сребрен медал - Свен Крамер
Бронзен медал - Боб де Јонг

Фристајл, халфпајп
Златен медал - Дејвид Вис
Сребрен медал - Мајк Ридл
Бронзен медал - Кевин Роланд
 
Член од
14 март 2010
Мислења
16.692
Поени од реакции
15.599

Ден 12 [75/98]


Алпско скијање, велеслалом (м)
Златен медал - Тед Лиџети
Сребрен медал - Стев Мисилие
Бронзен медал - Алекси Пинторо


Сноуборд, паралел велеслалом (ж)
Златен медал - Патриција Камер
Сребрен медал - Томока Такеучи
Бронзен медал - Алена Заварзина

Сноуборд, паралел велеслалом (м)
Златен медал - Вик Вилд
Сребрен медал - Невин Галмарини
Бронзен медал - Жан Косир

Крос кантри, штафетно трчање (ж)
Златен медал - Норвешка
Сребрен медал - Финска
Бронзен медал - Шведска

Крос кантри, штафетно трчање (м)
Златен медал - Финска
Сребрен медал - Русија
Бронзен медал - Шведска

Брзо лизгање, 5000 метри (ж)
Златен медал - Мартина Сабликова
Сребрен медал - Ирен Вуст
Бронзен медал - Кариен Клеибекер

Биатлон, мешана штафета
Златен медал - Норвешка
Сребрен медал - Чешка
Бронзен медал - Италија

Боб, двосед (ж)
Златен медал - Канада
Сребрен медал - САД
Бронзен медал - САД
 
Член од
14 март 2010
Мислења
16.692
Поени од реакции
15.599

Ден 13 [81/98]


Фристајл, крос (м)
Златен медал - Жан Фредерик Шапуи
Сребрен медал - Арно Боволента
Бронзен медал - Жонатан Мидол

Нордиска комбинација, екипно (м)
Златен медал - Норвешка
Сребрен медал - Германија
Бронзен медал - Австрија

Карлинг (ж)
Златен медал - Канада
Сребрен медал - Шведска
Бронзен медал - В. Британија

Фристајл, халфпајп (ж)
Златен медал - Меди Боуман
Сребрен медал - Мари Мартино
Бронзен медал - Ајана Онозука

Уметничко лизгање, жени
Златен медал - Аделина Сотникова
Сребрен медал - Јуна Ким
Бронзен медал - Каролина Костнер
 
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom