Општи дискусии за ТВ серии

G

grande-juve

Гостин
Ова Мац еднаш мислам го препорачуваше.. тогаш неможев да ja сварам. Сериозно вреди, или нешто над просек у споредба со тоа што искача?
Ќе имаш можност да го слушнеш најголемиот филозоф на денешницата, само тоа ќе кажам :D

Член од
2 мај 2006
Мислења
133
Поени од реакции
83
Знае ли некој што бидна со Event i Missing...И двете ги има само по една сезона,и толку...Евент ја прекинаа колку јас знам...а Missing не беше лоша серија но изгледа и таа ја прекинаа...

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Знае ли некој што бидна со Event i Missing...И двете ги има само по една сезона,и толку...Евент ја прекинаа колку јас знам...а Missing не беше лоша серија но изгледа и таа ја прекинаа...

Слаба гледаност ваљда. АМисинг имаше крај, кој навестува уште една сезона.
Другата ја немам гледано.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Event ја укинаа.....глупи Американци!

Член од
2 мај 2006
Мислења
133
Поени од реакции
83
Па и двете ги укинаа...и јас така мислам...а беа ок..Ќе не спаси breaking bad:)

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Ја спомна Pluh - Life's Too Short во темата за mockumentaries, би ви ја препорачал и јас.
Иако на интернет ќе наидете на многу негативни критики, главно сите се сведуваат на тоа како била премногу слична на The Office и Extras (а така и беше рекламирана всушност, микс на овие две серии). До некаде се во право затоа што ликот на Warwick е dwarf version of David Brent. Исто така се критикува на моменти претераното користење на slapstick хумор, што мене искрено воопшто не ми пречеше. Едноставно оваа серија нуди многу повеќе од тоа, стварно не очекував Warwick да има таков талент за комедија, откритие е човеков. Има многу добро чувство за тајминг, претерано добро се снаоѓа во awkward моментите, секоја чест.
Штета што нема барем уште една сезона серијава, иако беше најавена мислам дека ја откажаа после толку негативни критики. :place:

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
^
Демек мокјументари темата никој не ми ја чита, па тука да пишеш да не пропадне серијата :D

Инаку ако гледаме веќе сличности, Parks and rec не треба ни да постои поради сличностите со The office. Сите мокјументари серии имаат awkward хумор па не можеме според тоа да ги споредуваме. Само што познатите личности се глумат себе си во серијата (сличностите со Extras). Како и да е, и да е целосна копија на the office пак би ја гледал зошто д офис вреди многу :) А и слапстикот не е во големи мери, како што монти пајтон прават

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
:D

Токму така, не знам што толку ја нападнаа серијава кога излезе, демек као Gervais и Merchant се само-плагијализирале и не можеле да измислат лик кој што е поразличен од David Brent.
Баш си мислев сите фанови на The Office и Extras ќе уживаат во еден ваков микс, и surprise, мнозинството од нив изигруваат хипстери, и ја упропастија серијава, еве на некои како нас ни оневозможија да уживаме во уште една сезона.
Ај, се надевам ќе се случи нешто што ќе ги натера да се премислат и да снимат уште една сезона.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.492
Поени од реакции
9.485
Пошто е општ муабет, да прашам нешто за една серија... Се си мислам дека сум единствена што ја гледала, а многу ми е јака. Баш по мој вкус. Two twisted!Баш сакам дазнам дали ја гледал и некој друг, да не се осеќам вака шашаво :eek: http://en.wikipedia.org/wiki/Two_Twisted

Член од
31 мај 2009
Мислења
73
Поени од реакции
30
Ај и тука да прашам можеби некој се сеќава на една серија која пред десетина години се емитуваше на сител, не се сеќавам на кој јазик беше ама во серијата се зборува за едни луѓе кои патуваат со балон и летаат над еден остров на кој живее некој луд човек и пука во балонт и тие паѓаат на тој остров, островот е прекирен со камери зад кои управува лудиот човек. :)

Само толку се сеќавам, па ако знае некој добро ке биде да каже како се вика серијава, ако не пак добро.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Ај и тука да прашам можеби некој се сеќава на една серија која пред десетина години се емитуваше на сител, не се сеќавам на кој јазик беше ама во серијата се зборува за едни луѓе кои патуваат со балон и летаат над еден остров на кој живее некој луд човек и пука во балонт и тие паѓаат на тој остров, островот е прекирен со камери зад кои управува лудиот човек. :)

Само толку се сеќавам, па ако знае некој добро ке биде да каже како се вика серијава, ако не пак добро.

Имаше на сител серија која беше на остров, не знам дали е истата. Знам јас ја барав. Не ми текнуе многу освен дека типот беше со прилично долга коса и беше забраден. The Island или нешто такво име имаше, може и сосем некое друго.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.042
Поени од реакции
6.070
Ја гледа ли некој Covert Affairs? Гледам нешто со ЦИА е, а америчкине серии со агенцииве ми се така поинтересни, па дали да ја почнам да ја глеам.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Ги изгледав сите стенд ап од Рики, ја изгледав Офис УК, Идиот Аброад, Дерек, Хелоу Лејдис од Стивен... наредна е eкстрас. Некако, после Рики Џервејс шоу се заразуваш со тројката

a bit weird, innit?

Kajgana Shop

На врв Bottom