момчина мене следно ме интересира

:
јас не сум професионален велосипедиста но сакам да направам подвиг да одам во друга држава ..... е сеа со велосипед во друга држава ??????? чудно но ништо не е чудно
http://dnevnik.mk/default.asp?ItemID=B62BA21EDCE0AD45A90761191077CA90 еве некој пред мене бил.... не сум во состојба да барам закони и правила за возење на велосипед по автопат и сл. имам возачка и знам дека не е дозволено по автопат и пат за моторни возила да се вози , но за специјални подвизи како на линкот (за кој во детали не видов) , дали постои некое одобрение или нешто слично кое се вади од државите во кои сакаш да ја поминеш маршутата (од секоја држава поединечно , вклучуваќи ја и нашата ) ? дали треба некои посебни документи за велосипедот за излез од граница и т.н ??? или на пр. лекарско уверение ... друго не ми текнува да прашам , дали е дозволено да се вози без придружба од возило т.е пратна со резервни делови, доктор храна и сл. ??? тие што возат нека кажват

aee ...
иначе маршута на рамно имам направено за еден ден 200km , каде има успон до кај 100 км дневно , мислам дека не е мн. но сепак не е ни малку.