Однос меѓу партнерите во врска

F

FARANG

Гостин
Море арно си знае девојчето. Ни секунда, не две три утакмици. Не ко мене: Бејби ми најдоа циста во градата, можно е да е тумор. Он: Чекај бејби ништо не те слушам, во борба сум... :)
Не сум сигурен овде кој е поглем кретен. Он или ти ако си уште со него :)
--- надополнето: 2 декември 2012 во 14:23 ---
Чувај боже од онлине игри..
Чувај боже од RPG - Skyrim,Gothic,Fallout,Planescape Torment..
Ама се навлечеш ли - goodbye life..

Најдобар совет за гејмерите - Играјте FPS повремено - И тоа САМО Single Player :) И исклучиво FPS - без рпг елементи :D
Ама не верувам дека некој ќе ме послуша :D

Најдобар совет - продај компјутерот, купи и смартфон за интернет и излези надвор, почни да живееш повторно
--- надополнето: 2 декември 2012 во 14:23 ---

Најдобар совет за гејмерите - Играјте FPS повремено - И тоа САМО Single Player :) И исклучиво FPS - без рпг елементи :D

Најдобар совет - продај компјутерот, купи и смартфон за интернет и излези надвор, почни да живееш повторно

Член од
7 февруари 2011
Мислења
211
Поени од реакции
105
Tи ептен претера :) Биди малку поумерен :D Ќе продаде па ќе заврши во играчница или кај другари :)
Денеска владее зависност од компјутерски игри.. Тој допамин и ендорфин и адреналин кој зависниците го добиваат и се зависни од него..
Постојат центри за одвикнување ама не кај нас..
Гејмерите не смеат да играат онлине.. Све друго е компатабилно со живот. Ќе ја заврши играта(сврти) и ќе се врати во реалниот живот. Тие се викаат латентни зависници -
Ама ЈОК RPG!!!!

F

FARANG

Гостин
Tи ептен претера :) Биди малку поумерен :D Ќе продаде па ќе заврши во играчница или кај другари :)
Денеска владее зависност од компјутерски игри.. Тој допамин и ендорфин и адреналин кој зависниците го добиваат и се зависни од него..
Постојат центри за одвикнување ама не кај нас..
Гејмерите не смеат да играат онлине.. Све друго е компатабилно со живот. Ќе ја заврши играта(сврти) и ќе се врати во реалниот живот. Тие се викаат латентни зависници -
Ама ЈОК RPG!!!!
Ma jok bre. Prodaj kompjuter zivi zivot. Ako ide vo igracnica togas kotek. Kakvi centri bakraci

Член од
19 октомври 2011
Мислења
296
Поени од реакции
253
Односот меѓу партнерите во врската треба да биде фин, коректен, да има меѓусебно разбирање, почитување и сл. Едноставно треба да има флуидност и ликвидност т.е. да е како подмачкано (if you know what I mean). :pos:

Ретко да има нормален однос меѓу денешниве партнери, но и светот во кој живееме не е нормален. :D

Како и да е, ќе кажам само што подалеку од тврдоглави, инаетливи и цури со тежок пмс кој им трае по 10 дена и ги дрма многу јако што ги прави како мозокот да им е испиен и да се понашаат агресивно, ноншалантно, неразумно итн. и после се враќаат во нормала like nothing happened. :D

Ајт доста е филозофија на темава, можам и докторат да пишувам. :P

Член од
7 февруари 2011
Мислења
211
Поени од реакции
105
Ma jok bre. Prodaj kompjuter zivi zivot. Ako ide vo igracnica togas kotek. Kakvi centri bakraci
Очигледно не сфаќаш дека проблемот кај гејмерите е во тоа што иреалниот живот им е всушност животот кој сакаат да го живеат.. Од реалниот живот очигледно дека не добиваат тоа што им треба. Проблемот е уствари во одбивањето да се соочат со проблемите кои зрела индивидуа во реалниот живот мора да се соочи.. А во игрите има RESTART :D

Член од
24 ноември 2009
Мислења
4.959
Поени од реакции
4.882
Ах, вечната дилема за машките и игрите. Прво, кога ме тагна wot и почнав да ја читам таа страна, мислев дека зборите gaming = bad. После видов за што точно станува збор и навистина ми е малце смешно што сте потрошиле 4-5 страни за таа тема, кога е сосема јасно - таков зависен гејминг од 4+ саати на ден и турнири како да сме мали деца уште, не бива во врска, не пак во брак.

Некои работи мора да се прифатат:

1. Во дота и секоја друга игра никогаш нема да бидеш најјак, односно секогаш ќе има некој Корееец или 12 годишен копиљ што игра 20 саати на ден
2. Повеќето нови игри се досадни. Односно, те тераат да правиш работи, WoW-ашки наречено "гриндање", кои се толку досадни и безвезни, а награда за тоа ти е некој title, item или фаќање на level. Па, согласно со тоа би си рекол "Чекај бе малце, ако веќе правам шит досадни и репетитивни работи во игра за некоја виртуелна работа, зашто да не ги правам истите во живо за реални работи?". Кога ќе почнете вака да си ги филтрирате игри, ќе правите само она кое навистина ве забавува, односно ќе ги играте оние кои ви се интересни во моментот, а не заради тоа што ќе ви дадат нешто по "досадниот гејмплеј".
3. Quit while you're ahead. Односно, секогаш е забавно да млатиш други онлајн, ама во секоја игра ќе дојде 12 годишниот копиљ или Кореецот. Затоа, треба да се распознае границата на уживање и нервирање. Никој не сака да се нервира.

Кога вака ќе се исфилтрираат игрите, остануваат само неколку што вредат за вашето време. Не ми е јасно зашто толку девојките (одредени, ама ако генерализирам - повеќето) ги хејтаат игрите - она што некој AAA (Triple A наслов, нешто како блокбастер споредено со филм) игра би ти го понудила, не може ниеден филм или било кој друг вид на забава и интерактивност да ти го понуди. Наместо да гледам филм, наместо да дремам на фејсбук со аплоадирање на перфектната слика или да спамам со Farmville - да девојки, ова е далеку попаметна работа него "игри" - јас го трошам времето на нешто епско.

Моја максимална "гејминг" сесија во денешно време е 3-4 саати, преку сила. И тие 3 саати знам дека ќе се намалат во 2 или 1, кога ќе се живее со девојката. Не ми е проблем, баш поради 3-те точки од погоре.
roses are red
violets are blue
there is always a asian kid
better then you :pipi:

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940

Поштовање за постот.
Какви дота, wow, какви бакрачи. ќе си играш Crysis и Battlefield ко цел нормален свет. :icon_lol:

McMurphy

натчовек
Член од
14 ноември 2008
Мислења
160
Поени од реакции
33
Секогаш има друг вид на гејмер кој ќе и понуди друг вид на џојстик на вашата девојка.

Член од
10 август 2008
Мислења
744
Поени од реакции
266
Е ова ни на крај памет немаше да ми текне.
Има женски што така би се понашале после неверство??? За да се искупат?

Woman's logic.....
Kaсно гледам дека си ме цитирал, уште 9 страни се изнапишале, ама еве да ти одговорам. Ова донекаде е човечка психа. Кога ќе направиш нешто „лошо и неморално“, еден вид одбранбен механизам (за да се осеќаш како подобар човек и да не се соочиш со тоа дека си гнаса) за да се искупиш, како што реков, е правење општествено прифатливи работи. Школски примери се свирење гитара, пишување поезија итн., јас си го поврзувам со миење чинии и раскревање по куќа, секој со талентот. :)

Исто може да биде ваков текот на настаните - направила нешто лошо, па грижа на совест, сфатила каков златен дечко има крај себе и од тој момент повеќе го цени (и затоа од љубов се грижи за него повеќе од порано).
Ти на пример, не си бил подобар со некого ако си му згрешил, „да му се лижиш“ после тоа? :icon_lol:

Не сакав да навлегувам во теорииве мои, да не го паничам дечково, само онака кажав дека е опција, да се најдам во муабет. :)

A

AnFem

Гостин
Море арно си знае девојчето. Ни секунда, не две три утакмици. Не ко мене: Бејби ми најдоа циста во градата, можно е да е тумор. Он: Чекај бејби ништо не те слушам, во борба сум... :)
Rip his balls off.

Мојов веќе 4 дена се мачи со новиот му windows, не му прифаќа ниедна игра. :icon_mrgr:
И да го видиш како се моли да му го средам компјутерот, за малку не ми падна жал. :свиркам:

Kajgana Shop

На врв Bottom