Односот на полицијата кон граѓаните?

Член од
1 септември 2007
Мислења
34
Поени од реакции
0
Sto mislite za odnosot na MK policija kon sopstvenite gragani :tapp:
Vi se slucilo li da ve zastanat na ulica "kaj si be", kaj odis be", imas li licna karta be" ili "abe kopilj si piel aj da duvas".

Член од
1 септември 2007
Мислења
7
Поени од реакции
0
mislam deka e katastrofalen odnosot na makedonskata policija kon sopstvenite gragani, za bitola konkrektno za drugo mesto ne znam:) eve eden primer: pred nekoe vreme brat mi se vozese so vespata i dva pati pomina otkarsi policijata i vtoriot pat go zastanva policaecot i mu vadi pistol... mu veli deka provocira ne znam so... so odnos e toj? plus da ti izbaj nekoj pistol...:) za sreka se sredi se...:)

Член од
22 јуни 2007
Мислења
1.296
Поени од реакции
26
A.C.A.B(All cops are bastards)
Gi mrzam premnogu , primer na utakmicata Rabotnicki - strumica kosarka imavme koreografija so baloni i ja go frliv balonot na teren i ovoj(zelkata) (za tie so neznaat so e zelka toa se onie koisto sedat vo park mnogu se grdi ufuranio i nosat oklop posto im e strav bez oklopot) vadi pendrakot odma da se tepa , ama site okolu mene sto bea mu se svrtea i ovoj odma si sedna. Imam mnogu drugi primeri ama nejkam sega da gi kazuvam , no edna poraka do site JANDARI na forumov , sledniot pat koga ke tepate nekoe 17 godisno dete zasto nemalo licna karta , pomislete na toa kako go fakaat VASIOT sin i istoto mu go pravat, mototo na policjata treba da e SERVE AND PROTECT , a ne EAT , DRINK AND BEAT UP CHILDREN

К

Кнез Мишкин

Гостин
До сега немам лошо искуство со полиција..., и подобро на тоа нека остане...инаку сега во последниве неколку години во полиција се вработија и кој треба и кој не треба ...

Член од
28 јули 2007
Мислења
89
Поени од реакции
0
гадове се сите
не знаат како треба да се понашаат со народот
мислат дека они се тие шо се прави
а сите ние други сме грешници

пс 500 евра казна за пиење на јавно место

ВАЖИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Која полиција? Тоа ниско интелектуалните кловнови у плава униформа?

ForFokSake

The Only Thing To Fear Is Running Out Of BEER !
Член од
26 јануари 2007
Мислења
429
Поени од реакции
0
Абе ова е полициска држава и што и да правиме пак ние ке го јадеме.Сегде цајканите мислат дека се најјаки , ке им се спротиставиш и ке го јадеш.Тоа ти е .Полиција во Македонија НУЛА !!! не за џабе си е кажано: A.C.A.B.> All Cops Are BAstards.Eve vi primer shto se deshava posle utakmica u Skopje shto prai policijata :
http://youtube.com/watch?v=Y2THe9a9vTY

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
457
Која полиција? Тоа ниско интелектуалните кловнови у плава униформа?
Така наречените полицајци ДА:( за жал уште имаме примитивни џандари(данџн мастер не се љути друже)
Еве една случка шо ми се случи во полиција на мене, значи идам јас одма после инцидентот со мобилниот во Беко да пријавам и двајцата ко мисири седнале и од 7метра треба да им збориш низ едно мало прозорче 50х50 и џандарот ми вика „ШО ТИ Е НА ТЕБЕ БЕ?„ му кажувам ми го украдоа телефонот и ми удрија ќотек бла бла бла ми вика 18 имаш му викам ДА....ме прашува дали сум сигурен ко на Милионер да сум и ја вадам личната карта и ми вика „Добро бе само те прашав„ мамата. Влегов со него у тоа „канцеларијата„ повеќе изгледаше на детска соба излепена со фудбалерски постери од РАботички мислам и почнува да ми прави записник. Тогаш влезе еден друг шо корнеше на ракија застанува над мене и му вика на овој „Да не треба помош„ и го извади пендрекот, Среќа овој му рече дека пријавувам украден мобилен и ќотек па го врати и почна да ме испрашува и он. После него влегоа џандарка и едно дете и почна нешто оваа да мрчи и детево само кажа „АМА„ и кога му ја звизна една мислам дека му се споија и небо и земја...
Како и да е дефинитивно имаме лоша полиција, како прво немаат грам култура зборат како да сме другари со фазони „Шо ти се случи БЕ?„ прилично неадекватен говор за „чувар на градот„

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Оние малите облечени на вечер како вработени во комуналец???
Хе хе хе... Дај не ме заебавај... Што мислење ке имаш за човек кој не знае да пресмета колку години имам, па користи дигитрон за да ми каже дека имам 20 години???

Инаку до сега односот не бил лош. Културни ова она све. Не сум имал никакви проблеми.

MALECKA^^

i always feel like somebody's watcing me
Член од
14 февруари 2007
Мислења
18
Поени од реакции
0
катастрофа, некаков примерен однос, по4итување, мислат полицја се, па сеа све си зимаат за право ... срам ни е државава бе

Член од
1 септември 2007
Мислења
375
Поени од реакции
0
abe zavisi kade?
pr. u Tetovo policijata si e mn mirna kade sto ima problemi gi reshava
a inaku tuka alfite praat problemi mn posebno na mladite
od li4no iskustvo znaem deka za dzabe mozes da si izedes saglam kutek

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
948
abe zavisi kade?
pr. u Tetovo policijata si e mn mirna kade sto ima problemi gi reshava
a inaku tuka alfite praat problemi mn posebno na mladite
od li4no iskustvo znaem deka za dzabe mozes da si izedes saglam kutek
Не ми збори за нив,најискрено страФ ми е од алфите немам живот абе ќе застанат кај мене у маало и секоја вечер да ме претресуваат... ама баш секоја вечер а плус цело време едните исти алфи се.... ама јбг имаат значка и сеа ајде ќе се зезаме со младиве... Додуша знаат и некогаш да удрат ама не многу силно.

Бај де веј односот е катастрофа.:toe:

Fantom

Chikara
Член од
4 јуни 2006
Мислења
11.453
Поени од реакции
812
Коа го имав косиштето имав проблеми и тоа големи. Коа се шетав со Kiss кожната јакна, со шалварите и со ланците од Kiss, arm bands од Kiss и сл, ме застануваше секој втор цајкан да ме провери дали сум пиел, дали иам дрога во мене, дали курето ми е право и у курац веќе со нив. Без никаква причина ме контролираа кај и да одев.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
457
Скај дог друже се е до изгледот и јас порано кога идев со облека еднаква на големината на BIG PUN ме треселе пред врата дома.

Член од
9 април 2007
Мислења
1.277
Поени од реакции
977
однос катастрофа,досега сум немал лошо лично искуство со нив,освен дај лична карта и кај живееш....али можам да кажам од она на што сум присуствувал,еве на пример брат ми седи пред зграда на клупи сред бел ден и му бараат лична карта (алфи беа),он немаше и кажа податоци,за 15тина минути истите доагјаат и со чкрипка кочат пред зграда и се улетуваат сакаат да му стават лисици(пред зграда сред бел ден)зашто дал погрешни податоци,а сето тоа да ти било грешка во нивниот компјутер..мислам какво понашање и резил:::сето се среди добро без поголеми инциденти за среќа.еве и пред некој ден во парк имаше судар едно 3 коли се "бација"и одма желкиве дојдоа и сеа еден дечко карши улицата викна нешто...ама сигурно не беше нешто против полиција и такви работи и овие коа му се сипаа којзнае што сакаа,а дечково мртов ладен си се смее и им вика што ми можете бе.

Kajgana Shop

На врв Bottom