Одземена дозволата за работа на Фершпед

Член од
20 мај 2009
Мислења
344
Поени од реакции
11
И сега ќе излезе потпаролчето емилијан(победивме во аеродром) и ќе сере за Фершпед бидејќи сдсм е во длабок долг а Грујо им ги сече финансиските извори у корен.
Da samo Gujo moze da krade sakas da kazes.Fersped primer na partiski reket od strana na Gujo.

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Многу сериозни муабети...

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Изгледа се спрема пак да проработи фирмата на Далавера....

Член од
28 март 2006
Мислења
17.886
Поени од реакции
12.421
Царински долг од над 10.000 евра и прекршоци за кои Фершпед треба да плати глоба поголема од 10.000 евра.
Ова се огромни пари, не е шала. Суисајд, ова вистина е дека толку многу, цели 10.000 евра се во прашање? Да не е лага? Да'н се помалку?
Без нив тешко ќе опстанеме како држава. Што се неколку миљончиња од Свидмилк? Гола вода.

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.508
Поени од реакции
1.895
Ајдееее нека живее Макошпед со новите газди Мијалкови.
Кој комунизам бе, може гомна да јаде спрема овие.
Да живеат влашките тајкуни и хохштаплери:nesvest::kesa:

Член од
19 февруари 2009
Мислења
250
Поени од реакции
19
Ова се огромни пари, не е шала. Суисајд, ова вистина е дека толку многу, цели 10.000 евра се во прашање? Да не е лага? Да'н се помалку?
Без нив тешко ќе опстанеме како држава. Што се неколку миљончиња од Свидмилк? Гола вода.
se prasuvam, sho se nekolku milioncina koi Zaev gi proneveri? :toe:
kaj vi bea togash vakvi kampanji? ili takvi proneveri se (po)miluvaat? duri ne se naucite so ist arshin da merite, nisto ne prajte, ni ednite, ni drugite.

pena fativte na usta od laenje protiv SE sho ke napravi vlasta, bez razlika dal e dobro ili loso toa so go praet.

Изгледа се спрема пак да проработи фирмата на Далавера....
kolku sho pamtet nekoj lugje, i povekjeto clenovi na vmro bea zadovolni koga dalaverci bea pod istraga za kriminalot koi go praeja.

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
Да живеат влашките тајкуни и хохштаплери:nesvest::kesa:
Премногу си дозволуваш слобода за твоите испревртени перцепции за реалноста..

Овде НИКОЈ НЕ ТЕ НАВРЕДУВА... НЕМОЈ НИ ТИ...

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Од каде го спечали Штерјо и таквите како него тешкото имање?
А бре треба да им се заплени на сите имотот кој што го украдоа, а не не можи по магарето удри по самарот :toe:.

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
Штерјо и штерјовци се фамилија која во своја сопственост го имале пола ОВЧЕ ПОЛИЕ.. уште од турско. Со револуцијата и после неа, тој имот им е одземан. ( од тие ваши комуњари).
Таа фамилија - или поточно неколку фамилии се енормно богати - со генерации. Кај нив никогаш не бил доведен во прашање патриотизмот или припадноста во Македонската заедница.

Не тресете небулози.. ако сте за лов на вештерки, почнете од новокомпонираните политичари и домашни предавници. Со овие Детски постови само потврдувате колку сте слаби и немоќни.
Неможете по магарето, па по самарот.

Ако некој има нешто против Штерјо, може да му стегне кривична, а не да ја уништува цела фирма и да затвара (исфрла) на улица сите вработени во фирмата - тие не се криви за ништо таму..

Ова како што изгледа е Компаниски НАРАЧАН рекет..

Ако се точни шпекулациите дека позади конкурентот МАКОШПЕД стојат фамилијата Миалкови.. тогаш целата МАтематика е Чиста.

Член од
19 февруари 2009
Мислења
250
Поени од реакции
19
Премногу си дозволуваш слобода за твоите испревртени перцепции за реалноста..

Овде НИКОЈ НЕ ТЕ НАВРЕДУВА... НЕМОЈ НИ ТИ...
wow

what an honour, sterjo nakov na forumov? ili samo uste edno vlashko slugince? :)

kaj vide navreda vo to sho si go citiral?

fala sho ne prosvetli za semejnata istorija na Naku (Nakovi), i sho ni objasna sega se za privatizacijata.

sega svakjam, poso komunjarite im go zele imanjeto na Naku, brane the don kihotes zel od siromashnite i im go vratil na bogatite.

rispekt!

grujo, aj pomiluvaj mu go na Naku, inace ke te pamtime po loso, brkate kriminalci, KAKO NE VI E SRAM!

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
kolku sho pamtet nekoj lugje, i povekjeto clenovi na vmro bea zadovolni koga dalaverci bea pod istraga za kriminalot koi go praeja.
Колку што паметат некои луѓе, некои беа задоволни и кога Камчеви беа под истрага и збришаа во странство.

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.508
Поени од реакции
1.895
Штерјо и штерјовци се фамилија која во своја сопственост го имале пола ОВЧЕ ПОЛИЕ.. уште од турско. Со револуцијата и после неа, тој имот им е одземан. ( од тие ваши комуњари).
Таа фамилија - или поточно неколку фамилии се енормно богати - со генерации. Кај нив никогаш не бил доведен во прашање патриотизмот или припадноста во Македонската заедница.

Не тресете небулози.. ако сте за лов на вештерки, почнете од новокомпонираните политичари и домашни предавници. Со овие Детски постови само потврдувате колку сте слаби и немоќни.
Неможете по магарето, па по самарот.

Ако некој има нешто против Штерјо, може да му стегне кривична, а не да ја уништува цела фирма и да затвара (исфрла) на улица сите вработени во фирмата - тие не се криви за ништо таму..

Ова како што изгледа е Компаниски НАРАЧАН рекет..

Ако се точни шпекулациите дека позади конкурентот МАКОШПЕД стојат фамилијата Миалкови.. тогаш целата МАтематика е Чиста.
ДА да и планината во Крива Паланка што ја лапна Штерјо била на неговата фамилија,пола Македонија ја држеле Наковци:kesa::nesvest:

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
wow

what an honour, sterjo nakov na forumov? ili samo uste edno vlashko slugince? :)

kaj vide navreda vo to sho si go citiral?

fala sho ne prosvetli za semejnata istorija na Naku (Nakovi), i sho ni objasna sega se za privatizacijata.

sega svakjam, poso komunjarite im go zele imanjeto na Naku, brane the don kihotes zel od siromashnite i im go vratil na bogatite.

rispekt!

grujo, aj pomiluvaj mu go na Naku, inace ke te pamtime po loso, brkate kriminalci, KAKO NE VI E SRAM!

Мила, ај најди си нешто машко за по дома.. многу напнато ми изгледаш..

Никој не те навредува, немој ни ти да навредуваш..:nenene:

Не сум НАКО, не сум ВЛАВ, имам многу пријатели од албанци до Власи, како и од таа фамилија. Кога сме кај фамилијата јас дадов вистински факти.. не се служам со небулози и комплекси.. (може да се провери во секој момент)
Најмалце можам да си дозволам да гледам како искомплексирани личности со испревртена перцепција за реалност Генерализираат навреди за цел еден народ...

Тоа е Фашизам, а ти драга моја си уште млада да застрануваш во тие води.. :nesum:

Прочитај што имам напишано.. Ако е крив - нека му стегне Грујо Кривична, не да ја затвара цела компанија.. Целиот начин на кој ова се изведува е толку проѕирен и аматерски...

и да сакаш води само кон еден заклучок - нарачан РЕКЕТ.. од Макошпед..

-------------------------------------------------------------------------
кој свати свати, кој не - и да му даваш со кофи.. толку му е дарувано...

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.508
Поени од реакции
1.895
Сега Питерс Штерјо го направи Мајка Тереза.Бог да чува и да брани.

Piters

Collector
Член од
19 април 2009
Мислења
455
Поени од реакции
43
ДА да и планината во Крива Паланка што ја лапна Штерјо била на неговата фамилија,пола Македонија ја држеле Наковци:kesa::nesvest:
немој да се служиш со дезинформации,,, која планина во Крива Паланка..???

Јас кажав, и може да се провери. Секој кој има потекло од Овчеполскиот реон, Крупиште - Кочани - Пробиштип, ќе ти каже за историјата на таа фамилија..

Сите ваши ниски страсти можат да завршат само таму.. во вашата бујна имагинација.

Од каде го спечали Штерјо и таквите како него тешкото имање?
А бре треба да им се заплени на сите имотот кој што го украдоа, а не не можи по магарето удри по самарот
Јас одговорив на конкретно прашање кое беше поставено овде. Ништо повеќе, ништо помалце.. и престанете со лични или колективни (расистички) квалификации.

да повторам уште еднаш. Фамилијата на НАкови, се едни од поголемите земјоспоственици уште од турско.. таа фамилија си е едноставно богата, сакале ние или не... имаат традиција..и пари.. и злато...и имот...(тоа е бачко)

А до сите ловци на вештерки, БУЈРУМ, покажете ми како , Камчеви, Далаверци, Георгиевци, и останати.. ги санциониравте,, па да правиме после Муабет.. се до тогаш

НЕ СТЕ КВАЛИФИКУВАНИ да СУдите...

Kajgana Shop

На врв Bottom