Одземање деца за питачење!

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Им ја зеле дури и социјалната помош
А после ќе крекаат патриотине штанцај деца . Нели бе имаше едно време субвенции за штанцање деца бе?
Или само за подобните важи ова а?
е па и ти сеа
од кажано-до сторено ехехеееееееееееееееееее

H

HITCH

Гостин
Тоа беше само ЕПП, ништо повеќе.
Повеќето од овие луѓе кои се по скопските улици немаат државјанство, не дека немале пари или време за да извадат извод или државјанство, туку немаат бидејќи тие не се ни родени во Македонија. Оние луѓе кои сега навистина имаат проблеми не можат да си ги остварат своите основни права баш поради „дојденците“. Сеедно од која националност се, ако немаат документи не треба да им се дава помош. Дали некој знае сега, последниве неколку години, колку луѓе без државјанство земаат социјална помош и користат бесплатно здравство?

Понекогаш не се работи само за ЕПП!

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
А дали можам нешо да напрам јас со син ми. Детето не учи, многу јади, секогаш бара нешо да му купам и то не бара онака фино културно, туку вика, вришти се ака од земја.... ми стана проблем а и скап ми е да го чувам, а не можам да го исфрлам на улица (се уште) значи дал можам да одам пред полициска станица со него, малце да питаме таму , дали ќе ми го земат, мислам колку колку треба да чекам да го земат пошто некако се брзам еве го 1ви септембар треба сега школски прибори, алишта, чанти....

Член од
28 март 2006
Мислења
17.883
Поени од реакции
12.418
Повеќето од овие луѓе кои се по скопските улици немаат државјанство, не дека немале пари или време за да извадат извод или државјанство, туку немаат бидејќи тие не се ни родени во Македонија. Оние луѓе кои сега навистина имаат проблеми не можат да си ги остварат своите основни права баш поради „дојденците“. Сеедно од која националност се, ако немаат документи не треба да им се дава помош. Дали некој знае сега, последниве неколку години, колку луѓе без државјанство земаат социјална помош и користат бесплатно здравство?
требаше и тоа да го средат со ромите (или која и да беше националност, не им знам национална определба на бездомниците и питачите) кои масовно надојдоа со косовската бегалска криза (тогаш бааги се качи бројот на луѓе на улица), да ги вратат назад...како што стори половина ЕУ. Македонија и граѓаните на различни начини го плаќаат ова шуткање на проблемите под тепих.

H

HITCH

Гостин
требаше и тоа да го средат со ромите (или која и да беше националност, не им знам национална определба на бездомниците и питачите) кои масовно надојдоа со косовската бегалска криза (тогаш бааги се качи бројот на луѓе на улица), да ги вратат назад...како што стори половина ЕУ. Македонија и граѓаните на различни начини го плаќаат ова шуткање на проблемите под тепих.
А, замисли ова - им даваат работа да собираат шишња и да ги продаваат после. Овдешните Роми трпат ќотек за да им ги дадат пластичните шишиња на дојдените, а има и бетер примери кога „дојдените“ ќе ги остават „овдешните“ да ги продадат па после им ги земаат парите.
--- надополнето: Aug 31, 2011 9:57 AM ---
А дали можам нешо да напрам јас со син ми. Детето не учи, многу јади, секогаш бара нешо да му купам и то не бара онака фино културно, туку вика, вришти се ака од земја.... ми стана проблем а и скап ми е да го чувам, а не можам да го исфрлам на улица (се уште) значи дал можам да одам пред полициска станица со него, малце да питаме таму , дали ќе ми го земат, мислам колку колку треба да чекам да го земат пошто некако се брзам еве го 1ви септембар треба сега школски прибори, алишта, чанти....
Питај те, ама кажете ни после и за одговорот. :pos:

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348

Понекогаш не се работи само за ЕПП!
. Со овие зборови единаесетгодишната Катерина Здравковска секојдневно проси по скопските улици.
. Жена ми работеше во фирма, но од таму не и плаќаа никакви придонеси, а згора на сé нé набедија дека намерно не сме се пријавиле во социјално, па ни ја скратија и онака малата помош што ја добивавме. Затоа и ја пуштаме Катерина да бара пари од народот. Мене ми е многу тешко и понижувачко, но од нешто мора да се живее - раскажува Нехат.
Чисто онака ...
Власта остварува нека скрати социјално на уште некој беден и сиромашен
Не верувам дека немаат државјанство и извод. Туку социјалните служби им е наредено по секој основ да кратат социјалци пошо нали пари за лавовите мора да се има

Е сега појасно ти е?

Пред да почнеш да ги набедуваш кутрине дека ги мрзело, не сакале , немале документи ецт што е работа на социјалните служби да им помогнат при информирање и вадење документи О чему закани :

Кога стигнавме пред зградата, мајката на Кате воопшто не сакаше да зборува со нас, затоа што социјалните служби и се заканиле дека ако зборува со новинарите, ќе и ги одземат децата, вкупно четири на број.
Штанцај деца за да ти робуваат на власта ....
Остваруваме

Македонцки

мадрфакр
Член од
23 ноември 2007
Мислења
4.281
Поени од реакции
635
Со овие зборови единаесетгодишната Катерина Здравковскасекојдневно проси по скопските улици.
ако ова е русото девојченце со марама на главата кое пита на плоштад, како навиено рецитирајки дајте ми 5 денари ви се молам...Мајка и стои на десет метра од нејзе сосема нормално и соодветно облечена и ухранета....

ја не само што би и го одзел девојчето и би го дал на посвојување би ја затворил дрољата одма...срамота е како си ја злоуптребува керката пред очите на цело Скопје, срамота е што ја лишува од образование и детство...

Принцезичка

courage is contagious
Член од
12 декември 2008
Мислења
1.556
Поени од реакции
348
ако ова е русото девојченце со марама на главата кое пита на плоштад, како навиено рецитирајки дајте ми 5 денари ви се молам...Мајка и стои на десет метра од нејзе сосема нормално и соодветно облечена и ухранета....

ја не само што би и го одзел девојчето и би го дал на посвојување би ја затворил дрољата одма...срамота е како си ја злоуптребува керката пред очите на цело Скопје, срамота е што ја лишува од образование и детство...

Соодветно ухранета и облечена хммм.... :icon_lol:

го прочита целиот текст?
Hardly ...
Нали пошо се сиромашни мора нешто да не е во ред со нив .... нема врска шо имаме 30 посто бедни фамилии кои живеат со помалце од 200 евра месечно или 50 евра по човек.
Нали тоа е аномалија ...
Тоа се пијаници дрољи., курви, дрогераши, цигани , мрзливи ....
Уствари се ќе се каже за сиромашните, само да не признаеме дека сме испосрана држава и дека дозволуваме и понатаму да бидеме испосрана држава и дека имаме сиромаштија да копаме на кило.
Тече мед и млеко во оваа земја како може некој да биде сиромашен?
Тој е луд, ненормален спали гооооо!!!
Само совеста да не не пече !

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Државата до сега ќутеше бидејќи ова е многу тежок проект. Финансиски, стручен кадар, координација помеѓу државните институции, невладин сектор, а слободно можам да кажам и целото цивилно население ќе треба да биде активирано. Многу луѓе не знаат дека постојат казни со кои се санкционира давањето на парични средства на лицата кои питаат.
Питаше една личност психички неразвиена седев на сепаре и чекав скара да стаса и овие до мене ја лажеа извадоа пари од џебот и не и даваа. Ја викнав и и дадов 50 денари причината не беше толку колку да и помогнам колку што беше малку овие мизерно да се почуствуваат.

И викаш казна има за тоа да го видам тој што ќе дојди да ме казни :icon_lol:

H

HITCH

Гостин
Е сега појасно ти е?
Мене ова ми е многу јасно, ама тебе не ти е. Ова се луѓе без целосна (подобро речено - без никаква!) документација. Ова не е проблем од сега, овој проблем трае со години. Додека не се вклучи целиот цивилен сектор, овој проблем нема ни да биде решен, сеедно кој е на власт.

Буцко, јас не давам пари на рака, храна им купувам или еднаш месечно носам храна во некоја јавна кујна. Сигурно знам дека нема да купи алкохол или цигари.
--- надополнето: Aug 31, 2011 4:32 PM ---
Соодветно ухранета и облечена хммм.... :icon_lol:

го прочита целиот текст?
Hardly ...
Нали пошо се сиромашни мора нешто да не е во ред со нив .... нема врска шо имаме 30 посто бедни фамилии кои живеат со помалце од 200 евра месечно или 50 евра по човек.
Нали тоа е аномалија ...
Тоа се пијаници дрољи., курви, дрогераши, цигани , мрзливи ....
Уствари се ќе се каже за сиромашните, само да не признаеме дека сме испосрана држава и дека дозволуваме и понатаму да бидеме испосрана држава и дека имаме сиромаштија да копаме на кило.
Тече мед и млеко во оваа земја како може некој да биде сиромашен?
Тој е луд, ненормален спали гооооо!!!
Само совеста да не не пече !
Знаеш колку пати им е дадена НОВА бела техника и колку пати е продадена??? Запознај се подобро со некои работи.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Буцко, јас не давам пари на рака, храна им купувам или еднаш месечно носам храна во некоја јавна кујна. Сигурно знам дека нема да купи алкохол или цигари.
оти.
Не е мое да судам вика за леб, а можеби тоа и го правам повеќе за себе отколку за питачот, јас се чувствувам посупер. А и можеби затоа и што садистички сум настроен кон самиот себе сакам некој да ме искористи :icon_lol:.

Или можеби сум само добар човек ова последново понекогаш го мислам за самиот себе :icon_lol:, и сите сме иста свест доживувајќи се самите себе субјективно.....

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
само децата ќе ги тргаат од улица? што е со возрасните кои просат и шетаат по контејнерите?

Kriza tera stare na ulicu

http://www.smedia.rs/vesti/vest/72959/Siromastvo-Stari-Prosjaci-Kriza-tera-stare-na-ulicu.html

Kod prolaza za drakstor u Nušićevoj, pre 10 godina svakodnevno je stajala „starica“ i prosila.
Maramom je prekrivala lice, sedela je stalno pognute glave i uvek na istom mestu. Jednoga dana jedan drzak čovek strgao joj je maramu sa lica i ispostavilo se da je u pitanju izrazito mlada devojka koja je samo glumila staricu i na taj način dolazila do novca,

@cool@

Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
ОВДЕ раѓаат по 10-ина деца , за истите добиваат социјална помош и згора на тоа и питачат
нек идат у Кина да го осетат благодетот на општеството:coffee:

женските деца во Кина се проклетство- сакаат на било кој начин да се решат од нив
доколку бремената жена го дознае полот на бебето- и доколку е женско таа го абортира - затоа што законот не им дозволува повеќе деца, женските ги даваат да питачат по улиците, ги оставаат во прифатилишта или пак се одлучуваат на најгнасниот чин- убиство

http://dofiga.net/?post=8130

Член од
12 април 2010
Мислења
10.061
Поени од реакции
15.032
и ако ги одземат децата од нивните родители тогаш што ќе прават со нив? каде ќе ги носат? кој ќе ги гледа нив?
чудна држава е ова....

Kajgana Shop

На врв Bottom