Огласи за вработување кои го заслужуваат вашето внимание

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.235
Поени од реакции
957
Прашање за сите членови, дали би прифатиле да работите некаде ако ви даваат слободен ден само еден у месецот, на некој колега му се случило да не му дадат слободен цел месец.
Во договорот треба да стои до колку максимум може да се работи во месецот.
Пример, 40 часа неделно регуларно, а по потреба повеќе, но не повеќе од 50 часа неделно (пример).

Член од
12 јуни 2024
Мислења
13
Поени од реакции
0
Треба да си или премногу во криза и да трпиш - или да си глуп. Трето нема.

29 дена да работам (зависи од работата) ама нема да издржам, ќе пукнам 1 ден. Второ, ќе бидам напизден со фактот дека ме дупат и не ми даваат слободни денови па автоматски нема да сум ниту активен ниту продуктивен.
Toj mi vika deka baral sloboden den ama ne mu davale posto nemale rabotnici

Член од
5 мај 2016
Мислења
209
Поени од реакции
182
Toj mi vika deka baral sloboden den ama ne mu davale posto nemale rabotnici
Кревет таму да ти дадат, па да живееш таму. Ако немале работници значи нешто не штима, тешко кој би успеал како прво психички да издржи без слободен ден 2-3 месеци максимум и веќе е пореметен. Да не збориме за приватен живот.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.249
Поени од реакции
28.068
Прашање за сите членови, дали би прифатиле да работите некаде ако ви даваат слободен ден само еден у месецот, на некој колега му се случило да не му дадат слободен цел месец.
Се спремаш за Хрватска ?

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.249
Поени од реакции
28.068
Ако најдам некоја добра понуда и да имам со кој може и ке се спремам, засега не сум размислувал за таму
Се супер, само размисли за условот со немањето слободни денови у период од 2 - 3 месеца.

Kajgana Shop

На врв Bottom