W
wicked_1
Гостин
Ванлок е обликуван според ку*тон теориите на Ристо Никовски, поарно ќе ги читам скечовите на биту6анец
Ние тоа не го знаеме дали имало притисок или не. Македонија во овие граници нема теоретска шанса да опстане ако не правиме национални отстапки и предавства за жал. Бизнисот на прво место, но има низа други фактори кои допринеле.За амнестијата на убијците немаше никаков притисок од запад.
Хаг рече дека смета оти македонските судови се доволно способни да ги процесуираат тие четири случаи.Зошто тие не ги осудија? Хашките случаи се воено злосторство врз цивилно население. Зошто ги вратија во Македонија?
Македонските судови се покажаа дека не се способни што поради политика, што поради влијание, па зошто Хаг и европските судови не ги вратија во своја надлежност тие свирепи убиства врз македонското цивилно население пошто пропагираат правда низ секое дупче, туку си премолчеа? Така? Од многу страни смрди тука, но секако највеќе од тој што потпишал.Хаг рече дека смета оти македонските судови се доволно способни да ги процесуираат тие четири случаи.
Како и да е, зарем велепредавството на Груевски со вакво бедно прашање мислиш да го затскриеш?
Демек, они се криви што ни ги препуштија нам, да им судиме на крвниците на сопствениот народ. Ја мислев дека една патриотска партија како таа, едвај чека такво нешто.
Значи лаеш на погрешна врата. Мене лично лесно ќе ми биде ако го спалам овој проклет народ со пламенофрлач и оставам 10 асални (меѓу кои ќе размислам дали треба да сум и јас).Ако така ти е полесно, во ред, така нека биде. Само знаеш кога еднаш ќе те зезнат, ајде се случува, вторпат, си бил невнимателен, ама ако си зезнат >3 тогаш нема друго објаснување туку дека си глуп...
Одма се гледа дека се работи за истата матрица, за едно беа во право ова дефинитивно не е партиски протест. Како сите овие активности да се земани од еден странски прирачник за делување на невладини органзации.Истото го приметив,а глеам не само ја. Дека Студентските а и после нив протести беа водени на ист принцип,со ова ти што го наброја. И кога ги правеа автономните зони на факс,главни беа дечките кој ги знам од претходно како членови на разни организации. Затоа и беа добро организирани во тие автономни зони,одма формираа бордови,координативни групи,разни катчиња,распределба по тимови за секое поле. Можам да замислам уствари што учат во тие невладини.
Да бидеме реални на сдсм ова сигурно не им текнало,нивното членство беше повеќе загреано за насилно да си ја земат власта. Изглеа премногу влијание им влезе од хипициве,кој си добија сила после успешните пленуми.
Франкфурт еј неам намера пења да ми фати устата да разглабам некои ствари.Аман бе балканци, војни ви се единица мерка за успех и важност на една земја, па кутра Англија на чија територија последно се водеше војна со стрелци и копјаници на коњ е небитна држава?
значиФранкфурт еј неам намера пења да ми фати устата да разглабам некои ствари.
Америка и Франција отсекогаш биле велесили во светот,жално е да ги споредуваш нивните војни за територии со нашите војни за поробување на македонецот и македонската нација.
Ама џабе е,реков јас,Најчевска и Милчин фатени рака за рака со твитерашите ви го испиле мозокот.
Тешко, накај неверојатно.Ќе донесе силни промени и на двете страни, а некои митови конечно ќе бидат закопани.
И папата беше инволвиран и Далај Ламаод што не не есапат во 2001 ни пуштија нарачана војна со странски платеници,на Буш му се сонило дека ризико е боље да се игра со живи фигури.
Чиче, па ти спомна 200 години, да не заборави? Кај нив стабилизацијата нанастанала многу порано, ама факт е дека и кај нив имало многу војни за територии и влијание. Од друга страна не можеш да споредуваш ситуации на нови земји со Европа, поради различните услови и геостратешко опкружување.тоа беше пред 200 години
или ќе рачунаме и војните на хетитите и зулу воините.
Ти спомена во последни 100 години
Наброј ги војните кои се водеа на територија на САД, Канада, Јапонија... во последни 100 години и спореди со Македонија па да извадиме заклучок во ова столетие која држава е стратешки светски најбитна
Не, оставкиве не се силна промена. Ама рушење на митот за недопирливоста на Мијалков и неопходноста на Милчин соодветно, е силна промена.Тешко, накај неверојатно.
У ствари кој знае што подразбираш ти под силни промени.
Еве, овие оставкиве ти се силна промена?
се тепале да поделат парче земја бугари срби грциЧиче, па ти спомна 200 години, да не заборави? Кај нив стабилизацијата нанастанала многу порано, ама факт е дека и кај нив имало многу војни за територии и влијание. Од друга страна не можеш да споредуваш ситуации на нови земји со Европа, поради различните услови и геостратешко опкружување.
Ама ете Македонија не била битна, ама пак сите се бореле за неа, и комшии, и западњаци и источњаци?