Нови 290 рамковни вработувања

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
ne bas taze informacija no zaboraviv da ja pisam vcera
go prasuvaat vicepremierot vo vladata abdulaki ademi
se kratat pari za sproveduvanje na ramkovniot(vo vrska so najnoviot rebalans na budzetot)dali toa znaci deka ke nema vrabotuvanja kako sto e planirano?
ademi odgovara :koga ke gi vidite brojkite tocno e deka se namaluva budzetot za novi vrabotuvanja spored ramkovniot ,no eve jas vi kazuvam deka ke ima vrabotuvanja i toa ne kako sto sme rakle 1000 luge,nego i poveke 1250 luge ,i sega vo vtornik na 15 septemvri ke ima konkurs za 400 luge ,i posle odma za drugite !
eh more makedonce,i posle ke kazes deka sakas sozivot!!!!!

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
ne bas taze informacija no zaboraviv da ja pisam vcera
go prasuvaat vicepremierot vo vladata abdulaki ademi
se kratat pari za sproveduvanje na ramkovniot(vo vrska so najnoviot rebalans na budzetot)dali toa znaci deka ke nema vrabotuvanja kako sto e planirano?
ademi odgovara :koga ke gi vidite brojkite tocno e deka se namaluva budzetot za novi vrabotuvanja spored ramkovniot ,no eve jas vi kazuvam deka ke ima vrabotuvanja i toa ne kako sto sme rakle 1000 luge,nego i poveke 1250 luge ,i sega vo vtornik na 15 septemvri ke ima konkurs za 400 luge ,i posle odma za drugite !
eh more makedonce,i posle ke kazes deka sakas sozivot!!!!!
osa..имам впечаток дека ти сеуште спиеш и го сонуваш Македонскиот сон..??? Пааа...кога ќе се разбудиш ќе забележиш дека живееш т.е. вегетираш во албанска држава, па ќе мораш полека да се прилагодуваш на состојбата на припадник на народ испланиран за екстерминација..
Единствено што ти останува...........почни да пишуваш некое дневниче, можеби еден ден ќе бидеш позната ко онаа Ана Франк...........................

ABC

“градител“
Член од
24 февруари 2005
Мислења
15.696
Поени од реакции
193
osa..имам впечаток дека ти сеуште спиеш и го сонуваш Македонскиот сон..??? Пааа...кога ќе се разбудиш ќе забележиш дека живееш т.е. вегетираш во албанска држава, па ќе мораш полека да се прилагодуваш на состојбата на припадник на народ испланиран за екстерминација..
Единствено што ти останува...........почни да пишуваш некое дневниче, можеби еден ден ќе бидеш позната ко онаа Ана Франк...........................
Ако пред тоа не и го прогласат за фалсификат.......“дневникот“ де.:smir:

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
fala na sovetot ,epten iscrpen

Ако пред тоа не и го прогласат за фалсификат.......“дневникот“ де.:smir:
me vodite dva nula .

sto vi preci mojot kritiziracki nacin na pisuvanje vo vrska so
sozivotot.
jas mislev ke pisete i ti i konkretniot vase sogleduvanje na rabotava,mislev ke mi objasnite kako poeducirani vo ekonomijata "kako toa ke se namalat parite za ramkovni vrabotuvanja ,a brojot na novovraboteni ke se zgolemi"
ili pak da napravevte edno istrazuvanje "naucno"razbira se ,od koi pari ke im se dava plata na novovrabotenite.
ako pisete nesto vo vrskaso ova ,moze ke ve stavam vo "dnevnikot"

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
fala na sovetot ,epten iscrpen

me vodite dva nula .

sto vi preci mojot kritiziracki nacin na pisuvanje vo vrska so
sozivotot.
jas mislev ke pisete i ti i konkretniot vase sogleduvanje na rabotava,mislev ke mi objasnite kako poeducirani vo ekonomijata "kako toa ke se namalat parite za ramkovni vrabotuvanja ,a brojot na novovraboteni ke se zgolemi"
ili pak da napravevte edno istrazuvanje "naucno"razbira se ,od koi pari ke im se dava plata na novovrabotenite.
ako pisete nesto vo vrskaso ova ,moze ke ve stavam vo "dnevnikot"
кај па ти виде дека те критикувам...само пробам да ти објаснам дека тоа не е рамковно вработување, бидејки т'зи рамка не е рамка, туку КАПИТУЛАЦИЈА на РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА , онаa на Македонците и тоа вработување е всушност преземање на сите нивоа на државата од победниците...the shipatares... што има тука уште да ти се објаснува??? ваљда не треба да ти се нацрта???

Amnaesiac

Paranoid Android
Член од
9 декември 2008
Мислења
1.818
Поени од реакции
43
...
...
Ако се намалуваат парите за рамковни вработувања, а бројот на нововработени се зголемува, логичен заклучок е дека платите на нововработените ќе се намалат.
Значи тоа е логично, а дали ќе биде така не знам.

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
Ако се намалуваат парите за рамковни вработувања, а бројот на нововработени се зголемува, логичен заклучок е дека платите на нововработените ќе се намалат.
Значи тоа е логично, а дали ќе биде така не знам.
i mene na taka mi odi logicki?
ama izgleda fakticki ke bide da se vrabotuvaat samo oni ,a plata ke im davaat od predvidenite pari za "gubitnicite"(ko sto gi vika konkretniot makedoncite)
i sega uste pologicko prasanje od kaj mu na grujo tolkav rejting ,so vakov nacin na vodenje na drzavata?

кај па ти виде дека те критикувам...само пробам да ти објаснам дека тоа не е рамковно вработување, бидејки т'зи рамка не е рамка, туку КАПИТУЛАЦИЈА на РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА , онаa на Македонците и тоа вработување е всушност преземање на сите нивоа на државата од победниците...the shipatares... што има тука уште да ти се објаснува??? ваљда не треба да ти се нацрта???
ne sum pisala deka me kritikuvas,a i da me kritikuvas ne ti se lutam,sigurno ke da e kritikata za moe dobro i opsto dobro za drzavata!
nego da prasam posto si i ti dosta upaten (kako mene )vo politikata,
kako toa na 15 septemvri otvoren parlament i toa od 9.00 do 17 00 casot?
pa koj ke gi poseti,lugeto se na rabota(evropsko rabotno vreme)!!!!!!!
da ne slucajno 15 septemvri e neraboten den(ko ona za drvoto)
i kako ovie rabotat 24/7 ,a sega koga sakam da im idam na gosti ke zatvorat porano u 17 casot?
eve odma se osekam diskriminirano,sto predlagas da napravam?
pozdrav

зарем нема да биде голем срам за Република Македонија да се дозволи подигање на бело знаме....
oni go podignaa beloto zname ,ama ne za da se predadat ,tuku nas da ne predadat,a niv so klimatizirani avtobusi gi odnesoa od aracinovo!

Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
150
oni go podignaa beloto zname ,ama ne za da se predadat ,tuku nas da ne predadat,a niv so klimatizirani avtobusi gi odnesoa od aracinovo!
па затоа Република Македонија ги наградува со срамковно вработување, а бранителите ги дупи во здрав мозак и бара вракање на парите од воените ветерани........

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
па затоа Република Македонија ги наградува со срамковно вработување, а бранителите ги дупи во здрав мозак и бара вракање на парите од воените ветерани........
па што тогаш праиш наивен миабет за некаков срам.....??? нема бе ни срам ни перде...кога ТЕ НЕМА...:)

osa

>>>>>>
Член од
20 јануари 2009
Мислења
816
Поени од реакции
184
sakav da pisam ama se pismaniv,pak ke mi gi izbrise postovite krejzi,posto sigurno ke i se vidat kako politicki,a ne kako ekonomski.
vala i ja ke si molcam,moze ne e arno vo drzavava,ama cuti barem e mirno nema vojna,neli!!!!!!!!!
i taka molcejki ke go cekam zidot koj go posakuvam,za da si ziveam so makedoncite vo cista makedonija,kaj sto ke se vrabotuvaat makedonci.

Kajgana Shop

На врв Bottom