- Член од
- 17 јануари 2008
- Мислења
- 1.107
- Поени од реакции
- 150
наздравје кафетоМе погоди, таман сега пиев кафе :wink::smir:
наздравје кафетоМе погоди, таман сега пиев кафе :wink::smir:
osa..имам впечаток дека ти сеуште спиеш и го сонуваш Македонскиот сон..??? Пааа...кога ќе се разбудиш ќе забележиш дека живееш т.е. вегетираш во албанска држава, па ќе мораш полека да се прилагодуваш на состојбата на припадник на народ испланиран за екстерминација..ne bas taze informacija no zaboraviv da ja pisam vcera
go prasuvaat vicepremierot vo vladata abdulaki ademi
se kratat pari za sproveduvanje na ramkovniot(vo vrska so najnoviot rebalans na budzetot)dali toa znaci deka ke nema vrabotuvanja kako sto e planirano?
ademi odgovara :koga ke gi vidite brojkite tocno e deka se namaluva budzetot za novi vrabotuvanja spored ramkovniot ,no eve jas vi kazuvam deka ke ima vrabotuvanja i toa ne kako sto sme rakle 1000 luge,nego i poveke 1250 luge ,i sega vo vtornik na 15 septemvri ke ima konkurs za 400 luge ,i posle odma za drugite !
eh more makedonce,i posle ke kazes deka sakas sozivot!!!!!
Ако пред тоа не и го прогласат за фалсификат.......“дневникот“ де.:smir:osa..имам впечаток дека ти сеуште спиеш и го сонуваш Македонскиот сон..??? Пааа...кога ќе се разбудиш ќе забележиш дека живееш т.е. вегетираш во албанска држава, па ќе мораш полека да се прилагодуваш на состојбата на припадник на народ испланиран за екстерминација..
Единствено што ти останува...........почни да пишуваш некое дневниче, можеби еден ден ќе бидеш позната ко онаа Ана Франк...........................
fala na sovetot ,epten iscrpenosa..имам впечаток дека ти сеуште спиеш и го сонуваш Македонскиот сон..??? Пааа...кога ќе се разбудиш ќе забележиш дека живееш т.е. вегетираш во албанска држава, па ќе мораш полека да се прилагодуваш на состојбата на припадник на народ испланиран за екстерминација..
Единствено што ти останува...........почни да пишуваш некое дневниче, можеби еден ден ќе бидеш позната ко онаа Ана Франк...........................
me vodite dva nula .Ако пред тоа не и го прогласат за фалсификат.......“дневникот“ де.:smir:
кај па ти виде дека те критикувам...само пробам да ти објаснам дека тоа не е рамковно вработување, бидејки т'зи рамка не е рамка, туку КАПИТУЛАЦИЈА на РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА , онаa на Македонците и тоа вработување е всушност преземање на сите нивоа на државата од победниците...the shipatares... што има тука уште да ти се објаснува??? ваљда не треба да ти се нацрта???fala na sovetot ,epten iscrpen
me vodite dva nula .
sto vi preci mojot kritiziracki nacin na pisuvanje vo vrska so
sozivotot.
jas mislev ke pisete i ti i konkretniot vase sogleduvanje na rabotava,mislev ke mi objasnite kako poeducirani vo ekonomijata "kako toa ke se namalat parite za ramkovni vrabotuvanja ,a brojot na novovraboteni ke se zgolemi"
ili pak da napravevte edno istrazuvanje "naucno"razbira se ,od koi pari ke im se dava plata na novovrabotenite.
ako pisete nesto vo vrskaso ova ,moze ke ve stavam vo "dnevnikot"
Ако се намалуваат парите за рамковни вработувања, а бројот на нововработени се зголемува, логичен заклучок е дека платите на нововработените ќе се намалат....
jas mislev ke pisete i ti i konkretniot vase sogleduvanje na rabotava,mislev ke mi objasnite kako poeducirani vo ekonomijata "kako toa ke se namalat parite za ramkovni vrabotuvanja ,a brojot na novovraboteni ke se zgolemi"
ili pak da napravevte edno istrazuvanje "naucno"razbira se ,od koi pari ke im se dava plata na novovrabotenite.
...
зарем нема да биде голем срам за Република Македонија да се дозволи подигање на бело знаме....ваљда не треба да ти се нацрта???
i mene na taka mi odi logicki?Ако се намалуваат парите за рамковни вработувања, а бројот на нововработени се зголемува, логичен заклучок е дека платите на нововработените ќе се намалат.
Значи тоа е логично, а дали ќе биде така не знам.
ne sum pisala deka me kritikuvas,a i da me kritikuvas ne ti se lutam,sigurno ke da e kritikata za moe dobro i opsto dobro za drzavata!кај па ти виде дека те критикувам...само пробам да ти објаснам дека тоа не е рамковно вработување, бидејки т'зи рамка не е рамка, туку КАПИТУЛАЦИЈА на РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА , онаa на Македонците и тоа вработување е всушност преземање на сите нивоа на државата од победниците...the shipatares... што има тука уште да ти се објаснува??? ваљда не треба да ти се нацрта???
oni go podignaa beloto zname ,ama ne za da se predadat ,tuku nas da ne predadat,a niv so klimatizirani avtobusi gi odnesoa od aracinovo!зарем нема да биде голем срам за Република Македонија да се дозволи подигање на бело знаме....
па затоа Република Македонија ги наградува со срамковно вработување, а бранителите ги дупи во здрав мозак и бара вракање на парите од воените ветерани........oni go podignaa beloto zname ,ama ne za da se predadat ,tuku nas da ne predadat,a niv so klimatizirani avtobusi gi odnesoa od aracinovo!
па што тогаш праиш наивен миабет за некаков срам.....??? нема бе ни срам ни перде...кога ТЕ НЕМА...па затоа Република Македонија ги наградува со срамковно вработување, а бранителите ги дупи во здрав мозак и бара вракање на парите од воените ветерани........
по твое што треба да се прави?????????????па што тогаш праиш наивен миабет за некаков срам.....??? нема бе ни срам ни перде...кога ТЕ НЕМА...
по мое треба мудро да се молчи.по твое што треба да се прави?????????????
Да,викаат дека молчењето е злато,а златото енормно поскапува на светските берзи.Значи ќарот е евидентен.:smir:по мое треба мудро да се молчи.