Новите имиња на улиците во Скопје

• Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување

Дали сте за промена на имињата на улиците во Скопје?

• Да!

Гласови: 27 18,5%
  • Не!

Гласови: 119 81,5%

• Вкупно гласачи
    146
H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Имаш поддршка од мене за овие предлози, јас би го додал и Оби-Ван Кеноби. Ама нека има правилна распределеност, а не улиците каде што живеат албанци да бидат именувани само по сит воини, а таму каде што живеат македонци по џедаи, не сакаме дополнително подгревање на меѓутничките тензии...

:LOL:
Јас ќе се бунам.. Како можевте да го заборавите Чак Норис!

Ivana*Antique

Чисто информативно
Член од
5 септември 2011
Мислења
312
Поени од реакции
144
Имаш поддршка од мене за овие предлози, јас би го додал и Оби-Ван Кеноби. Ама нека има правилна распределеност, а не улиците каде што живеат албанци да бидат именувани само по сит воини, а таму каде што живеат македонци по џедаи, не сакаме дополнително подгревање на меѓутничките тензии...

:LOL:
За ова само петиција и право кај владата , да го сослуша гласот на народот... Да кога ке не праша како живееме во Македонија, комотно да си кажеме КО У ФИЛМ

--HEIDERN--

The Iron Fist
Член од
18 декември 2011
Мислења
638
Поени од реакции
378
The Elm Street
Street - Freddy Krueger
Street - Jason Voorhees
Friday the 13th - Street
Jigsaw - Street
The Texas Chain Saw Massacre -Street
Scream - Street
. . . . . . . . .
--- надополнето: 2 март 2012 во 18:18 ---
Јас ќе се бунам.. Како можевте да го заборавите Чак Норис!

Ahha a Bruce Lee(Brus Li) !!!

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Јас учев за него како предавник и еден од организаторите на на Горно-Џумајските атентати како и дека он стои зад убиството на Ѓорче Петров. Да не се правиме слепи пред историјата дека уште некој не знаат да ги разликуваат струите што се појавиле во ВМРО (едни за Бугарија, други за самостојна Македонија) исто како што не знаат дека бараат Одринско како посебна држава, а не во склоп со Бугарија. Бугарите сакаат да заташкаат многу работи..

Така викаат они, ама не мора да значи дека е точно..
Па добро не си крив ти така си учел ... и да Ѓорче Петров е убиен под директна наредба на Тодор Александров али ај да не го тупам за историја не е тоа темата како и да е ако е десничар незначи дека е предавник :) и Иван Михајлов се залагал за самостојна Македонија па пак го прават предавник

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Лооол, сеа ја гледам онаа „епопеа на ножот“ :pos: :facepalm::гик:
--- надополнето: 2 март 2012 во 18:32 ---
Може улицата кај Грчката амбасада и така таа се вика Атинска да им мавнеме твојот предлог.. После ќе не има по цел свет, и ете на Г.... реклама за Македонија!
Борка Талевски се вика таа кај грчка амбасада :)

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Добро бе знаете ли вие колку улици има во Скопје, па нормално дека ќе има и некои глупави и смешни имиња. Ко моментално да нема утепани имиња. Јас само не знам од каде потребата за менување имиња.
Ваљда дека премногу немаат врска со нас голем број од улиците .. коа ќе видиш тоа можело и со време да го средат ВМРО во 90тите имале такви предлози и тоа мн поокеј од овие ама на некој не му се давале српските комунистички имиња :/

а друго .. Што е со ЕПОПЕА НА НОЖОТ !?!?!?

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Ваљда дека премногу немаат врска со нас голем број од улиците .. коа ќе видиш тоа можело и со време да го средат ВМРО во 90тите имале такви предлози и тоа мн поокеј од овие ама на некој не му се давале српските комунистички имиња :/

а друго .. Што е со ЕПОПЕА НА НОЖОТ !?!?!?
Мене Голи Оток повеќе ме загрижува :D

S

Sagan

Гостин
Таксистот: Каде да возам?
Патникот: На Голи Оток.
Таксистот: Да фатам преку Велешки Жртви или Катранички Жртви?
Патникот: Преку Жртви на Комунизмот, побргу се стига.

:facepalm:

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Доколку не мора одма да се мењаат личните документи, туку да се мењаваат дур не им истече рокот, да треба некои имиња на улици да се променат, не само во Ск. туку и во цела Македонија, иако некои предлози се ептен депресивни.

Но ако треба нови документи да се вадат веднаш, не фала, јас да му ги полнам на некој лингур џебовите кои му текнало патриотски параван за лесни пари, така не може.

Kajgana Shop

На врв Bottom