Новинарски патки или едноставно ГУСКИ

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Е вакви гуски кога ќе напишат статија којашто нема ни Н од Новинарска Статија, ми се иди да им го напикам тоа перото или микрофонот одпозади. :pishtoldz

Изволте :

Дали догодина 1 Мај ќе го славиме само еден ден?

Ирина Гелевска
01.05.2006 Само 13 држави од Европската Унија го слават 1 Мај како празник на трудот, и тоа само еден ден. Ниту една европска држава не го празнува два дена, како во Македонија.
Ако сакаме и по државните празници да се приближиме на Унијата, ќе мораме да го усвоиме европскиот терк за празнување на 1 Мај, како што тоа го направија и поранешните комунистички држави што станаа членки на Унијата.
Стопанската комора на Македонија веќе предложи од идната година 1 Мај да се слави само еден ден. Владата се уште не размислувала за ваквиот предлог.
Во Министерството за правда се уште нема иницијатива 1 Мај да се слави, наместо два, само еден ден, како и во ЕУ.
Против скратувањето на празникот се работниците, односно Синдикатот. Муратовски од државниот синдикат вели, не е фер, Македонија и вака има најмалку државни празници.
Рекордер по бројот на државни празници во ЕУ е Шведска со вкупно 19 денови за празнување. Токму затоа од оваа година Шведска го укина и славењето на 1 Мај. Најмалку државни празници во ЕУ има Кипар, само четири неработни денови.
Македонија со десетина државни празници влегува во групата на повеќето европски држави кои во просек имаат од осум до 10 неработни денови. Затоа, на здравје, празнувајте народе, и на 2 мај додека се уште можете!

Член од
18 март 2006
Мислења
63
Поени од реакции
0
Гадно сум се здркал, извинете за испадот.

Ilidan

ак
Член од
19 февруари 2006
Мислења
1.574
Поени од реакции
5
Мацедаилен тоа им е работа зарем не

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
И што е сега муабетот? Празнувајте народе додека можете. Ај нека е први мај празник, ама втори ми е некако ептен комунистички. (три дена велигден, ама у комунистичка верзија) Она болдираното ми е некако неумесно во врска со останатиот текст кој е сосема коректен(не се разбирам од новинарство, ама ми звучи ОК). Како да сака да каже, еден празник во државата немаме, па и мајот да ни го скратат.

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Јане а и сите пичкини димови : читајте го човеков над мене за да научите да читате!

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Патките и гуските ги фатил птичји грип!:pos:...без оглед дали се новинарски или некои други. Ќе поцркаат бе со вакви „држ` ме мајко се ...” текстови. Ама треба да разбереме дека ги има еден куп по редакциите вакви кои не знаат зашто се таму, го јадат лебот бадијала, а кога ќе ги притиснат уредниците да предадт текст тогаш набрзина ќе нашкрабаат вакви брилијантни дела на македонското новинарство во видливо брзање да не се пропушти прославата на 1-Ви Мај(види кога е објавено) .Па до некаде и разбирливо ќе е зошто е текстов толку издржан и има толку силна порака!:pos:

Член од
23 февруари 2005
Мислења
2.460
Поени од реакции
44
Како бе во ЕУ државите не се слави 1 Мај? :)
Како што знам денес е 2 Мај и не се работи :icon_lol:

Пак нешто матат вода комуњарите!:pos:

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.194
Поени од реакции
12.092
humanoid напиша:
Пак нешто матат вода комуњарите!:pos:
Уште ве лажат комунистите, уште ве лажат!

Daniela

Мијаааууу....гррр...
Член од
14 јули 2005
Мислења
302
Поени од реакции
3
Ништо не разбирам???

Член од
18 март 2006
Мислења
63
Поени од реакции
0
Jas Jane_S, clen na forumot Kajgana, javno izrazuvam baranje do site administratori na Kajgana : ako uste ednas spomnam necie licno ime ili prezime a i tresnam nekoja glupost kojasto nema vrska so temata, da me baniraat.

Cenam da napomenam, isto taka, deka otsega ke soberam MUDA za da kazam sto mi preci preki PP na licnosta na kojasto sakam da i go kazam istoto.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Macedalien напиша:
Е вакви гуски кога ќе напишат статија којашто нема ни Н од Новинарска Статија, ми се иди да им го напикам тоа перото или микрофонот одпозади. :pishtoldz

Изволте :

Дали догодина 1 Мај ќе го славиме само еден ден?

Ирина Гелевска
01.05.2006 Само 13 држави од Европската Унија го слават 1 Мај како празник на трудот, и тоа само еден ден. Ниту една европска држава не го празнува два дена, како во Македонија.
Ако сакаме и по државните празници да се приближиме на Унијата, ќе мораме да го усвоиме европскиот терк за празнување на 1 Мај, како што тоа го направија и поранешните комунистички држави што станаа членки на Унијата.
Стопанската комора на Македонија веќе предложи од идната година 1 Мај да се слави само еден ден. Владата се уште не размислувала за ваквиот предлог.
Во Министерството за правда се уште нема иницијатива 1 Мај да се слави, наместо два, само еден ден, како и во ЕУ.
Против скратувањето на празникот се работниците, односно Синдикатот. Муратовски од државниот синдикат вели, не е фер, Македонија и вака има најмалку државни празници.
Рекордер по бројот на државни празници во ЕУ е Шведска со вкупно 19 денови за празнување. Токму затоа од оваа година Шведска го укина и славењето на 1 Мај. Најмалку државни празници во ЕУ има Кипар, само четири неработни денови.
Македонија со десетина државни празници влегува во групата на повеќето европски држави кои во просек имаат од осум до 10 неработни денови. Затоа, на здравје, празнувајте народе, и на 2 мај додека се уште можете!
Za zal ova e dokaz deka komunizmot vo makedonija uste zivee.Toa e tragedija po tragedija

Steve Vai

Guitar Wizzard
Член од
14 декември 2005
Мислења
614
Поени од реакции
7
Шо му фали на комунизмот? Та први мај е баш комунистички празник. И престанете да го вреѓате комунизмот. Шо ви е он крив? Први мај е ден на трудот благодарение баш на комунистите! Среќен ви Први Мај, ден на луѓето експлоатирани од страна на капиталистичката буржоазија! (читај бандитарија)

Daniela

Мијаааууу....гррр...
Член од
14 јули 2005
Мислења
302
Поени од реакции
3
Prvi maj e edinstveniot praznik za koj cuvstvuvam deka nema sodrzina.
Ednostavno....stanuvas na 2.avgust se budis i znaes koj den e i sto se slucilo nekogas...isto i so 8.9 i 11.10 ili so Veligden. Na 1-2.5 ednostavno nema sodrzina. Nema atmosfera na praznik nema nikakva sodrzina samo nekoja prikazna za rabotnicki prava i nevini jagninja koi treba da padnat vo imeto na pravata na rabotnikot.
Da ne zboruvame za onie tazni rabotnici/stecajci koi davaat komentari od tipot
"Abe se nema ama denes e praznik pa smognavme sili da dojdeme ovde i da slavime" kadarot na kamerata se siri...On stoi vo Treska i vrzuva gajba pivo u rekata...kuasinot od karsi pece skara so 5kila meso a zenite pravat 10 kila salata.
Vkupniot ceh e dovolen da se platat site smetki za tekovniot mesec. Site se steccajci ali bitno slavat.
Ne kazuvajte mi samo deka na lugeto im treba ventil, zasto ventili ima od najrazlicini vidovi.
Edinstvenoto ubavo e sto 2-3 dena si doma i se odmaras od kopucite na rabota i nisto poveke.

Член од
29 мај 2005
Мислења
2.216
Поени од реакции
41
Jas pak mislam obratno. Ako nekoj praznik vo poslednive 15-tina godina kaj nas ima smisla i sodrzina,toa e tokmu 1-vi Maj.Sekako ne so skarata i pivoto vo Treska!
Sodrzinata na denot konecno,na site im e dobro poznata,pa zaboga,trojca vraboteni ima drzavava,site drugi se bez rabota.Bi trebalo tokmu na 1-vi Maj da ja pokazat sodrzinata vo seta nejzina grdotija.A grda e,ama taa e.
Zalno, sto seuste lugjeto ziveat vo "ubavite" vreminja,koga slavea sto imaat.
Ocigledno ne sakaat da prifatat deka nemaat.I deka treba da si pobaraat.
Za toa sluzese denov,ako dobro pamtam.Za baranja ostvaruvanje na pravata na rabotnicite,koi za zal kaj nas se evidentirani vo edna druga agencija,a ne na rabotni mesta.Epa koga ne uspevaat da najdat sodrzina, osven pivo i skara,koj im e kriv.Neka nemaat den.I ne im treba.

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Daniela напиша:
Edinstvenoto ubavo e sto 2-3 dena si doma i se odmaras od kopucite na rabota i nisto poveke.
A ti koga odis na rabota, zaradi rabotata ili zaradi kopucite si tamu?:raz:

Kajgana Shop

На врв Bottom