Нова мода кај нацистите во Германија

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
http://www.dw.de/dw/article/0,,16194723,00.html

Често го читам Deutsche Welle за настани од ваков тип...
....и тоа што мене ми остава впечаток е дека денешнава „демократија“ е реална пречка во решавање на некои малигни прашања што само се таложат, се собираат и после експлодираат....како и кај нас, така и кај нив има луѓе што се бранат кучиња што кењаат во фонтана од која пијат луѓе, сакаат двајца мажи да прават фамилии и да парадираат за тоа, да скокаат и да се тепаат за разноразни глупости, ама за елементарни работи кога некој се буни - тогаш тие се тука за да кажат кој е нехуман, убиец, ксенофоб, хомофоб....горе веста ја земав како пример како не треба да се решаваат ваквите проблеми, демек не ги тепајте странците, а за вашиот проблем што дремете дома, немате работа и не можете да напраите нормална здрава фамилија кој ве е*е, сами мислете му ја - многу хумано....
Јас не одобрувам миграција, посебно не од економски карактер и посебно мислам дека е лошо за вакви држави како нашата (ама тоа е друга тема)....

Многу ме интересира да видиме до кога ќе издржи Европа вака, мечката веќе им игра пред врата....во Австрија и Швајцарија, а богами и Германија, партиите со нагласена анти-доселничка политика си добиваат се' поголема поддршка....

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Докажано е дека имигрантите од прва генерација не се интегрираат потполно новите земји.

.Ако сакаш пакистански кебап мрш назад во Пакистан...
Една генерација трае две децении. По неа доаѓа втора трета и тн.
Третата генерација ретко го знае дури и јазикот на земјата од која доаѓа.
Виена е преполна презимиња од чешко, хрватско, унгарско италијанско, и штотизнам какво не потекло, а кога ќе се распрашаш тие луѓе се австријанци и само тој јазик го знаат.
А за разно разните кујни....
Па најпознатите ресторани во кој што традиционално добро се јаде се кинеските ресторани.
Или пицерии .....
Ги има во цел свет

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.327
Поени од реакции
5.368
За 20-30 години ќе се чешат што примиле толку многу странци. Ама ќе се појави нов Хитлер кога тогаш.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.364
Поени од реакции
4.172
Никој не му е крив на швабите, норвежаните........... Па да му ебам мајката, ако сака човек од македонија или друга слична понормална држава да се пресели во германија, норвешка или друга таква држава неможе никако, мравки ке прејаде... ке плаќа фиктивни бракови, ке го уценуваат и пак нема да можи да се насели таму, нема да смее да работи може да биде само турист... тешки процедури...... е баш ме чуди зошто така лесно изнапуштале луѓе од мароко, од пакистан, од турција, од незнам каде, полудиви племиња, радикални верски фанатици и уште какво не ѓубре? зошто ги изнапуштале во милијонски цифри? и сега олеле! Ако ги пуштале за да им ги работат ефтино смрдливите работи- згрешиле, требало за тие работи да пуштат луѓе од земји како нашата кои само ке работат и нема да имаш никакви проблеми со нив, луѓе кои цивилизациски им се поблиски, кои ке се фклопат во нивната култура без проблем... До вчера не не пуштаа во европа ниту како туристи а имаат изнапримано толку многу ѓубре..., во Норвешка неможеш да влезеш ниту како турист а немаш никакви шанси за нешто повеке како работа, престој, државјанство а изнапуштале толку многу балафурда мароканци и слични на нив! Е сега ке си патат и ако им е! Не се криви доселениците, тие сега живеат таму и тоа им е татковината и треба да си ги имаат сите права кои им следуваат како на луѓе!

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.920
Поени од реакции
23.327
Важи нема проблем пријателе...На Германец ако не му смета незнам на кого му смета...
.
Ова ти од прва рака го тврдиш или си правел муабет со некој Германец ( ете и Швеѓанец ке ставиме колку да не е без ич) пошто вака многу сигурен во муабетот.
Јас колку што имам видено, а имам и ти тврдам дека мува не ги лази. Сега и од црнците и муслиманите има некој кој си ја бара бељата, ама ако си ја гледаат својата работа на никој не му е гајле ни што е ни од кај е. Тоа се вика по наши се интегрирале во општеството. За овие другите кои мислат дека уште се во африка мислам дека секој човек како човек ке го иритираат а не како целина, па незнам што да биди и најбел од сите и наголем христијанин од сите. Кога човек оди на нерви оди без разлика на вера и боја на кожа.

W

Werther

Гостин
Една генерација трае две децении. По неа доаѓа втора трета и тн.
Третата генерација ретко го знае дури и јазикот на земјата од која доаѓа.
Виена е преполна презимиња од чешко, хрватско, унгарско италијанско, и штотизнам какво не потекло, а кога ќе се распрашаш тие луѓе се австријанци и само тој јазик го знаат.
А за разно разните кујни....
Па најпознатите ресторани во кој што традиционално добро се јаде се кинеските ресторани.
Или пицерии .....
Ги има во цел свет
Незнам зашто ги браниш воопшто,еве гледаш кај нас што се случува со браќата тие точно дека не доаѓаат во друга земја за да ја заебат земјата,нема кај нив демократија и такви работи кога ке се населат премногу ке почнат да бараат права и се тоа ке го прават додека не дојдат тие да ја контролираат земјата,а кога ке ја добијат власта нема да бидат како нас и да даваат права на секој не се како нас белите христијани и не веруваат во мултикултурализам и еднакви права за сите тие ке почнат да го уништуваат секој кој не е со иста религија како нив и според мене Европа треба да остане бела и христијанска затоа што мислам дека не би можела на друг начин да функционира.
--- надополнето: 26 август 2012 во 23:05 ---
Ова ти од прва рака го тврдиш или си правел муабет со некој Германец ( ете и Швеѓанец ке ставиме колку да не е без ич) пошто вака многу сигурен во муабетот.
Јас колку што имам видено, а имам и ти тврдам дека мува не ги лази. Сега и од црнците и муслиманите има некој кој си ја бара бељата, ама ако си ја гледаат својата работа на никој не му е гајле ни што е ни од кај е. Тоа се вика по наши се интегрирале во општеството. За овие другите кои мислат дека уште се во африка мислам дека секој човек како човек ке го иритираат а не како целина, па незнам што да биди и најбел од сите и наголем христијанин од сите. Кога човек оди на нерви оди без разлика на вера и боја на кожа.
Не сум разговарал со Швеѓанец ни со Германец,но оваа година кај што бев на одмор имаше многу Англичани и буквално бегаа од нас Македонците и од Србите исто без ништо да им направиме,без никаква провокација итн. исто кога отидовме на една плажа таму воглавно беа Германци 90% и додека седнавме на лежалките за едно 5 мин останавме сами...исто разговарав со еден Грк и го прашав дали и нив ги избегаваат така без причина ми одговори да и исто така ми кажа дека се однесуваат спрема секој балканец не само према Македонците и Србите.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Незнам зашто ги браниш воопшто,еве гледаш кај нас што се случува со браќата тие точно дека не доаѓаат во друга земја за да ја заебат земјата,нема кај нив демократија и такви работи кога ке се населат премногу ке почнат да бараат права и се тоа ке го прават додека не дојдат тие да ја контролираат земјата,а кога ке ја добијат власта нема да бидат како нас и да даваат права на секој не се како нас белите христијани и не веруваат во мултикултурализам и еднакви права за сите тие ке почнат да го уништуваат секој кој не е со иста религија како нив и според мене Европа треба да остане бела и христијанска затоа што мислам дека не би можела на друг начин да функционира..
Да знаеш колку масовни миграции се вршени низ Европа не би го тврдел ова.
Чешка беше целата протестанска, сега нема ниту еден протестан.
Во Франција протестантите се нарекуваа хугеноти, во Франција сега нема хугеноти
Најголема муслиманска земја, не знам дали знаеш е Индонезија. а каде е Индонезија каде е Арабија.
Секогаш имало миграции, можеби во денешно време и најмалце
Александар Македонски ни го покажа вистинскиот пат. Секоја нација треба да го даде најдоброто од себе за општ напредок.

W

Werther

Гостин
Да знаеш колку масовни миграции се вршени низ Европа не би го тврдел ова.
Чешка беше целата протестанска, сега нема ниту еден протестан.
Во Франција протестантите се нарекуваа хугеноти, во Франција сега нема хугеноти
Најголема муслиманска земја, не знам дали знаеш е Индонезија. а каде е Индонезија каде е Арабија.
Секогаш имало миграции, можеби во денешно време и најмалце
Александар Македонски ни го покажа вистинскиот пат. Секоја нација треба да го даде најдоброто од себе за општ напредок.
Да ама друго е протестант друго е муслиман,протестантите не се во паметот замаени како во 9 век со џихад,шеријат итн. и ние како нација го даваме најдоброто од себе,но секогаш се тука драгите албанци да се посерат на тоа...

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.920
Поени од реакции
23.327
Не сум разговарал со Швеѓанец ни со Германец,но оваа година кај што бев на одмор имаше многу Англичани и буквално бегаа од нас Македонците и од Србите исто без ништо да им направиме,без никаква провокација итн. исто кога отидовме на една плажа таму воглавно беа Германци 90% и додека седнавме на лежалките за едно 5 мин останавме сами...исто разговарав со еден Грк и го прашав дали и нив ги избегаваат така без причина ми одговори да и исто така ми кажа дека се однесуваат спрема секој балканец не само према Македонците и Србите.
Незнам што да ти речам, ете јас немав таков впечаток лани а беа 99% Англичани.
И друго е на одмор кога одиш повеќе си претпазлив или од кај знам јас. Ете Бугарите земиги за пример. Како викаат кога ке одиш таму, одма ке те украдат или така нешто( донекаде е и така). Но тука знам една бугарка која е мажена тука па никој не бега од неа како шугава. Едно е на одмор, друго е кога си дома.

W

Werther

Гостин
Незнам што да ти речам, ете јас немав таков впечаток лани а беа 99% Англичани.
И друго е на одмор кога одиш повеќе си претпазлив или од кај знам јас. Ете Бугарите земиги за пример. Како викаат кога ке одиш таму, одма ке те украдат или така нешто( донекаде е и така). Но тука знам една бугарка која е мажена тука па никој не бега од неа како шугава. Едно е на одмор, друго е кога си дома.
Да тука не бегаат ама кажи и да оди негде на запад пр:Германија,Шведска,Англија па да видиш дали нема да бегаат од нејзе.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.920
Поени од реакции
23.327
Да ама друго е протестант друго е муслиман,протестантите не се во паметот замаени како во 9 век со џихад,шеријат итн. и ние како нација го даваме најдоброто од себе,но секогаш се тука драгите албанци да се посерат на тоа...
Е сега има мулсиман и муслиман. Едно е муслиман од Алжир и Мароко, друго е од Турција а сосме трето е од Индонезија на пример.
После има Евреи и Евреи, Христијани и Хритијани ( како ги викаја овие во Америка Амиши или незнам што). Сакаш АМиш да ти живее во комшии, бетер се од муслиманите а види за чудо христијани.
Гледај на ова како на поединци а не на цела заедница или вера.
Некој може да оди на нерви или да не може да се интегрира во општеството без разлика што е, каква боја има или што вера е.
Обично тие што се пообразовани подобро и побрзо се вклопуваат во некоја средина , додека другите си остануваат диво племе неколку генерации па тоа ти е. Пример со Албанците во Швајцарија (со некој исклучоци) да видиш како се вклопени во системот, глас нема да им слушнеш. Како бајчиња се. И тие кога ке дојдат тука или нивните деца, па кога ке одат на планина кај предците нивни косата им се крева од начинот на нивно размислување и начин на живот.
Јас само мој пример ке ти кажам кога бев на поседок во Германија. Од сите таму нашинци ( мислам од цела Југославија) само роднините мои и еден келнер ми прозборе на Македоснки. Келнерот беше Албанец од гостивар, Љундим се викаше. И немаше ама никаква потреба да ми зборни на Македонски, едноставно ме слушна на што јазик зборувам кога прашував нешто како се вика и најнормално ми врати на Македонски. Па во Тетово ке се направат на тошо и нема да ти одговорат, ама Тетово е Тетово а Германија е Германија.

Член од
20 септември 2011
Мислења
8.146
Поени од реакции
8.544
Знаеш што слушнав пред неколку дена
Турците пред да станат муслимани, биле будисти...
Исламот постои од седми век, сигурно биле нешто друго пред да станат муслимани
Што значи Dont worry be happy

W

Werther

Гостин
Е сега има мулсиман и муслиман. Едно е муслиман од Алжир и Мароко, друго е од Турција а сосме трето е од Индонезија на пример.
После има Евреи и Евреи, Христијани и Хритијани ( како ги викаја овие во Америка Амиши или незнам што). Сакаш АМиш да ти живее во комшии, бетер се од муслиманите а види за чудо христијани.
Гледај на ова како на поединци а не на цела заедница или вера.
Некој може да оди на нерви или да не може да се интегрира во општеството без разлика што е, каква боја има или што вера е.
Обично тие што се пообразовани подобро и побрзо се вклопуваат во некоја средина , додека другите си остануваат диво племе неколку генерации па тоа ти е. Пример со Албанците во Швајцарија (со некој исклучоци) да видиш како се вклопени во системот, глас нема да им слушнеш. Како бајчиња се. И тие кога ке дојдат тука или нивните деца, па кога ке одат на планина кај предците нивни косата им се крева од начинот на нивно размислување и начин на живот.
Јас само мој пример ке ти кажам кога бев на поседок во Германија. Од сите таму нашинци ( мислам од цела Југославија) само роднините мои и еден келнер ми прозборе на Македоснки. Келнерот беше Албанец од гостивар, Љундим се викаше. И немаше ама никаква потреба да ми зборни на Македонски, едноставно ме слушна на што јазик зборувам кога прашував нешто како се вика и најнормално ми врати на Македонски. Па во Тетово ке се направат на тошо и нема да ти одговорат, ама Тетово е Тетово а Германија е Германија.
Добро за ова може да ти признаам дека има дел од нив добри и цивилизирани,но мнозинството од околу 95% се за нигде само уште 100 пати да ти објаснувам џабе тебе некој добро ти го испрал мозокот дека може да има соживот итн. и тоа најверојатно во 2-3 одделение те учеле да се дружиш со нив да си играте заедно така да подобро да го завршиме разговоров
--- надополнето: 27 август 2012 во 00:01 ---
Знаеш што слушнав пред неколку дена
Турците пред да станат муслимани, биле будисти...
Исламот постои од седми век, сигурно биле нешто друго пред да станат муслимани
Што значи Dont worry be happy
Абе сеа ако гледаме наназад мајмуни сите сме биле...пријателе остави го минатото гледај денес што се се случува со нив.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.920
Поени од реакции
23.327
Добро за ова може да ти признаам дека има дел од нив добри и цивилизирани,но мнозинството од околу 95% се за нигде само уште 100 пати да ти објаснувам џабе тебе некој добро ти го испрал мозокот дека може да има соживот итн. и тоа најверојатно во 2-3 одделение те учеле да се дружиш со нив да си играте заедно така да подобро да го завршиме разговоров
Доволно сум возрасен за да ги памтам времињата кога нити политиката нити религијата не беше вмешана во секојдневниот живот, така да имав и имам доволно пријатели од двете религии не се секирај. Сега вас што ви го перат мозокот секој ден , тоа е друго.

W

Werther

Гостин
Доволно сум возрасен за да ги памтам времињата кога нити политиката нити религијата не беше вмешана во секојдневниот живот, така да имав и имам доволно пријатели од двете религии не се секирај. Сега вас што ви го перат мозокот секој ден , тоа е друго.
Не не грешка си тука ти си тој што верува во мултикултурализам,се кладам дека си полн со приказни како муслиманите ти се нашле во животот повеќе од нашите колку услуги ти направиле итн. ,а од друга страна ни ја сјебаа државата.

Kajgana Shop

На врв Bottom