Ние физички не можеме да допираме никаков предмет !?

Член од
10 март 2012
Мислења
11
Поени од реакции
1
Не вреди за тебе ни реченица да напишам ама ако, како прво атомите се спојуваат со површината на раката и со површината на клупата или др. предмети мислев на такво спојување, и не вреѓај да не ти ги одбијам забите од вилицата :smir:
КОЕ СПОЈУВАЊЕ БЕ КУРТОН ЕДЕН НЕПИСМЕН ЗНАЕШ ЛИ ТИ ШТО ЌЕ НАСТАНЕШЕ ДОКОЛКУ ИМАШЕ СПОЈУВАЊЕ НА ПОВРШИНАТА ОД РАКАТА СО ПОВРШИНАТА ОД КЛУПАТА ЌЕ ОСТАНЕШЕ ЗАЛЕПЕН ЗА КЛУПАТА ЗА ЦЕЛ ЖИВОТ И СО НИШТО НЕ ЌЕ МОЖЕА ДА ТЕ ОДВОЈАТ ДЕБИЛУ ЕДЕН КРЕТЕНСКИ СЕ ГЛЕДА ДЕКА СИ КРАЈНО НЕПИСМЕН СВЕ ЖЕНСКО ПО СПИСОК ТИ ЕБАМ!

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
Спојување на атомите со површината на раката бе, ако се спојат атомите едни со други ќе има реакција т.е експлозија :tapp:

Член од
10 март 2012
Мислења
11
Поени од реакции
1
Спојување на атомите со површината на раката бе, ако се спојат атомите едни со други ќе има реакција т.е експлозија :tapp:
Ти си едно неписмено и тврдоглаво створење кое не сфаќа или не сака да сфати стварно незнам што се случува со тебе очигледно ти експлодирал мозокот каква експлозија кога ќе настане спојување значи не експлозија туку спојување на материјата слушај малку што се зборува во видеото доколку ги нема атомите спојување ќе настане не експлозија,спојување... а атомите во никој случај неможе да се спојат ради влијанието на меѓу молекуларните сили ти разбираш англиски или не значи понеинтелигентно и поглупо створење од тебе немам сретнато ти стварно си бил катастрофа:facepalm:

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
Ти си едно неписмено и тврдоглаво створење кое не сфаќа или не сака да сфати стварно незнам што се случува со тебе очигледно ти експлодирал мозокот каква експлозија кога ќе настане спојување значи не експлозија туку спојување на материјата слушај малку што се зборува во видеото доколку ги нема атомите спојување ќе настане не експлозија,спојување... а атомите во никој случај неможе да се спојат ти разбираш англиски или не значи понеинтелигентно и поглупо створење од тебе немам сретнато ти стварно си бил катастрофа:facepalm:
Запри го видеово на 1:28 и ќе ја видиш сликата ;)

Член од
10 март 2012
Мислења
11
Поени од реакции
1
Запри го видеово на 1:28 и ќе ја видиш сликата ;)
Е ај сега ти изгледај го видеото после 1:28 до кај 1:45 и ќе видиш дека спојувањето на атомите е невозможно ни теоретски ни практично ни никако од причина што електромагнетните полиња со своето влијание ги одбиваат телата РАЗБРА СЕГА ИЛИ НЕ РАЗБРА!значи се догледува видеото до крај па после се коментира не да ти правам лице брате али стварно си прост ко точак.

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
КОЕ СПОЈУВАЊЕ БЕ КУРТОН ЕДЕН НЕПИСМЕН ЗНАЕШ ЛИ ТИ ШТО ЌЕ НАСТАНЕШЕ ДОКОЛКУ ИМАШЕ СПОЈУВАЊЕ НА ПОВРШИНАТА ОД РАКАТА СО ПОВРШИНАТА ОД КЛУПАТА ЌЕ ОСТАНЕШЕ ЗАЛЕПЕН ЗА КЛУПАТА ЗА ЦЕЛ ЖИВОТ И СО НИШТО НЕ ЌЕ МОЖЕА ДА ТЕ ОДВОЈАТ ДЕБИЛУ ЕДЕН КРЕТЕНСКИ СЕ ГЛЕДА ДЕКА СИ КРАЈНО НЕПИСМЕН СВЕ ЖЕНСКО ПО СПИСОК ТИ ЕБАМ!
Направи месец дена пауза од форумов. Така ќе имаш доволно време да ги прочиташ правилата на форумов. Невоспитан.

pumaval

Дрвен Адвокат
Член од
5 септември 2008
Мислења
1.480
Поени од реакции
598
А што со лепакот?

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
па добро де ова не е најново откритие, ова го учиме у основно нели? НЕЛИ!? o_O

Член од
9 јули 2010
Мислења
75
Поени од реакции
48
It worked! На цурата и го покажав видеото и ми прости!
Ја уствари и не ја доправ другарка и Мери!
Alright dudes! Вечер планирам да ја недопрам Мери три пати по ред. :)

И како што кажа момакот од видеото оваа теорија може да предизвика разочарување кај емотивците. Така и кај мене. Мислам, дали освен што вчера ја недоправ Мери јас сум и нејзе всушност и одбивен (репулсивен)?

И како подлабоко ја разглобувам атомскава теорија на (не)допирот уште подлабоко забегувам. Хм, how about, примена на споменатата теорија во концептот на Новиот Завет? Дали секоја цура уствари забременува недопрено (девствено)? Дали секоја Мери е Mary (Дева Марија)?

Cheers guys. Забавен и добар презентер е момакот на видеото во секој случај.

Член од
29 јануари 2009
Мислења
61
Поени од реакции
24
Vsauce е одличен канал што ја доближува науката на интересен начин, за да не пукнеш од досада, што е за почит. Ако е интересираат вакви работи, препорачувам и да го ѕирнете Vsauce2 каде што Кевин исто така дискутира интересни теми :)

С

Само Човек

Гостин
Се слагам за атомите на раката :) Инаку експлозија настанува со делење на јадро на атом . Невозможно е да се спојат два атомин целосно, сигурно мислиш деа при обидот на спојување ќе се судрат јадрата и ќе настане атомскта експозија.

Член од
14 април 2010
Мислења
628
Поени од реакции
219
А што е со медицинскиот скалпел ме интересира? :rolleyes:
Со минимален потисок сече-отие премногу остар.Зар ги дели атомите ..интересно

Член од
14 октомври 2011
Мислења
58
Поени од реакции
44
toa moze samo da se sluci ako Polnezot na atomot e sprotiven od obicniot atom kako na primer Anti Matter
ili kazano ako elektronite se pozitivni Protonite NEgativni Naelektrizirani

Член од
29 ноември 2011
Мислења
12
Поени од реакции
1
Na site onie shto go tupat so toa kako osekjame bolka, toplo, ladno, zadovolstvo itn. ako nema fizichki dopir :

Sekoja senzacija vo teloto se prenesuva od eden do drug nevron sè do mozokot preku vrska narechena sinapsa. Sinapsa ne e nishto drugo osven prazen prostor od 2 nanometri megju dva zavrshetoci od nevroni (aksoni). Angliskata verzija na Wikipedia ubavo go abjasnuva seto ova, a verojatno e objasneto i vo uchebnicite po biologija od sredno.

2 nanometri e MNOGU POGOLEMO rastojanie od megjuatomskoto rastojanie za koe stanuva zbor vo videoto, zhachi nema vistinski kontakt megju atomite iako nie go chuvstvuvame teloto shto go dopirame.

Vprochem, ima eden kup cerebralni poremetuvanja koishto ja menuvaat percepcijata i funkcioniranjeto na setilata - najostnoven e sluchajot na oshtetni nervi (lugje so povreda na 'rbetot, izgorenici, skinati nervi), a mozhe da bide i mnogu orignialno kako shto e primerot so lugjeto shto imaat sinestezija.

Shto se odnesuva do mene, ona shto nie go chuvstvuvame se dolzhi iskluchivo na nachinot na kojshto funkcionira nashiot mozok.

A ako vekje vi e tolku problem toa "nedopiranjeto", mozhe da pravime muabet za fizichki/fizioloshki dopir, onakov kakov shto go znaeme, i za hemisk dopir ili molekularna interakcija, za koishto stanuva zbor vo videoto

Член од
13 октомври 2009
Мислења
569
Поени од реакции
233
После читањево на темава ме интересира:
1) Како функционира лепакот.
2) Како настануваат на пример finger prints
3) Како функционираат ножиците/скалпери итн.

Kajgana Shop

На врв Bottom