Нешто не ми е јасно во врска со дијалогот...

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Шо мајка сака опозицијата со дијалогот? Дијалог за што? Зошто едноставно не може да се помири со фактот дека од позиција сега е опозиција и да и даде шанса на новата влада да работи на спроведување на зацртаните проекти и реформи и да не губи време со такви глупости? Барање предвремени избори, создавање политички кризи, ебате плачковците ебате.

ВМРО

Loved By Few, Hated By Many, Respected By All
Член од
12 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
26
takva im e masinerijata, principot na rabota veke godini nanazad

Член од
25 јануари 2007
Мислења
264
Поени од реакции
0
Ништо ново под сл'нцето. В Б'лгарија е така оште от 1989 година и до днес.

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
Мистичен напиша:
Шо мајка сака опозицијата со дијалогот? Дијалог за што? Зошто едноставно не може да се помири со фактот дека од позиција сега е опозиција и да и даде шанса на новата влада да работи на спроведување на зацртаните проекти и реформи и да не губи време со такви глупости? Барање предвремени избори, создавање политички кризи, ебате плачковците ебате.
Абе види ако се паметни ВМРО можат сега да го искористата ова, и дискусиите и несогласувањата кои обично само на седница се искажуваа каде што имаше и отворено разменување навреди и мерење на кого му е поголем во врска дали имал или немал право со некоја забелешка за некој закон, сега целата таа дискусија да ја префрлат во работни групи каде не пред јавност многу побрзо и порелаксирано ќе си ги соопштат ставовите па така можеби и кога ќе си ги разберат поентите на нивните предлог закони во непротоколарен лаф муабет нема да има потреба да се користи максималното протоколарно време за дискусија во парламенот со што и самиот предлог за деловникот за да се скрата дискусиите на седниците ќе добијат подобра смисла, па со самото такво скратување на дискусиите може ќе гледаме пократки ама седници на апрламент каде ќе се носта повеќе закони, а со тоа би се зголемила и ефективноста на собранието, бидејќи сега ни е катастрофа, пошто кога долниот дом на германија која има 4 пати повеќе пратеници е поефективен и побрз во донесување закони одколку македонскиот кој е од само 120 пратеници, и да не речете и таму си се увбаво поделени на леви и деснио кои имаат дијаметрално спротивни идеологии.
Треба малку да почне да се применуваат други техники на работа во собранието, што значи менување на деловникот е нешто што мора да се спроведе за да имамае поефикасно собрание, а дијалогот на партиите надвор од седниците е битен дел од тој развоја на создавањ поефикасно собрание.

Член од
27 август 2005
Мислења
783
Поени од реакции
7
а што можат да прават кутрите кога (скоро) сите владини одлуки се поздравени доста позитивно од народот. ако нема проблем, треба да се направи нели, а за тоа се махери...

пред некое време у дневник читав една колумна од потпретседателот на СДСм. не можев да верувам колку глупости има напишано. еве дел
...Милошоски неаргументирано најавува дека Македонија ќе стане балкански економски тигар по урнек на Словачка која стана тигар во централноевропски рамки. Но министерот како да заборава дека некој во земјава ги следи економските меѓународни текови и добро знае дека американската агенција Асошиетед прес веќе ја прогласи Србија за економски тигар на Балканот
пази глупост еееј, како може ние да бидеме економски тигар кога тоа треба да биде Србија??? Значи да не правиме ништо за да не им ги расипеме сметките на србите??? Повеќе од веселата колумна овде.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Авторот е струмичкиот градоначалник. Арно си тера на локално ниво, што му се потребни такви глупирања по медиумите...
Инаку, дијалогот по битните прашања од државен интерес треба да се водат на седниците на собранието, а за другото, власта народот им ја дал на ДПМНЕ, и што сега и тие се мешаат во одлуките?
Нека гласаат ПРОТИВ, нивно право!
Посебно смешни ми се ДУИ: Тие биле победници. Тие, заедно со сите други се поразени, а победникот бира со кого ќе формира влада. Македонија е унитарна држава, не е некоја федерација па да има „наш” и „ваш” победник, или работата е во криминалот?

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Прво и основно, нив ги боли уво и за напредок и за евроинтеграции. Они сакаат да се на власт. И све ќе напраат за да се вратат таму, односно да го тргнат тој што е таму, па било тоа контрапродуктивно за Македонија или не. У моментов немаат ништо за што да се фатат, па го смислија тоа со дијалогот. Посмешно нешто не сум видел, а имаше свашта у земјава до сега. На никој не му е јасно, каков бре, дијалог барате и кој ви забранува, морони. Сами одбивате дијалог, за после да се жалите кај лицемерине...
Бог нека го чува Груевски.

Член од
28 јануари 2005
Мислења
2.163
Поени од реакции
18
Мистичен напиша:
Барање предвремени избори, создавање политички кризи, ебате плачковците ебате.
DPMNE barase predvremeni izbori uste na 14 septemvri 2002, vekje vo oktomvri gi organizirase srednoskolskite protesti, a seuste ne bese ni formirana novata vlast i non stop cmizdrese i tuzakase kaj strancite. Tropaa vo sobranieto, vlecea sednici po tri dena i nokji, izleguvaa na pres so stav deka vladata ja laze evropa i nato itn itn.

Kako i da e voopsto ne ja opravduvam opozicijata za vakvoto odnesuvanje(kako togas taka i sega), bidejki edna od glavnite pricini zosto tapkame vo mesto e "EPA I VIE TAKA PRAVEVTE" , i vtorata postrasna "I VIE KRADEVTE"

Член од
20 декември 2005
Мислења
503
Поени од реакции
6
Apsolutno dijalog ne e potreben so taa bagra komunjarska, neka si imaat tie dialog, so tie sto e napravija vojnata vo 2001, a ako probaat sega pak na toj nacin da se vratat na vlast, e togas crno im se pisuva

Bacillus gagous

Biohazardous
Член од
21 јануари 2006
Мислења
7.380
Поени од реакции
168
intel напиша:
DPMNE barase predvremeni izbori uste na 14 septemvri 2002, vekje vo oktomvri gi organizirase srednoskolskite protesti, a seuste ne bese ni formirana novata vlast i non stop cmizdrese i tuzakase kaj strancite. Tropaa vo sobranieto, vlecea sednici po tri dena i nokji, izleguvaa na pres so stav deka vladata ja laze evropa i nato itn itn.

Kako i da e voopsto ne ja opravduvam opozicijata za vakvoto odnesuvanje(kako togas taka i sega), bidejki edna od glavnite pricini zosto tapkame vo mesto e "EPA I VIE TAKA PRAVEVTE" , i vtorata postrasna "I VIE KRADEVTE"
Оваа реторика не уништува сите нас, ја уништува целата држава, и со истата реторика партиите сами си ги сечат гранките на кои стојат.
Мој совет до сите ако некој политичар на некоја провокација од опозицијата почне да ја применува оваа реторика занчи тој политичар не заслужува да му се верува. Исклучок е Бранко кој има друг начин на реторика, кој исто така е контрапродуктивен ко и овој гореспоменатиот.

Kajgana Shop

На врв Bottom