Нерамнини на тестисот

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.116
Поени од реакции
30.183
Кога се работи за твоето здравје, воопшто не треба да се срамиш да им кажеш на родителите. Тие те гледале од мал, они најдобро те знаат и они највеќе сакаат да си здрав. Со здравје нема играчки, што побрзо да отидеш на лекар и да се вратиш со добри вести. :)

M

Mario Gómez

Гостин
Братучед ми најде нешто.....отиде на лекар и таман го отворија да оперираат испадна трето јајце имал......
Медицински феномен :D
Нека дај едно за братучед ми, тој едно имат, нека не се прајт педер. :)

Gregor

Оbserver
Член од
6 февруари 2013
Мислења
1.021
Поени од реакции
1.935
Што направи детево? Иначе не секоја нерамнина на тестисот е рак, него да не почне човек да гугла, отиде у неповрат.

Сигурно си посетил лекар до сега се надевам дека се е како што треба. Сите ние се вадиме од памет во некој период од животот.

Иначе, има други состојби на тестисот кои се јавуваат многу почесто отколку канцерот, проширени вени, цисти, воспаление на пасеменикот, воспаление на тестисот, последниве две болат у пм. проследени се со висока температура, оток.
Некој спомна торзија на тестис, не бидете смешни да имаше торзија цревата ќе си ги истураше од болка и немаше да се опипава, немаше да може да се се допре...

Така да, од време на време прегледајте си ги тестисиве, запознајте се како изгледаат за да знаете да приметите кога ќе настане некоја промена. На горната и долната страна од тестисот ви се наоѓа епидидимусот (пасеменикот), тоа не е знак за нешто лошо, туку анатомска структура, најчесто таму се јавуваат цисти, а на левиот тестис проширени вени.

Ако нешто осетите, посетете доктор, ќе ве прегледа, ако треба ќе ве погледа на ултразвук и толку, не барајте на интернет, не мислете нема шанси тоа мене да ме фати, ова е болест на младите генерации, но фантастично реагира на терапија.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.507
Фала ви на сите, бев на лекар и ми рекоа дека тоа се најобични нерамнини кои се јавуваат како резултат на коренот од влакненцата во кожата. :)

Член од
22 април 2014
Мислења
5
Поени од реакции
1
50% од машките имаат попуштени крвни садови на тестисите и тоа создава нерамнини на левиот тестис. И јас сум бил еднаш на интернист за тоа, затоа што ме фати паника :icon_mrgr: Дури и откако ме прегледа лекарот и ми рече дека не е ништо страшно, јас инсистирав да ми направи ехо на тестиси за да бидам сигурен :ROFLMAO:. Немав ништо, нормално.:tapp:. Инаку секој може сам да си направи преглед на тестисите, со тоа што се фаќа кожата од тестисот на горниот дел, и со другата рака се врти тестисот. Доколку приметите дека нерамнините се вртат заедно со тестисот, тогаш треба да се обратите на лекар. Доколку нерамнините се фиксирани за кожата и не го следат вртењето на тестисот, веројатно е кожен проблем или проблем со крвните садови.

Член од
14 август 2012
Мислења
1.706
Поени од реакции
738
15 минути си бркам у гаките за да видам дали имам нерамнини

Kajgana Shop

На врв Bottom