Нема пари за гробот на Тоше?

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Му изгради спомен куќа
И тоа е супер, јас веднаш изреагирав позитивно.(y)
Како и да е, спомен плоча, колку да изгледа уредно гробот, не би го оштетила буџетот многу, а би направила повеќе. Не мора бе да е 30 метарски споменик или не знам ти ја што таму. Тоше не ни би сакал толкаво расфрлање. Ама една мала, пристојна спомен-плоча, не би наштетило никому, со оглед на фактот дека гробот го посетуваат Балканци, а не само Македонци.
Ако толку не е значаен за Македонија, зашто тогаш голем број политичари присуствуваа на погребот? (од сите партии) Зашто Собранието ги распушти седниците кога дозна што се случило тој ден? Зашто на постхумниот концерт (првиот на стадион) се појавија голем дел од политичарите, премиерот и говор држеше?
Затоа што за околностите во кои живееме и малата држава која сме, Тоше беше мегаѕвезда и човек кој кај и да одеше кажуваше од каде е и што е. За хуманитарноста да не ни зборувам. Песните веќе се ствар на вкус, на некој му се допаѓа, на некој не.

Член од
21 март 2012
Мислења
3.277
Поени од реакции
3.055
И тоа е супер, јас веднаш изреагирав позитивно.(y)
Како и да е, спомен плоча, колку да изгледа уредно гробот, не би го оштетила буџетот многу, а би направила повеќе. Не мора бе да е 30 метарски споменик или не знам ти ја што таму. Тоше не ни би сакал толкаво расфрлање. Ама една мала, пристојна спомен-плоча, не би наштетило никому, со оглед на фактот дека гробот го посетуваат Балканци, а не само Македонци.
Ако толку не е значаен за Македонија, зашто тогаш голем број политичари присуствуваа на погребот? (без разлика на партија) Зашто Собранието ги распушти седниците кога дозна што се случило тој ден? Зашто на постхумниот концерт (првиот на стадион) се појавија голем дел од политичарите, премиерот и говор држеше?
Затоа што за околностите во кои живееме и малата држава која сме, Тоше беше мегаѕвезда и човек кој кај и да одеше кажуваше од каде е и што е. За хуманитарноста да не ни зборувам. Песните веќе се ствар на вкус, на некој му се допаѓа, на некој не.
Нека му изгради бе семејството како што кажав НЕ СЕ СИРОМАШНИ.Да беше фамилијата сиромашна па у тогаш нека направат еден фонд за изградба на гробот кој сака нека даде пари.

Не може мене ми е темава од личен интерес ај ќе си лобирам од буџет да се дадат пари зошто од мој џеп неќам.Ако сакате да бидете добродушни отворете новчаникот и донирајте.

Политичарите се политичари со причина ако мислат дека негде има гласови и тоа бесплатни одма ќе ја искористат.

И Мајкл Џексон и Мадона во Америка се огромни ѕвезди и имаат направено милион хуманитарни акции ниту првиот доби нешто од државата на погреб ниту вторава ќе добие а Америка се х1000 пати побогати.За тоа служат фондациите што ги оставаат уметниците кои најчесто се пуни со пари.Нека излезе на телевизија чичко му или вујко му ( што и да му беше претседателот на фондацијата на Тоше) и нека каже кој хуманитарен настан го има направено со сите пари од фонацијата или како го обележал делото на Тоше со тие пари ?

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Не може мене ми е темава од личен интерес ај ќе си лобирам од буџет да се дадат пари зошто од мој џеп неќам.Ако сакате да бидете добродушни отворете новчаникот и донирајте.
Да има некаква можност би донирала.
А муабетов за личен интерес... нема да коментирам. Стварно ми е тажно. И мене не ми е во личен интерес на има гол тип карши Собрание, ама за тоа мене никој не ме праша. ;)

Ќе си се повлечам од дискусија, и онака првичниот револт ми беше за коментарите тука и прерасна во друга насока дискусијата.

Продолжете си.

levell5

Superlative Сasual Dating - Real-life Girls
Член од
29 јануари 2011
Мислења
397
Поени од реакции
219
За ова најдовте да се карате. пак полтики.
За кратко време ќе дојде донација од СРБИЈА, тие повеќе го сакаат отколку ние, доста јадевте бурек на темата.

М

Мартин`

Гостин
Само чисто споредба да направите, дали овие споменици вредат по 1 милион евра.. а сигурно многу повеќе направиле за Македонија.. па дури и на гробот на Гоце Делчев нема дадено 1 милион денари да не зборувам за состојбата на другите ..

И ова е само мал дел, и да Тоше беше скромен сигурно не би сакал да фрлаат по 1 милион за вакви работи.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.526
Поени од реакции
22.178
Па не е битно кој ја изградил.Ставаат онаму споменици на Бугари,а на Тоше не можат да му направат.Ама тоа е.Толку ние си вредиме.

Градиме споменици и на херои,но незнаеме чиви се и за кого работеле во минатото.

Како поминува времето се повеќе се срамам што сум македонец.Убедливо најпроста раја сме на балканов.За 50 денари се продаваме.
Што е проблемот со тебе? Се жалиш дека за други прават споменици па Боже за него цела спомен-куќа направија! Тоше ја промовираше Македонија со својте дела но напротив него лежи човек кој го даде својот живот за слободата на Македонскиот народ. Треба релациите да ги задржиме, добро е да се памети Тоше, да се прават концерти во негова чест но има други личности кој значително повеќе придонеле за Македонија. Тоа што ти не ги знаеш не е наша вина.
--- надополнето: 7 јуни 2012 во 11:55 ---
Добро бе луѓе, спомен плочата на мора да биде милион евра! Ама нека ја има! Една спомен плоча не е премногу, не ме зезајте. Убаво кажа некој, тој гроб го посетуваат луѓе од речиси сите балкански држави, треба да има ваљда достоинствен изглед. Не мора многу пари да се фрлат, а пак може да изгледа убаво и достоинствено. Изградба на една спомен-плоча, нема сигурно да го преоптерети буџетот.

Не е поентата да се создаде мит, ама не ми се верува дека изградба на спомен-плоча, може толку да биде трн во око и повод за бунт.
Сите се согласуваме дека треба да има спомен плоча, работата е кој да ја плати. Многу форумџии како и мене сметаат дека има тука други кој се пред владата, семесјтвото, фондацијата, градот Крушево итн.

Види горе како изгледа гробот на Гули. Кој бил на гробот на Тоше знае дека повеќе личи на импровизиран, треба да се среди и малку помалце кичерај да има. Треба да се уреди достоинствено но нека има предност фамилијата не да се каже после владава прави поени на сметка на Тоше.

Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.824
Поени од реакции
6.093
Јас мислам дека ја утнавте темата, не е прашањето дали треба или не да се гради од државни пари споменик или што и да е на Тоше, туку дека оваа политичка партија што е на власт во програмата имаше ветено дека тоа ќе го направи. Ја гледате разликата или ви сметаат партиските виуги во мозокот?

Инаку, со должна почит и кон Тоше и кон фамилијата, ич не ме занима дали ќе се гради или не, а и очигледно е џабе, кога може за ограда да си одлучат да дадат над милион ипол евра наши пари без никаква грижа, не знам зошто сега би се замарале за ситниш..

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
Не стануав збро за голема сума на пари, така да можеше и да го усвојат за да го направат... Кога можат за три врби да дадат 250.000 евра, зашто да не можат да дадат 10-15.000 евра за да се среди гробот на личност која што на сите ни значи во нашава држава.

А јас би прашала дали некој знае зошто до сега немаше направено надгробна плоча?

Crazy in Love

Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Што е проблемот со тебе? Се жалиш дека за други прават споменици па Боже за него цела спомен-куќа направија! Тоше ја промовираше Македонија со својте дела но напротив него лежи човек кој го даде својот живот за слободата на Македонскиот народ. Треба релациите да ги задржиме, добро е да се памети Тоше, да се прават концерти во негова чест но има други личности кој значително повеќе придонеле за Македонија. Тоа што ти не ги знаеш не е наша вина.
Смири се малку, земи воздух.
Муабетов беше за Тоше, ама јас со задоволство би поддржала секаква иницијатива за промовирање и средување на почивалиштата на македонските народни херои, што го дале својот живот за слободна и независна Република Македонија. Тоа што ти си даваш за право да кажуваш што јас знам, а што не знам, не е воопшто на место, затоа што дискусијава беше конкретно за Тоше. Да беше за Питу Гули исто така ќе изреагирав. Сметам дека гробовите на хероите треба да се оддржувани на редовна база и секогаш да бидат чисти, средени и да бидат импозантни.
А јас не реков дека на Тоше треба спомен плоча од дијаманти да му се направи, туку нешто мало, а да изгледа уредно и чисто. Ме сфаќаш сега?

Edit> Исто сметам дека треба да има повеќе спомен-плочи за загинатите во 2001. Значи има многу работи што мислам дека треба да се направат, ама како што гледате, темава е конкретна и се работи за Тоше. Не може да гатате на гравчиња дали знам или не знам јас нешто врз основа на една тема.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.526
Поени од реакции
22.178
Муабетов беше за Тоше, ама јас со задоволство би поддржала секаква иницијатива за промовирање и средување на почивалиштата на македонските народни херои, што го дале својот живот за слободна и независна Република Македонија. Тоа што ти си даваш за право да кажуваш што јас знам, а што не знам, не е воопшто на место, затоа што дискусијава беше конкретно за Тоше. Да беше за Питу Гули исто така ќе изреагирав. Сметам дека гробовите на хероите треба да се оддржувани на редовна база и секогаш да бидат чисти, средени и да бидат импозантни.
А јас не реков дека на Тоше треба спомен плоча од дијаманти да му се направи, туку нешто мало, а да изгледа уредно и чисто. Ме сфаќаш сега?

Edit> Исто сметам дека треба да има повеќе спомен-плочи за загинатите во 2001. Значи има многу работи што мислам дека треба да се направат, ама како што гледате, темава е конкретна и се работи за Тоше. Не може да гатате на гравчиња дали знам или не знам јас нешто врз основа на една тема.
Читај што пишувам, немам ништо против уредувајне на гробот но сепак да се зачуваат релациите со други личности на Македонија. За Тоше доста се направи, може и повеќе немам против. Но сепак нека се поангажираат други прво, како фамилијата, фондацијата на Тоше итн. па ако нема можност да се среди со нивни средства убеден сум дека Грујо ќе даде пари, макар и само за да се слика.

Член од
24 август 2011
Мислења
511
Поени од реакции
807

Нешто мало, уредно и чисто чини 300 евра. Ако тоа не може неговото семејство да си го дозволи, тогаш не знам што да речам.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.915
Поени од реакции
41.878
Не сум била досега, стварно внатре има бутици? :eek:
Не е тоа бутик туку се продаваат мајци и перничиња со ликот на Тоше,цд од концертите и некои други сувенири со неговиот лик барем така беше до пред 3-4 мееци кога бев.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
И ти ли со таков став? :tapp:
Изградба на споменик на Тоше Проески беше дел од изборната програма на гранитурава на власт.
Не ја мешам јас политиката, само таа се меша кај шо не треба. Не го тепав пемиеот по уши да иде на концерт за Тоше и да не го вади од уста на митинзи.
Ова смајли :tapp: секад ми било интересно оти е заштитен знак не неаргументативците тоест тие со недостаток на ментален капацитет за формирање на аргументиран став.

Тебе демек тоа ти е пресудно во некоја политичка платформа, кој дупи социјала, судство, одбрана, надворешна политика, култура, економија итн...гробот на Тоше нема да биде годинава леле....фалус се тресе у ладна вода работава.
Касни порасни...

Знаете што, не сумполитички определен ме боли ашамаков за двете страни...ги мрзам и двете ама закоравени комуњари мало више ги мрзам.
Да споменикот на Александар е побитен од тоше, и тој на филип, и на кирил и меотдиј и лавовите и сите јебани споменици с епобитни од тој на тоше.
Само пички сте да го каете еве ја ви кажувам, зашо кур нема од ѓорѓи колозов споменик бе, малку да не има напраено за Македонската култура? Тој цел живот тври, овој мочково до 26 има кариера и сеа споменици чека....алоо...споменици се градат 50 100 години од смрта.

Кремци и шмизли ни упорпастија и менталитет и начин на размишлање у курац не се праемуабет со закоравена багра исто ко оние во религија ко ќе ги начекаш....нека му е лесна земја ама тоше беше кремац над кремците у курац.
Не му славам име, само ќе ги слушам песните...

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Ова смајли :tapp: секад ми било интересно оти е заштитен знак не неаргументативците тоест тие со недостаток на ментален капацитет за формирање на аргументиран став..
Недостатокот на ментален капацитет се гледа во продолжение на твојот пост.

Тебе демек тоа ти е пресудно во некоја политичка платформа, кој дупи социјала, судство, одбрана, надворешна политика, култура, економија итн...гробот на Тоше нема да биде годинава леле....фалус се тресе у ладна вода работава.
Касни порасни...

Знаете што, не сумполитички определен ме боли ашамаков за двете страни...ги мрзам и двете ама закоравени комуњари мало више ги мрзам.
Да споменикот на Александар е побитен од тоше, и тој на филип, и на кирил и меотдиј и лавовите и сите јебани споменици с епобитни од тој на тоше.
Само пички сте да го каете еве ја ви кажувам, зашо кур нема од ѓорѓи колозов споменик бе, малку да не има напраено за Македонската култура? Тој цел живот тври, овој мочково до 26 има кариера и сеа споменици чека....алоо...споменици се градат 50 100 години од смрта.

Кремци и шмизли ни упорпастија и менталитет и начин на размишлање у курац не се праемуабет со закоравена багра исто ко оние во религија ко ќе ги начекаш....нека му е лесна земја ама тоше беше кремац над кремците у курац.
Не му славам име, само ќе ги слушам песните...
Дојди, испцуј, извреѓај и у право си?
Немој да ме јебеш. Трол

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Недостатокот на ментален капацитет се гледа во продолжение на твојот пост.

Дојди, испцуј, извреѓај и у право си?
Немој да ме јебеш. Трол
Ете го исцрпниот одговор зошто како и каде.
Одавна реков дeка нa форумов треба еден IQ тест :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom