SLaCk напиша:
Ме праша тој што ја постави темата. Убаво е да читаш што пишува на почетокот.
BTW Пак некој бара кавга? Ако бара нема гајле.
Moe mislenje e deka treba da se odelat i toa bez razmisluvanje, poradi nekolku pricini.
Prvo emocionalni, mi se ima smaceno od prikaskite deka nekoj nema da popstoi bez nekogo, deka on e mrtov ako odluci da zivee sam. Ljubov pod pritisok ne e ljubov tuku represija, prikaskite deka oni se ist narod itn padjaat vo voda koga ke ja slusnes vtorata recenica koja pocnuva ma kakvi crnogorci se se toa srbi kakva crnogorska crkva ima samo SPC i nisto drguo.
Vtora rabota e sto na juznoslavjanskite narodi na balkanot im e neophodno da najdat nova ideja i da se spojat kon nea. Ideja koja ke bide po stabilna vistinita i ke trae mnogu poveke predhodnata jugoslovenskata, ona ekonomski bese dobra no ideoloski utepana. Sprskata ideja e propadnata ideja koja treba sto pobrzo da se propadne kako bi mu dala prostor na balkanskite narodi za razmisluvanje za nekoe drugo zblizuvanje bez dosegasnoto golemosrpsko.
Se dodeka ima i najmala nadez za veruvanje vo taa utopisticka i od boga prokolnata srpska ideja se do togas balkanov ke tapka vo mesto. Jas ne bi imal protiv dolku srbite bi uspeale da go osvojat cel balkan i da napravat drzava no znaeki deka toa utopija togas najdobro e da ne se zivee vo son tuku da se razbudat site i da pocneme nova realnost so novi korektni odnosi medju nas.