На работ...

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618

Крис Рамбл од Вашингон поминал еден ден снимајќи ги пријателите од онколошкото одделение на кој и самиот лежел во Детската болница во Сиетел.

На снимката медицинските сестри и децата ја пеат песната „Stronger“ (Посилен) на Кели Кларксон и носат написи со зборовите „Надеж“ и „Борец“.

Рамбл поминал 35 дена на одделението за деца со канцер, бидејќи имал само 21 година кога ја добил дијагнозата и бил на граница меѓу клиниката за возрасни и педијатријата.

За време на своето лекување станал еден вид на постар брат и пример за децата, кои се борат со ракот.

Рамбл снимката со своите пријателчиња и нивната храбост ја објави на Јутуб мрежата, каде доживеа невидена популарност за само неколку денови.

Преземено од нет

Брутално! Колку боли кога го гледаш сјајот во нивните очи и колку те поразува нивната желба за живот. " Животот е сон " велеше Педро Калдерон. Дали сакаме да се разбудиме?

- Јас не.

Но кои се правилата на игра? Дали сами ги поставуваме? Дали ја чувствуваме лицемерната минливост?

Ракот ми зема многу во мојот живот, но иако не сакам еве на глас генерализирам и прашувам: Дали животот го минуваме во грч, се додека не дојдеме до работ?

Јас избирам да живеам, но зарем треба да почувствувам колку животот е педер за да ја сфатам неговата убавина и да сфатам дека друга опција и немам. Се искваруваме некаде по патот, и забораваме на детската наивност и безгрижност во нас. Јас се скршив на видеото, но колку од вас почувствуваа срам гледајќи го нивното славје на животот и покрај се (вклучувајќи ме и мене)?

“Животот е чудо
само по себе,
колку повеќе го познаваш
сè повеќе го љубиш ...”

Но зарем треба да имаме ебена причина за тоа? Децава дефинитивно ми го дадоа одговорот.

П.с Антагонизмите се намерни.

L

.Lost Angel.

Гостин
Еве според мене јас многу пати едноставно не сум ни сакал да го живеам животот можеби и сега го видов видеото видов само они колку посакуваат да го имаат мојот да бидат живи и здрави. и по крај тоа што сум жив и здрав немам некоја добра воља за живеење :( а тие имаат а се на работ од смрта. само едноставно знам дека има и многу други како мене сигурно но ете и можеби и незнам да го ценам својот живот и да уживам од него... се надевам дека некогаш можеби и ќе научам да уживам и да не бидам џабедишач на овој свет. :)

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Прочитав на еден статус на фејзбук..
Кога помислуваш да умреш поради разочарување,подсети се на некој што се би дал да живее и кој е на работ на смртта..

Едноставно...немам зборови..

К

Кнез Мишкин

Гостин
Ма ние у принцип сме безчувствителни копилиња, тоа си го сфатив на моја кожа пред едно 6-7 месеци, пред тоа се нервирав за секакви глупости, барав правда, сакав повеќе од ништо не бев задоволен. Се додека не ми удри животот еден шамар, со опасна диференцијална дијагноза ги чекав резултатите и си го проколнував животот, мислев што понатаму, што ако го покажат тоа во што се сомневаа докторите, ете на моја среќа испадна се најдобро, но тие неколку недели поминати во агонија и секакви мисли ме променија тотално, почнав да размислувам каков живот живеев до сега, не дека сум бил некој хедонист, напротив мислев за духовниот, колку претерано придавав значење на споредни работи, отколку на она што те држи во живот.
Од тогаш сфатив дека животот може да се сруши за една минута, со 2-3 нечитко напишани зборови, затоа треба да уживаме во се и да сочуствуваме со другите.
Видеото... :(

Kajgana Shop

На врв Bottom