Forrest Gump
низа1
- Член од
- 12 ноември 2009
- Мислења
- 7.038
- Поени од реакции
- 29.618
Крис Рамбл од Вашингон поминал еден ден снимајќи ги пријателите од онколошкото одделение на кој и самиот лежел во Детската болница во Сиетел.
На снимката медицинските сестри и децата ја пеат песната „Stronger“ (Посилен) на Кели Кларксон и носат написи со зборовите „Надеж“ и „Борец“.
Рамбл поминал 35 дена на одделението за деца со канцер, бидејќи имал само 21 година кога ја добил дијагнозата и бил на граница меѓу клиниката за возрасни и педијатријата.
За време на своето лекување станал еден вид на постар брат и пример за децата, кои се борат со ракот.
Рамбл снимката со своите пријателчиња и нивната храбост ја објави на Јутуб мрежата, каде доживеа невидена популарност за само неколку денови.
Преземено од нет
Брутално! Колку боли кога го гледаш сјајот во нивните очи и колку те поразува нивната желба за живот. " Животот е сон " велеше Педро Калдерон. Дали сакаме да се разбудиме?
- Јас не.
Но кои се правилата на игра? Дали сами ги поставуваме? Дали ја чувствуваме лицемерната минливост?
Ракот ми зема многу во мојот живот, но иако не сакам еве на глас генерализирам и прашувам: Дали животот го минуваме во грч, се додека не дојдеме до работ?
Јас избирам да живеам, но зарем треба да почувствувам колку животот е педер за да ја сфатам неговата убавина и да сфатам дека друга опција и немам. Се искваруваме некаде по патот, и забораваме на детската наивност и безгрижност во нас. Јас се скршив на видеото, но колку од вас почувствуваа срам гледајќи го нивното славје на животот и покрај се (вклучувајќи ме и мене)?
“Животот е чудо
само по себе,
колку повеќе го познаваш
сè повеќе го љубиш ...”
Но зарем треба да имаме ебена причина за тоа? Децава дефинитивно ми го дадоа одговорот.
П.с Антагонизмите се намерни.