На кој Сателит емитуваат фудбал ?

Член од
22 јули 2010
Мислења
778
Поени од реакции
447
Здраво на сите.
Имам сателитска, и сакам да гледам Премиер Лига, и сакам да прашам на кој Сателит и на кој Канал емитуват премиер лига, НО бесплатно, мислам без софтвери такви работи, може да се со клучеви само да ги отвора, ако има без клучеви уште поубаво, ве молам за побрз одговор, Благодарам.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.341
Поени од реакции
15.618
Без клучеви немаш (ова додека јас ја користев сателитската, пред година-две).
Со клучеви еве ти линк, идеш на daily и гледаш кој натпревар на кој канал го даваат а потоа го бараш каналот на сателитска.
Убава работа беше сателитската, не морав да ги слушам нашиве коментатори(освен на Телма), али веќе подолго време не ја користам поради тоа што не можам да најдам клучеви за мојот ресивер, чекам подобри денови за да си набавам дримбокс а до тогаш, ќе се мачиме со стримчиња...

Член од
22 јули 2010
Мислења
778
Поени од реакции
447
а за барање каналите како ?, она кај што бараш сателитон тука подесуваш фрекфенци едно друго, и директно го наоѓа каналот или мора на сателитот да свртам па после да барам, те прашувам пошто не се разбирам многу, ај само ако сакаш одговори побрзо позз и Фала.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.341
Поени од реакции
15.618
Зависи од ресиверот. Не е баш едноставно, најубаво е да го земеш во рака упатството да читнеш и да пробаш да наместиш.
Иначе еве пример како изгледаат фреквенциите: http://en.kingofsat.net/channelhistory.php?ch=2581

(фреквенциите ќе си ги бараш на гугл, пример: sport italia satellite frequency и стискаш enter :) )

Член од
22 јули 2010
Мислења
778
Поени од реакции
447
да, знам фрекфенците, само незнам како да го барам каналот, дали мора првин да барам сателитот па потоа по фрекфенците да барам, или директно можам да пишам фрекфенците и да го најди каналот
п.с ја пошто имам само 2 сателити најдено, дали може без да вртам ја, моторчето само да ги најде новите сателити, иначе имам Амико ссд 540 фта
--- надополнето: Oct 26, 2011 3:01 AM ---
небибило лошо доколку по приватна порака ми испратиш твој Фејсбук (нормално ако имаш) мислам дека така полесно би ми објаснил, Позз

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Па тие што ти ја монтираа сателитската требаше да ти ги најдат сателитите.

D

D_NazGUL

Гостин
Шефе на старо можеш да најдеш Dreambox за 100 ЕУ. Земи си и не се замарај. ;)

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Шо е разликата помегу Dreambox и обичен ресивер...... де објасните малку.... шо добиваш шо губиш!
Баук сум за овие работи!

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Шо е разликата помегу Dreambox и обичен ресивер...... де објасните малку.... шо добиваш шо губиш!
Баук сум за овие работи!
Dreambox-от е поврзан со интернет и многу повеќе квалитетни канали фаќа а и не се замараш многу многу со клучеви. Плаќаш годишно само за шеринг и еднаш го купуваш апаратот. На сателитска треба да имаш картичка, ко viasat за да гледаш некои канали. Имам и сателитска и дримбокс ама сателитскава џабе ја имам, од кога се заеба нешто ресиверот пред 3 години, така и остана.

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Dreambox-от е поврзан со интернет и многу повеќе квалитетни канали фаќа а и не се замараш многу многу со клучеви. Плаќаш годишно само за шеринг и еднаш го купуваш апаратот. На сателитска треба да имаш картичка, ко viasat за да гледаш некои канали. Имам и сателитска и дримбокс ама сателитскава џабе ја имам, од кога се заеба нешто ресиверот пред 3 години, така и остана.
А чекај сеа...... колку се плака за тоа шеринг...и како... не треба чинија за Дримбокс..... ај малку поопширно!

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
А чекај сеа...... колку се плака за тоа шеринг...и како... не треба чинија за Дримбокс..... ај малку поопширно!
Друже ич не ме бива за објаснување мене :), еве ти линк еден имаш се на него кај sharing делот ако не е пак нешто јасно прашај :)

http://www.eurocardsharing.com/dream.php

Член од
22 август 2009
Мислења
214
Поени од реакции
19
Имаш на бугарскиот пакет Булсат (Bulsatcom) на Hellas sat 2 39.E на телевизиите Нова Спорт и Диема. Сега и тие се кодирани ама има клучеви и фаќаат на сите ресивери. Јас имам Yu-ma-tu ресивер не е којзнае што ама ги фаќа.

Член од
22 јули 2010
Мислења
778
Поени од реакции
447
=
Имаш на бугарскиот пакет Булсат (Bulsatcom) на Hellas sat 2 39.E на телевизиите Нова Спорт и Диема. Сега и тие се кодирани ама има клучеви и фаќаат на сите ресивери. Јас имам Yu-ma-tu ресивер не е којзнае што ама ги фаќа.
ги имав отворено тие програми, но после некое време кога влегов да ги пишувам новите шифри, но кога гледам Irdeto немаше, само некој Кеј Едит и уште нешто, но тоа Irdeto го немаше, па сега незнам дали ми има буцнато некој, избришано, или нешто до софтвер или нешто друго е, и дали може да го вратам и како, Благодарам.

D

D_NazGUL

Гостин
Просто и едноставно. Ти треба антена (тањир) + кабел коаксијален + мотор (за антената) + Дримбокс + рутер.
Претплатата е на годишно ниво и се движи од 70 -120ЕУ во зависност од квалитетот на понудата. (Ја имам 70Еу и не ми смета уопште).
Антена + Мотор + Кабел + Дримбокс (обичен) на ново ти се комплет околу 250-270 ЕУ со гратис година дена претплата.
Антена + Мотор + Кабел + Дримбокс (ХД) на ново ти се комплет околу 500 ЕУ со гратис година дена претплата.

Нормално ти треба и интернет да имаш (стабилен да е немора голем проток)

Член од
22 октомври 2011
Мислења
1.281
Поени од реакции
798
еее мина времето кога се гледаше фудбал и све друго од спорт на сателитска...сега може ке најдеш по некоја програма што пренаса али многу слабо....и јас ја имам сателитската дома али има едно 4,5 месеци не сум ја пуштал пошо нема ништо што да гледам на неа....у план сам да потрошам едно 150 евра да земам дримбокс и шеринг да видам како ке иде со тоа оти фалат се луге дека имало што да се гледа со дримбоксот и шерингот....
А за тоа ти што бараш и јас ке ти ја предложев онаа страна горе liveonsat...преку неа можеш да ги видеш натпреварите што се играат на пример денеска и на која програма идат...оние што ти се водат како слободни или (free programs) се обележани со црвено...

Kajgana Shop

На врв Bottom