Ме интересираше што пишале бугарите за 11 октомври на "нивната" википедија па се зачитав да најдам нешто spicy али ништо посебно, само опишуваат како се организирале прилепчани и како извршиле напад. Никаде не го употребуваат зборот фашизам/фашисти нормално, имало востание али за што било кузнај
Али друго ми е поентата. Кликнав на англиската верзија и што да видам, пропаганда пар екселанс, мислиш Каракачанов и Захариева го имаат пишувано текстот самите.
Али коа ќе видиш, нема што да ме чуди и иритира текстов кога наскоро ова ќе го учат нашите деца во училиште така да таман си е.
Али друго ми е поентата. Кликнав на англиската верзија и што да видам, пропаганда пар екселанс, мислиш Каракачанов и Захариева го имаат пишувано текстот самите.
Странец да го чита ова ќе си помисли - какво востание слават овие кога ете бугарите не биле фашисти (србите и романците биле поголеми фашисти) и биле пречекани со насмевки и цвеќиња? Па и премиерот на РСМ дури ја кажал вистината ама неизбањатите македонски националисти се наљутиле на изјавата...
Али коа ќе видиш, нема што да ме чуди и иритира текстов кога наскоро ова ќе го учат нашите деца во училиште така да таман си е.